Prima pagină » Actualitate » Declaraţii alarmante făcute de ministrul Sănătății, Cseke Attila despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești: ” Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”
Declaraţii alarmante făcute de ministrul Sănătății, Cseke Attila despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești: '' Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat''

Declaraţii alarmante făcute de ministrul Sănătății, Cseke Attila despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești: ” Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”

11 nov. 2021, 07:49,
în Actualitate

Ministrul Sănătățiii, Cseke Attila a oferit mai multe declaraţii alarmante în legătură cu incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Ministrul a declarat că tot sistemul sanitar este solicitat și săturat. Acesta a declarat că s-a început o anchetă penală pentru a se stabili cauzele incendiului.

Vă aducem aminte faptul că în dimineața zilei de joi, 11 noiembrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a izbucnit un incendiu care s-a soldat cu decesul a două persoane dar şi cu rănirea unei infermiere.

Csele Attila, ministrul Sănătății, detalii noi despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești dar și despre sistemul sanitar românesc

Într-o declaraţie făcută la un post de televiziune, ministrul Sănătății a vorbit despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești dar şi despre sistemul sanitar românesc. Ministrul a vorbit despre faptul că planul roşu a fost activat iar în 13 minute de la activare, pompierii au lichidat incendiul. Altfel spus, au fost 15 pacienţi care au fost evacuaţi dar doi au murit. Incendiul a izbucnit în salonul în care se aflau cele două persoane decedate. Infirmiera care a fost rănită a fost transportată la un spital din București:

„Eveniment nedorit care a avut loc după ora 4, s-a activat plan roșu de intervenție, inclusiv din Prahova. Focul a fost stins foarte repede, dar din păcate două persoane au decedat, urmează evident că o anchetă care va fi și de altă natură să stabilească motivele și cauzele. 15 pacienți au fost transmiși la SJ Ploiești pentru a fi evaluați. Infirmiera care era în salon respectiv este transferată la Floreasca având arsuri. Vedem după evaluare, evident va fi internată și tratată la Ploiești. Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili că în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată”, a declarat la Digi24 Ministrul Sănătății. „Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, săturat”, a adăugat Cseke Attila.

Doi oameni au murit după ce la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești a izbucnit un incendiu

Așadar, conform informațiilor existente, în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești au murit două persoane. Incendiul a izbucnit tocmai din camera în care aceștia se aflau. Pompierii au declarat că au intervenit la fața locului cu 6 autospeciale de stingere apă cu spumă, cu 20 de ambulanțe SMURD și SAJ dar și cu 57 de pompieri militari. La 3 minute după ce au ajuns la fața locului, autoritățile au reușit să lichideze incendiul care se manifesta pe o suprafață de 20 mp și care nu avea flacără ci doar degajări de fum:

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum. Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spune ISU Prahova.

Managerul unității medical susține că secția în care a izbucnit incendiul era recent renovată și că nu știe exact de la ce a izbucnit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`