Prima pagină » International » Declarația lui Vladimir Putin: „În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO”
Declarația lui Vladimir Putin: „În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO”

Declarația lui Vladimir Putin: „În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO”

24 feb. 2022, 20:06,
în International

Președintele Vladimir Putin și-a continuat atacurile la adresa Statelor Unite și a Alianței Nord Atlantice, în prima reacție oficială după invadarea Ucrainei. „Am așteptat 30 de ani să ajungem la un acord cu NATO” a afirmat Putin, numind alianța creată în jurul Statelor Unite „un imperiu al minciunii”. Au trecut „linia roșie”, a mai afirmat acesta.

„În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO privind principiile egalității și indivizibilității securității în Europa”, a transmis Putin, potrivit paginii ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

De asemenea, acesta consideră că Statele Unite au dezamăgit și au mințit Rusia, prin încercări de a face presiuni și șantaj.

„În schimb, am avut parte de dezamăgiri și minciuni cinice, sau încercări de a face presiuni și șantaj. Întregul așa-numit bloc occidental format de Statele Unite așa cum și-a dorit este „imperiul minciunilor. Toți sateliții săi nu numai că spun un „da” obedient, dar îi imită comportamentul și cu entuziasm acceptă regulamentele care le sunt oferite,” a mai transmis liderul de la Kremlin.

„Pentru Statele Unite și aliații săi, este o politică să constrângă Rusia (…). Pentru noi nu este doar o amenințare la adresa intereselor noastre, ci și la însăși existența statului nostru și a suveranității sale”, a mai transmis liderul rus.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început cu anunțul lui Vladimir Putin, care a ordonat joi dimineață armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas. „Este teritoriul nostru”, a spus președintele rus. La scurt timp după difuzarea discursului au început să apară informații despre explozii în mai multe orașe ucrainene.

Site-urile Kremlinului, Guvernului și al Dumei de Stat nu mai funcționează

Site-ul administrației prezidențiale din Federația Rusă, Kremlin.ru, are serioase probleme de funcționare, informează postul de propagandă rusă Russia Today. De asemenea, au fost raportate, întreruperi în masă pe site-urile web ale Guvernului Rus.

Site-ul web al Dumei de Stat și al guvernului rus a fost offline, anunță presa rusă.

Atacul cibernetic vine în contextul în care Rusia a invadat astăzi Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *