Prima pagină » Actualitate » Declaraţii de ultimă oră de la sediul PNL! Va fi, Nicolae Ciucă, propunerea de premier a liberalilor?
Declaraţii de ultimă oră de la sediul PNL! Va fi, Nicolae Ciucă, propunerea de premier a liberalilor?

Declaraţii de ultimă oră de la sediul PNL! Va fi, Nicolae Ciucă, propunerea de premier a liberalilor?

21 oct. 2021, 10:05,
BZI.ro, în Actualitate

Sursele politice au afirmat în urmă cu doar o zi că cei din PNL sunt dispuși să renunţe la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu. Așadar, liberalii l-ar propune pe Nicolae Ciucă drept variantă de premier. USR ar lua în considerare orice variantă de premier în afară de Florin Cîțu. Înainte de şedinţa de la sediul PNL, Lucian Bode și Gheorghe Flutur nu au infirmat nici confirmat sursele din presă.

De altfel, Nicolae Ciucă ar fi votat de cei din USR și UDMR iar în acest fel s-ar reface coaliţia de Guvernare.

Va fi, Nicolae Ciucă, propunerea de premier a liberalilor?

Nicolae Ciucă a apărut pe surse ca fiind propunerea celor din PNL pentru funcţia de premier. Asta în timp ce Florin Cîțu ar face un pas în spate renunțând să se mai propună pentru funcția din Executiv. Înainte de şedinţa PNL, Lucian Bode și Gheorghe Flutur au oferit scurte declaraţii în care nu au infirmat dar nici confirmat informaţia:

Propunerea pe care BPN o va înainta va fi anunţată de președintele Florin Cîțu. Domnia sa vă face propunerea şi vă va da toate detaliile. BPN va lua această decizie. Nu vom lua noi doi decizia. L-ați întrebat pe Nicolae Ciucă? Aşteptam ora 10, la 11 plecăm la Cotroceni cu un mandat clar. Ne dorim să se termine cât mai repede criză politică. PNL nu pleacă fără o soluţie clară. a declarat Lucian Bode.

În replică Gheorghe Flutur a declarat cam acelaşi lucru şi că presa trebuie să mai aibă răbdare incă o oră pentru a afla propunerea PNL pentru funcţia de premier al României:

PNL este un partid pragmatic şi dorim rezolvarea problemelor. Se va finaliza BNP iar președintele va da numele. Ne dorim să finalizăm această criză. Avem probleme cu punerea în aplicare în PNRR, cu facturile romanilor cu pandemia. Mai aşteptaţi o oră să fie ceva oficial. a declarat Gheorghe Flutur.

Marcel Ciolacu nu ar dori un Guvern minoritar

Conform altor surse se pare că cei din PNL doresc un guvern format din ei și UDMR. Aceștia i-ar exclude pe cei din USR din actul guvernamental. PNL ar discuta cu PSD pentru o susținere din parlament. Totuși, în această dimineață, Marcel Ciolacu a menționat că formațiunea politică pe care o reprezintă ar exclude varianta unui Guvern minoritar:

România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un Guvern minoritar. Într-o zi, în România au fost mai multe decese decât în toată Uniunea Europeană. Voi ieşi cu o declaraţie clară după Biroul Permanent şi după negocieri. a declarat Marcel Ciolacu.

După ședința din PSD se va stabili delegația care va reprezenta partidul la negocierile de la Cotroceni. Conform surselor, la Cotroceni se vor prezenta Adrian Cercel, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila. Cei doi doctori, Alexandru Rafila și Adrian Cercel sunt propuși de PSD pentru a veni cu soluții concrete pentru trecerea prin pandemia de COVID-19

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *