Prima pagină » Actualitate » Declaraţia şocantă a unui medic de la Terapie Intensivă: Dacă nu ştiţi cum arată iadul, mergeți la UPU

Declaraţia şocantă a unui medic de la Terapie Intensivă: Dacă nu ştiţi cum arată iadul, mergeți la UPU

06 oct. 2021, 09:40,
în Actualitate

Valul 4 de COVID-19 face din ce în ce mai multe victime în rândul românilor. Situaţia este una dramatică la nivel naţional unde nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă. Medicul Amin Zahra îi îndeamnă pe toţi cei care nu ştiu cum arată iadul să se ducă la UPU.

Medicul povesteşte un moment din viața lui pe care nu credea că o să-l vadă vreodată. Acesta consideră că la ora actuală este un haos și că momentele acestea îl vor urmări toată viața.

Un medic de la Terapie Intensivă povestește cum arată iadul în UPU

Medicul Amin Zahra arată faptul că iadul există şi el se află în secţiile de UPU ale spitalelor. Acesta scrie despre cum un cuplu împărţea o mască de oxigen pentru că alte măști nu existau în unitatea medicală.

”Dacă nu ştiţi cum arată iadul, mergeţi în UPU şi o să-l vedeţi! După gardă de ieri, am rămas cu o amintire pe care nu am cum să o uit prea curând…Este imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărţea aceeaşi mască de oxigen”, a scris medicul Amin Zahra pe Facebook.

Peste tot sunt măști şi butelii de oxigen

În continuarea postării, medicul afirmă cum în secţiile de UPU sunt pline de măști și butelii de oxigen iar totul este blocat:

”Dacă prin tot haosul acela reuşeşti să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poţi să citeşti în ochii lui este pe lângă oboseala tot mai accentuată, neputinţa! Încă nu este târziu să ne daţi şi voi o mână de ajutor”, a mai transmis medicul.

Acesta face un apel la vaccinare: ”Dacă ţii la sănătatea ta şi vreţi să scăpăm din acest iad, în care ne aflăm cu toţii, uite ce trebuie să faci:

1. Îţi faci un test rapid sau PCR şi te asiguri că nu ai simptome, că eşti negativ.

2. Îţi faci şi o programare la un centru de vaccinare şi încerci să intri în contact cu cât mai puţine persoane, până îţi faci vaccinul, chiar şi după”, a mai scris medicul.

În finalul mesajului, doctorul transmite: ”România trezeşte-te”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, cel mai mare bilanţ zilnic de la debutul pandemiei: 15.037 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă

Locurile de la Terapie Intensivă sunt pline iar acest lucru îi îngrijorează pe specialiştii care consideră că incă nu a fost atins vârful infectărilor cu COVID-19. Conform autoritățile, Terapia Intensivă este ocupată în proporție de 100%, iar acum internările se fac în rezerca operațională. La nivel național există 143 de paturi de ATI, iar în acest moment sunt ocupate un total de 1480 de locuri. Autoritățile au anunțat că la nivel național există o rezervă operațională de 130 de paturi:

În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat recent că se vor sista intervențiile chirurgicale care nu necesită urgență. Vor continua doar operațiile care sunt urgente dar și nașterile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *