Prima pagină » Titlurile zilei » Declarație înfiorătoare la 3 luni după tragicul accident în care au murit 7 oameni la Bălțați: ”Am coșmaruri. Văd imaginea aia în fiecare zi” (EXCLUSIV)

Declarație înfiorătoare la 3 luni după tragicul accident în care au murit 7 oameni la Bălțați: ”Am coșmaruri. Văd imaginea aia în fiecare zi” (EXCLUSIV)

22 apr. 2022, 02:00, 7 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Maricel Corban, șoferul ambulanței implicată în tragicul eveniment de la Bălțați, a vorbit din nou despre tragedie. Acesta spune că în fiecare zi are în minte carnagiul și povestește prin ce coșmaruri trece

Maricel Corban, șoferul ambulanței implicate în tragicul accident de la Bălțați, a acceptat să vorbească din nou despre tragedie. Pe 1 februarie Maricel Corban avea să treacă prin cea mai grea încercare din viața lui. A scăpat ca prin urechile acului din accidentul în care au pierit 7 oameni. Acum, după 3 luni de la tragedie, șoferul ambulanței spune că este urmărit de imaginea tragediei în fiecare zi.

”Nu mai știu în ce stadiu este dosarul. Pe mine m-au audiat… Sunt în concediu acum”, a spus Maricel Corban. Bărbatul spune că este nevinovat și că asta le-a declarat și anchetatorilor.

”Le-am spus ce am spus de la început: că nu mă consider vinovat”, a completat bărbatul.

Pe de altă parte, acesta spune că în fiecare zi retrăiește ce s-a întâmplat pe 1 februarie.

”Văd imaginea aia în fiecare zi. Am avut și coșmaruri, dar ce să fac… Nu este ușor, acum mă iau cu cele de pe lângă casă, ca înainte de sărbători”, a completat Maricel Corban.

Ce a spus Maricel Corban imediat după accident

Reporterii BZI au discutat cu Maricel Corban la o săptămână de la producerea accidentului. După producerea accidentului au fost luate în calcul mai multe variante. S-a spus că este posibil ca șoferul ambulanței să fi pătruns pe contrasens. Această ipoteză este însă desființată de Corban. Șoferul ambulanței susține că tirul a intrat pe contrasens, din această cauză s-a produs accidentul rutier.

”S-a spus că eu am intrat pe contrasens. Cum aș fi putut eu cu ambulanța, de 2 tone, să destabilizez un camion de 20 de tone? Roata de la ambulanță nu s-a rupt și a sărit, el cu camionul mi-a rupt roata. Ce pot eu să vă spun este că el, cu camionul, era pe contrasens, era pe banda mea. M-a prins fix în curbă, și nu am mai apucat nici să frânez, nici să iau viraj mai mult în dreapta. Nu am apucat nimic; am văzut doar că mă izbesc în el și am auzit deodată «poc». Se deschisese airbag-ul. Când am ridicat capul și m-am uitat, tirul nu mai era lângă mine. Plecase. Când am realizat ce s-a întâmplat, m-am uitat la mine, nu aveam nimic, am întrebat-o pe asistentă în spate, a zis că e totul bine”, a povestit Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță implicat în accidentul de la Bălțați.

Impact devastator

În urma impactului, ambulanța și-a continuat deplasarea fără o roată, zeci de metri.

”Am constatat imediat după că eu mergeam pe asfalt, fără o roată, mergeam târâș. De la locul impactului cred că am mai mers fără roată aproximativ 30 de metri, până s-a oprit. Săriseră și cheile din contact, motorul era oprit. M-am dat jos din mașină și un om vine la mine și îmi zice: «voi vedeți ce ați făcut? e polei pe jos, uite ce ai făcut». Era polei pe jos, am văzut și eu, dar AMP a declarat că drumul era perfect uscat, lucru ce nu este adevărat. Eu din ce îmi amintesc, eu zic că m-am izbit în remorcă nu în capul de tir, că dacă era așa, mă prindea remorca, sau poate m-am izbit în roata din spate, remorca fiind în derapaj. Pe mine dacă mă lovea remorca, eu eram terminat acum”, a declarat Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță implicat în accidentul de la Bălțați.

Cum s-a produs tragedia?

Maricel Corban spune că din cauza poleiului nici autoutilitara în care se aflau 6 bărbați nu a putut opri.

”De la locul impactului dintre mine și tir, până la locul unde a fost impactul între tir și dubă este o distanță de aproximativ 30-40 de metri. Gândiți-vă că duba era la o sută de metri mai în față, șoferul din ea a văzut primul impactul, trebuia să oprească. A fost polei, nu a putut să oprească. Distanța între noi, între mașini, a fost foarte mare, dar din cauza poleiului nu s-a putut opri”, a spus Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță implicat în accidentul de la Bălțați.

Odată ce a coborât din ambulanța pe care o conducea, Corban a văzut imaginile dezastrului.

”Când am coborât din mașină, am sunat la 112 și le-am zis să trimită salvare pentru gravidă, pentru că eu nu știam ce e la vale la 100 și ceva de metri de mine, nu știam ce e acolo. Mi-au făcut legătura la pompieri, m-au întrebat dacă sunt persoane încarcerate și am fugit repede până acolo să văd ce e. Când am ajuns la ei, puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort. În înregistrarea cu 112 ar trebui să se audă, dacă nu se va recunoaște că era polei pe jos, se aude când vorbeam cu ei și le spuneam că pe lângă mine mai trece o mașină, care s-a speriat, a pus frână și merge târâș pe asfalt, aluneca și le-am zis că posibil să mai fie un accident”, a spus Maricel Corban.

Comentarii
  • Normal ca are cosmaruri pentru ca e vinovat!
    1. Pentru el, camionul era TIR!!! Deci nici macar nu stie pe ce lume traieste!
    2. S-a trezit pe contrasens cu „TIR”-ul…Orice sofer pe care il.duce capul cat de cat, intr-o curba la dreapta te duci naibii cat mai pe interiorul curbei! Dar coclitul asta, obisnuit sa mearga pe toata strada, ca deh, el e pe Ambulanta si are girofar, mergea ca la ma-sa cu vaca! Pe toata strada! Se vede din avion ca el a acrosat camionul cu partea stanga a ambulantei ulterior camionul care ce-i drept si el avea viteza, a ricosat pe contrasens.
    3. Cine este acel omcare a venit la el si i-a zis „Voi vedeti ce ati facut?”. Nu i-a zis: „Saracul de tine, uite ce ti-a facut ala cu TIRUL”!

    Eu il consider pe alcoolicul asta cel putin vinovat 50% daca nu vinovatul principal de producerea accidentului. Si mai e o chestie…Cat sta in concediu medical? Concediu medical că ce?

  • Si pe mafiotii de la Dumesti, clanul Cocoveicior ce-i consideri?
    La puscarie in curand!

  • A ieșit analistul din tine

  • Uai Andrei suferi de scenarita,cunosc un doctor bun la Socola,Principalul vinovat e ala cu 20 de tone care avea 100/ora ai permis? DACA ESTI DOAR PIETON TE INTELEG!

  • un betiv ordinar!

  • Dai la buci pana faci clabuci

    Salvarea nu poate fi vinovata ca nu avea asigurare, nu are cu ce bani sa dea milioane de euro despagubiri la victime, voi nu ganditi deloc? chiar deloc?
    Voi ati vrea sa primiti 1 leu despagubiri

  • Andrei ai dreptate . Te-am vazut si eu cand ai trecut pe acolo . Erai cu slapi , bermude inflorate manai cu batul o turma de vaci baltate ,aveai la brau apa intr-o butelca si erai angajat vacar la vacile lui Cocoveica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *