Prima pagină » Local » Decizie-trăsnet a judecătorilor ieșeni! Un individ acuzat de proxenetism, lăsat în libertate. Cum a fost posibil?
Decizie-trăsnet a judecătorilor ieșeni! Un individ acuzat de proxenetism, lăsat în libertate. Cum a fost posibil?

Decizie-trăsnet a judecătorilor ieșeni! Un individ acuzat de proxenetism, lăsat în libertate. Cum a fost posibil?

17 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ acuzat de proxenetism a fost lăsat în libertate. Asta, după ce magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Ionuț Alexandru Chimu. Ieșeanul a fost condamnat inițial de Judecătoria Iași la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru proxenetism

Un bărbat acuzat de proxenetism a fost pus în libertate de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Ionuț Alexandru Chimu. Ieșeanul a fost condamnat inițial de Judecătoria Iași la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru proxenetism.

”Instanța constată că persoanele vătămate L.F.H. și T.C. nu s-au constituit părți civile în procesul penal. Dispune confiscarea de la inculpat a sumelor de 1.600 de euro, 1.000 de lire sterline și 11.800 de lei, dobândite de inculpat prin săvârșirea infracțiunii”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul acuzat de proxenetism, lăsat în libertate de judecători

Dosarul lui Ionuț Alexandru Chimu a început pe 12 iulie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru proxenetism. Ionuț Alexandru Chimu a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Conform procurorilor, individul a dus tinere ”la produs”. Oamenii legii spun că ieșeanul a racolat două victime și a obținut sume frumoase de bani de pe urma lor. Anchetatorii ieșeni au mai afirmat că acesta le lua banii fetelor, sub pretextul că sunt obligate să îi achite o taxă de protecție pentru serviciile prestate.
La un moment dat, individul a fost dus la audieri.

”Din data de 23 februarie 2021, până pe 15 aprilie 2021, inculpatul I.A.C. a înlesnit practicarea prostituției în folosul său pentru două persoane de sex feminin, într-un apartament situat în Municipiul Iași, prin asigurarea pazei și protecției acestora cât timp întrețineau relații sexuale contra-cost”, au spus anchetatorii.

Ieșeanul a mutat ”afacerea” la Oradea, dar a fost prins

La un moment dat, tânărul a simțit că polițiștii sunt pe urmele lui, motiv pentru care a decis să-și mute ”afacerea” la Oradea, unde, de asemenea, victimele prestau servicii sexuale în apartamente închiriate. Anchetatorii au afirmat că ieșeanul Ionuț Alexandru Chimu a dus cele două tinere în Oradea, tocmai pentru a-și putea continua activitatea.

”Pe 15 aprilie 2021, inculpatul a înlesnit practicarea prostituției în folosul său a celor două persoane, prin transportarea lor cu autoturismul personal în Municipiul Oradea, unde, începând cu 16 aprilie 2021, au practicat prostituția. Inculpatul a coordonat activitatea de prostituție și a obținut, astfel, foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției. Pe 23 mai 2021, anchetatorii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Iași, la imobilul în care locuiește efectiv inculpatul, fiind identificate mai multe bunuri și sume de bani”, au adăugat oamenii legii.

Acum, individul acuzat de proxenetism a fost lăsat în libertate, fiind condamnat cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *