Prima pagină » Actualitate » Declaraţia şocantă a managerului Spitalului din Constanța, după incendiu: „Ce să zicem? Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?
Declaraţia şocantă a managerului Spitalului din Constanța, după incendiu: „Ce să zicem? Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?

Declaraţia şocantă a managerului Spitalului din Constanța, după incendiu: „Ce să zicem? Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?

01 oct. 2021, 12:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Noi detalii în cazul izbucnirii incendiului de la unitatea medicală din Constanța. Manager spitalului de boli infecțioase din Constanța, dr. Stela Halichidis, a făcut primele declaraţii vineri, 1 octombrie 2021, după ce nu mai puţin de 9 pacienți au murit arşi de vii în incendiul izbucnit la parterul spitalului la secția ATI COVID-19. Aceasta a menţionat că totul era în regulă și nu știu de la ce ar fi putut porni focul.

De asemenea, managerul a avut o atitudine nepotrivită având în vedere situaţia de față.

„- Mie mi-e rău, nu pot să dau declaraţii. Conform legii s-a făcut tot ce se putea. La spital eeistau toate avizele legale necesare, dar s-a întâmplat un necaz, ce să zicem? O să vedem de la ce. În momentul de față toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile constatate s-au remediat, nu era nimic în neregulă.

Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?

Aparatura medicală avea contract de mantenanță. Electricianul verifică instalaţiile în fiecare zi, ieri au fost verificate.

Mereu mi-a fost frică de aşa ceva, însă eu stăteam liniştită ca totul e în regulă”, a transmis dr. Stela Halichidis.

9 persoane au decedat, după ce un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Astăzi, 1 octombrie 2021, s-a produs un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Din nefericire, 9 persoane au strigat după ajutor, însă, au ars de vii în secția ATI Covid-19. La fața locului s-au deplasat nu mai puțin de 40 de ambulanțe din Constanța, dar și din alte județe precum Călărași, Ialomița și Galați.

IGSU a confirmat informațiile apărute pe surse privind numărul victimelor din incendiul ATI de la Constanța.

„Incendiul la Spitalul de Boli Infecțioase, secția ATI. Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați.Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, anunță IGSU.

113 pacienți se aflau internați în unitatea medicală, dintre care 50 au fost transferați la alte spitale din județe.

Conform unor surse, una din cauzele producerii incendiului a pornit de la o priză, însă cercetările continuă. O altă cauză s-ar fi datorat suplimentării paturilor de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul din Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *