Prima pagină » National » Declarația cumnatului bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale. „Poliția nu a luat legătura cu noi. Am sunat eu a doua zi”
Declarația cumnatului bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale. „Poliția nu a luat legătura cu noi. Am sunat eu a doua zi”

Declarația cumnatului bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale. „Poliția nu a luat legătura cu noi. Am sunat eu a doua zi”

12 ian. 2022, 22:47,
BZI.ro, în National

Cumnatul șoferului de microbuz care a fost omorât cu pietre în urma unui conflict a relatat cum s-au desfășurat evenimentele în urma cărora ruda sa și-a pierdut viața. Sute de oameni au ieșit în stradă revoltați pentru a protesta. Bărbatul ucis era tatăl unei fetițe de 5 ani și a unui băiat de 12 ani.

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti.  A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie rromă, printre care se afla şi o femeie.

Cei 4 s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el.

Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașină”.

Inițial, bărbatul a supraviețuit atacului și a ajuns la spital cu răni grave

Atacul în urma căruia victima a decedat a avut loc în seara de 9 ianuarie. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul poliției orașului Bolintin Vale.

Șoferul de autobuz prezenta urme de agresiune și a fost transportat la o unitate sanitară din municipiul București pentru acordarea de îngrijiri medicale și pentru a fi efectuate investigații.

„Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie.

A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap.

Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi”, a mai spus cumnatul bărbatului ucis.

Protestele din Bolintin Vale se agravează

Conform informațiilor oferite de un localnic, protestele durează de mai mult timp. Inițial, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, însă, având în vedere decesul victimei, urmează să se analizeze schimbarea încadrării juridice a faptei, în funcție de rezultatele necropsiei.

Oamenii au ieșit în stradă să ceară dreptate. Acțiunea protestatarilor se desfășoară pe fondul originii agresorilor. Conform localnicilor, agresorii fac parte din clanul spoitorilor din Bolintin Vale. Oamenii cer autorităților să fie dați afară din localitate.

Au fost chemate de urgență Trupele Speciale ale Poliției

IPJ Giurgiu anunță că în localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

„Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietății private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condițiile legii”, spune  IPJ Giurgiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *