În aceste momente, Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași vorbește despre proiectele viitoare ale instituţiei de cultură dar şi despre noi programe destinate copiilor. Managerul interimar a refuzat să comenteze noile informaţii legate de Beatrice Rancea spunând că există o anchetă în curs.
Managerul interimar a afirmat faptul că aparatul administrativ al ONRI funcţionează cu aceleaşi responsabilităţi şi că Fermeșanu împreună cu consiliul artistic se pregătesc pentru noua stagiune care va aduce o premieră pe operă şi una pe balet.
ONRI va avea o premieră pe operă şi una pe balet
Daniel Șandru a menţionat faptul că aparatul administrativ de la ONRI funcţionează cu aceleaşi responsabilităţi şi că se pregăteşte noua stagiune. Altfel spus, managerul interimar a vorbit şi despre surprizele pe care instituia le pregăteşte pentru ieșeni. Din toamnă vom avea o premieră pe operă dar şi o premieră pe balet:
Aparatul administrativ funcţionează cu aceleaşi responsabilităţi. Ne pregătim cu domnul Andrei Fermeșanu (n. red. directorul interimar artistic ONRI )și Consiliul Artistic pentru noua stagiune. Ne dorim să avem o premieră pe operă şi una pe balet. Ne gândim şi la un program de mateneu pentru copii. Dorim să jucăm cât mai multe piese şi să ne bucurăm de parteneriatul cu Casa de Cultură a Studenților și cu Ateneul Național Iași. Putem să spunem că din septembrie, viitoarea stagiune va fi cunoscută publicului, cu date și poze, până în decembrie. (…) Este o anchetă judiciară în curs. a menţionat Daniel Șandru, managerul interimar al ONRI.
Judecătorii ieșeni au admis plângerea formulată de Beatrice Rancea
Judecătorii ieșeni au admis plângerea la control judiciar formulată de Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române din Iași.
„Instanța admite plângerea formulată de inculpata Beatrice Rancea împotriva ordonanței procurorului emisă pe data de 13 iulie 2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020. Înlătură una dintre obligațiile impuse inculpatei Beatrice Rancea și modifică o altă obligație care intră în conținutul măsurii preventive a controlului judiciar, menționate la literele c) [i d) din ordonanța procurorului. În acest sens, înlătură obligația de a nu lua legătura și a nu discuta – direct sau prin interpuși -, precum și de a nu se apropia de angajații Operei Naționale Române Iași și Operei Naționale București. Modifică obligația de a nu exercita profesia și a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, stabilită la litera d) din dispozitivul ordonanței procurorului, în sensul de a nu desfășura activitatea de manager sau orice altă activitate similară, căreia îi corespund atribuții de decizie, administrare și control. se arată în decizie