Prima pagină » Titlurile zilei » Declarația șocantă a șoferului de autobuz după ce a nenorocit o tânără pe trecerea pentru pietoni, din Iași! Bărbatul: „În momentul acela mâncam brânză cu ceapă și m-am aplecat după o bucată de pâine”. A negat că a băut la volan – FOTO/VIDEO

Declarația șocantă a șoferului de autobuz după ce a nenorocit o tânără pe trecerea pentru pietoni, din Iași! Bărbatul: „În momentul acela mâncam brânză cu ceapă și m-am aplecat după o bucată de pâine”. A negat că a băut la volan – FOTO/VIDEO

19 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Mirel Coșan, șoferul CTP care a zdrobit o tânără pe trecerea pentru pietoni, spune că nu a văzut-o, deoarece s-a aplecat după o bucată de pâine. Bărbatul a ținut să precizeze că nu a consumat alcool în timpul programului, iar în PET-ul de bere surprins în imagini se afla apă. Colegii bărbatului sunt șocați și spun că el este un om bun și nu ar face așa ceva. În cabina șoferului, muzica era la maximum

Primele declarații în exclusivitate ale șoferului Companiei de Transport Public (CTP) Iași care a lovit o tânără de 15 ani pe trecerea pentru pietoni. Mirel Coșan, șoferul implicat în tragicul accident de joi, 17 iunie 2021, în urma căruia o fată de 15 ani a ajuns în stare gravă la spital, susține că nu a băut în timpul programului, după ce în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a precizat pentru „BZI” că mânca la volan, iar cu puțin timp înainte de impact s-a aplecat după o bucată de pâine. Șoferul ar fi frânat în ultima secundă, însă fata a fost izbită puternic.

„Deocamdată nu vă pot spune nimic, până nu se rezolvă la poliție. Nu am băut în timpul programului! Cu o zi înainte am consumat alcool și probabil pentru că nu am mâncat, oboseală, stres, nu îmi pot da seama ce s-a întâmplat. Totul s-a produs într-o fracțiune de secundă. Nu am observat-o și erau mașini parcate lângă trecere. Fata a trecut foarte rapid și nici nu am apucat să o văd.

Aveam două persoane în autobuz, am călcat frâna de a înțepenit autobuzul, dar a alunecat un pic și a lovit-o. Pur și simplu, dacă este să vă spun adevărul, în acel moment, m-am aplecat să iau o felie de pâine. Mâncam o bucată de brânză cu ceapă și cu pâine, că la noi așa se mănâncă, din mers. Când am ridicat ochii, am văzut-o, am călcat frâna și aia a fost”, a declarat Mirel Coșan, în vârstă de 48 de ani.

Autoritățile ieșene au fost anunțate despre producerea impactului printr-un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Astfel, la fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj medical și polițiștii rutieri.

Colegii bărbatului de la CTP sunt în stare de șoc după cele întâmplate

Colegii lui Mirel Coșan sunt în stare de șoc după ce au aflat de tragicul incident. Aceștia cred că bărbatul are probleme familiale.

„Vorbesc colegii, cu toții suntem șocați! El nu era așa, era o persoană veselă, prietenă cu toată lumea, mergea la petreceri, bea ca un om normal, dar nu poți spune că era alcoolic. Nu știm să fi avut probleme cu alcoolul. Ne gândim că are ceva probleme acasă, cu soția. Sunt tot felul de discuții prin garaj, dar nimeni nu știe ce a fost în mintea lui. Nu ne vine să credem! Trebuie să fii foarte atent. Și noi ne confruntăm cu foarte multe situații, îți sar pietonii în fața autobuzului, dar trebuie să fii lucid la volan și atent.

A greșit și nu are nicio scuză pentru asta. Ar trebui făcute controale mai riguroase la plecările în cursă, dar vorbeam și cu ceilalți colegi că nu credem că ar fi băut dimineață, pentru că a venit cu mașina personală la muncă. Dimineața s-au mai prins șoferi băuți pentru că miroseau a alcool și eram toți testați. Pe filmările din cabina șoferului se auzea muzica la maximum și probabil era distras de la drum”, au declarat colegii șoferului.

Șoferul CTP susține că în PET-ul de bere se afla de fapt apă

Mirel Coșan a ținut să precizeze că în PET-ul de bere, surprins în imaginile de pe camerele de supraveghere din mijlocul de transport, era apă. Șoferul regretă cele întâmplate și se roagă pentru o minune. După accident, acesta s-a deplasat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unde a ajuns adolescenta, ca să vadă care este starea de sănătate a copilei.

„Sunt vinovat! Îmi asum răspunderea. Ce poți să faci altceva? Nu am probleme. În sticla de bere care a apărut în poze era apă, aveam apă acolo. Sticla s-a găsit și a rămas în mașină. Am pus apă în sticlă. Am vrut să merg după accident la Spitalul de Copii, unde era fata internată, mi-au spus că nu pot merge să iau legătura cu doctorii, să văd ce se întâmplă, dar am mers și am înțeles că au mutat-o la neurochirurgie. Eu ce pot să spun? Îmi pare nespus de rău! Îmi asum vina. Nu am ce să fac, decât să mă rog ca fata să se facă bine, asta este cel mai important acum. Și eu am copil și știu ce înseamnă, putea să fie fata mea acolo. Sunt om și eu”, a mai spus șoferul.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Conducerea CTP a hotărât să desfacă contractul de muncă al șoferului

Reamintim că joi după-amiază, 17 iunie 2021, s-a produs un accident rutier grav în zona Dacia din municipiul Iași. Un șofer de autobuz din cadrul Companiei de Transport public a lovit pe trecerea pentru pietoni o adolescentă de 15 ani. După cele întâmplate, conducerea CTP a hotărât desfacerea contractului de muncă a lui Mirel Coșan, șoferul implicat în accident. Rezultatul probelor de sânge a arătat o alcoolemie de 0,48 la mie (prima probă) și 0,30 la mie (a doua probă). În urma impactului, tânăra a fost grav rănită și a fost transportată la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral.

În urma tragicului eveniment, comisia internă a Companiei de Transport Iași care verifică accidentul din zona Dacia s-a reunit de urgență și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din mijlocul de transport. Din acestea se observă că șoferul a preluat autobuzul cu număr de parc 1949 de la garaj, la ora 13:00, și a plecat pe traseul 5. A efectuat o cursă, iar la rondul de la Țuțora – care este capăt de traseu, apare în imagini urcând în mijlocul de transport cu o sticlă de bere. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 15:00 (ora surprinsă în imagine nefiind corelată cu timpul real). Accidentul s-a produs la ora 15:35, pe trecerea pentru pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *