Prima pagină » Actualitate » Premierul Nicolae Ciucă, despre noul set de măsuri economice: „Fiecare minister își va reduce bugetul cu 10%. De asemenea, ne retragem din cele două bănci rusești” – LIVE VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă, despre noul set de măsuri economice: „Fiecare minister își va reduce bugetul cu 10%. De asemenea, ne retragem din cele două bănci rusești” - LIVE VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă, despre noul set de măsuri economice: „Fiecare minister își va reduce bugetul cu 10%. De asemenea, ne retragem din cele două bănci rusești” – LIVE VIDEO

25 mai 2022, 11:22, 2 ,
în Actualitate

În aceste momente, înainte de ședința de Guvern, premierul Nicolae Ciucă face o serie de declaraţii. Premierul vorbește despre situația economică din România și anunță mai multe acte normative care vor fi aprobate în această întâlnire.

„Astăzi se împlinesc 6 luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele asumate. Nu fac un bilanţ astăzi pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârşitul lunii iulie, din motive şi argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor şi tintelor pentru trimestrul al doilea şi primul semestru al acestui an. Procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele 6 luni să fie prelungit până la sfârşitul lunii iulie. Până la sfârşitul lui iunie avem obligaţia să finalizăm apelurile. Evaluarea va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv. Sunt aşteptări ale guvernului, ale autorităţilor locale. Este important că aceste posibilităţi de finanţare să se concretizeze prin proiecte”, a transmis Nicolae Ciucă, premierul României.

Ce spune prim-ministrul Nicolae Ciucă despre noul set de măsuri economice

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis faptul că se adoptă un nou set de măsuri economice care vin în sprijinul Guvernului și a cetățeanului. Prim-ministrul susține că fiecare minister își va reduce bugetul de cheltuieli cu 10 procente.

De asemenea, începând cu luna iulie devin obligatorii E-Factura și Radarul Mărfurilor. Cu ajutorul acestora se va evita evaziunea fiscală.

„Doresc să fac menţiunea că aşa cum ne-am asumat în cadrul coaliţiei, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activităţii guvernului, cât mai ales în ceea ce priveşte continuarea programului Sprijin pentru România. Măsurile vin şi impacteaza pe ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare în sensul în care la nivelul fiecărui minister va trebui să scădem bugetul de cheltuieli cu 10 la sută. Este o decizie de solidaritate şi vă cer să luaţi măsurile necesare să putem să ne încadrăm în acest procent. Ne-am asumat că la nivelul colectărilor la buget, prin instituţiile statului – ANAF, să asigurăm activitatea încât să avem o colectare cât mai eficientă. Începând cu luna iulie, devin obligatorii E-Factura şi Radarul mărfurilor. Am discutat cu şeful ANAF. Concentrăm toată atenţia pe ceea ceea ce înseamnă evaziunea fiscală şi asigurăm un cadru de competitivitate corect şi onest”, a mai spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Proiecte de lege cu privire la retragerea României de la băncile rusești

Înainte de a începe ședința de Guvern, Nicolae Ciucă a anunțat că se vor implementa două proiecte de lege care fac referire la retragerea României din două bănci rusești.

„Sunt măsuri pe care le-am asumat la nivel politic şi pe care trebuie să le punem în aplicare la nivelul executivului. Astăzi avem două proiecte de lege importante. Este vorba despre proiecte prin care am decis să ne retragem din cele două bănci ruseşti: Economică şi Internaţională de Investii. În felul acesta ne îndeplinim obligaţiile asumate în conformitate cu deciziile luate la nivelul UE privind sancţiunile adresate Federaţiei Ruse”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai făcut declarații, înainte de a începe ședința de Guvern, despre noul set de măsuri economice ce vor fi implementate pe teritoriul României.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024