Prima pagină » National » Declarația lui Joe Biden de la Casa Albă: Noi sancțiuni pentru Rusia
Declarația lui Joe Biden de la Casa Albă: Noi sancțiuni pentru Rusia

Declarația lui Joe Biden de la Casa Albă: Noi sancțiuni pentru Rusia

11 mart. 2022, 18:28,
în National

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a vorbit de la Casa Albă și a anunțat că SUA, împreună cu G7 și Uniunea Europeană, vor cere revocarea statutului de „națiune cea mai favorizată” pentru Rusia.

În declarația sa, președinele american, Joe Biden, a cerut revocarea statutului de „națiune cea mai favorizată” al Rusiei, cunoscut drept relații comerciale normale permanente în Statele Unite ale Americii.

Clauza națiunii celei mai favorizate acordată de un stat altui stat înseamnă că primul stat acordă celui de al doilea același statut în relațiile comerciale ca și cel mai favorabil statut dintre toate celelalte state cu care are relații comerciale.

Mișcarea, care a fost coordonată cu G7 și aliații UE, va necesita un act al Congresului.

SUA vrea ca fiecare țară să implementeze această măsură

Se așteaptă ca fiecare țară să implementeze această măsură pe baza propriilor procese naționale. Sursele au luat notă de eforturile Congresului de a revoca relațiile comerciale normale permanente ale Rusiei.

Statele Unite vor interzice importurile de alcool și fructe de mare, precum votcă sau caviar, din Rusia.

Interdicția Statelor Unite de a exporta bunuri de lux în Rusia, la care Biden a făcut referire în discursul său, va include și articole precum tutun, îmbrăcăminte, bijuterii, mașini și antichități.

Prin această acțiune se urmărește constrângerea bogaților ruși

Scopul din spatele acestei acțiuni este de a continua rănirea oligarhilor ruși și a celor mai bogați ai țării, privându-i de confortul lor, în timp ce SUA continuă să încerce să facă presiuni în jurul celor apropiați de Vladimir Putin.

De asemenea, urmărește eliminarea modalităților acestor oligarhi de a-și ascunde banii, deoarece sunt deja din ce în ce mai îndepărtați de căile financiare tradiționale.

Președintele american Joe Biden a avertizat vineri că Rusia va plăti un „preț sever” dacă țara va folosi arme chimice în Ucraina.

Joe Biden a discutat astăzi cu președintele Volodimir Zelenski

De asemenea, președintele american Joe Biden a spus că a vorbit astăzi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„I-am spus, așa cum am făcut de fiecare dată când am vorbit, că Statele Unite sunt alături de poporul Ucrainei în timp ce ei luptă cu curaj pentru a-și apăra țara”.

„În timp ce Putin își continuă atacul fără milă, Statele Unite și aliații și partenerii continuă să lucreze pentru a intensifica presiunile economice asupra lui Putin și pentru a izola și mai mult Rusia pe scena globală.

Mai târziu, astăzi, împreună cu alți aliați NATO și G7, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, precum și Uniunea Europeană, vom anunța împreună câțiva pași noi împotriva lui Putin prin care îl vom trage și mai mult la răspundere pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei”, a spus Joe Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *