Prima pagină » Coronavirus » Decizie radicală luată de Slovacia. Cum s-au gândit autoritățile să lupte împotrivia coronavirus
Decizie radicală luată de Slovacia. Cum s-au gândit autoritățile să lupte împotrivia coronavirus

Decizie radicală luată de Slovacia. Cum s-au gândit autoritățile să lupte împotrivia coronavirus

12 oct. 2020, 08:22,
în Coronavirus

Slovacia a luat o decizie radicală.  Masca de protectie devine obligatorie în toate spatiile publice incepand de joi. Slovacia înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, iar premierul Igor Matovic a anunţat duminică o serie de măsuri de „frânare de urgenţă”.

De joi, restaurantele vor avea voie doar să livreze mâncare, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor fi închise.

Decizie radicală luată de Slovacia. Masca de protectie devine obligatoire în locurile publice

De la declanşarea epidemiei, Slovacia a raportat aproximativ 19.850 de infectări şi 61 de decese provocate de COVID-19.

Odată cu noile măsuri, magazinele alimentare şi farmaciile vor fi obligate să aloce o parte din program persoanelor în vârstă. Evenimentele la care ar putea participa un număr mare de persoane vor fi, de asemenea, interzise, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori.

Adunările publice de peste șase persoane ar putea fi și acestea interzise, potrivit oficialilor slovaci.

Oficialii slovaci încă discută despre posibilitatea interzicerii adunărilor publice de peste şase persoane.

Slovacia, o ţară cu o populaţie de aproape 5,5 milioane de locuitori, care a trecut în vară printr-o formă relativ uşoară a pandemiei, se confruntă în prezent cu o creştere a ratei de contaminare a populaţiei cu noul coronavirus.

Purtarea măştii în exterior ar putea deveni obligatorie în toată România

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre impunerea obligativităţii purtării măştii de protecţie pe tot cuprinsul ţării, inclusiv în aer liber. Acesta a precizat că dacă experţii vor recomanda acest lucru, el va fi de acord.

”Avem localităţi unde purtarea măştii în aer liber este obligatorie. Dacă e recomandată de experţi, va fi impusă. În principiu, dacă experţii ar recomanda aşa ceva, eu sunt de acord. Dacă Comitetul Naţional, cu experţii din Comitetul Naţional, vor recomanda această măsură generalizată, atunci politicienii vor dispune această măsură. Acum nu există această recomandare”, a precizat Klaus Iohannis.

Anterior, şi medicul Adrian Streinu-Cercel recomandase purtarea măştii şi în aer liber, mai cu seamă în zonele foarte aglomerate.

„Toată lumea ar trebui să poarte masca de dimineaţă şi până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găseşte în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate şi sunt maşini în trafic. Vă daţi seama că acele maşini ridică pur şi simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate şi cu SARS-CoV-2”, a spus dr. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

India a raportat peste 7 milioane de contaminări

India a raportat, de la începutul pandemiei de Covid-19, peste 7 milioane de contaminări şi este a doua ţara din lume din punct de vedere al numărului de cazuri.

Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat duminică 74.383 de noi cazuri, astfel că totalul a ajuns la 7.053.806, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

În acelaşi interval de timp au fost înregistrate 918 decese asociate noului coronavirus, iar bilanţul este de 108.334.

Statele Unite au înregistrat, până în prezent, cel mai mare număr de infecţii cu SARS-CoV-2, de 7,71 milioane. Tot aici au fost raportate peste 214.300 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025