Prima pagină » Actualitate » Decizie pentru toți românii care au cont la bancă. Iată ce trebuie să facă
Decizie pentru toți românii care au cont la bancă. Iată ce trebuie să facă

Decizie pentru toți românii care au cont la bancă. Iată ce trebuie să facă

18 iun. 2024, 07:30,
BZI.ro, în Actualitate

S-a luat o decizie oficială pentru toți românii care au cont la bancă. Începând din 17 iunie 2024, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) a introdus în portofoliul său de servicii noul serviciu Plăți Instant, creat de Transfond. Serviciul Plăți Instant permite transferuri interbancare de până la 50.000 lei în mai puțin de 10 secunde, disponibile în orice moment al zilei, în fiecare zi a anului. Iată ce trebuie să facă toți cetățenii.

Decizie pentru toți românii care au cont la bancă

Prin introducerea serviciului Plăți Instant în oferta sa, BRCI sprijină dezvoltarea pieței locale de plăți, oferind clienților o soluție modernă, rapidă și eficientă. În prezent, băncile care oferă serviciul Plăți Instant includ: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România și Salt Bank. Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții pot efectua plăți interbancare de până la 50.000 lei, 24/7.

„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant, în parteneriat cu Transfond – o instituție ce joacă un rol crucial în digitalizarea serviciilor financiare din România – reflectă angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate și de a moderniza produsele băncii.

Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții noștri pot acum efectua și primi plăți interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale și a preveni fraudele și erorile de plată, am lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024.

Acest serviciu le permite clienților noștri să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe față de informațiile pe care le dețin.”,  a declarat George Mihai, Director General al Băncii Române de Credite și Investiții.

Ce se va întâmpla cu plățile instant și transferurile bancare

Serviciul Plățile Instant a înregistrat o creștere semnificativă a volumelor tranzacțiilor în acest an, acoperind aproximativ 80% din piața bancară românească. Sabin Carantină, director general al Transfond a menționat că serviciile lor de plăți interbancare stimulează tranzacțiile electronice și reduc utilizarea numerarului.

,,Prin specificul serviciilor oferite în cadrul Casei de Compensare a plăților interbancare de retail, Transfond contribuie la creșterea numărului tranzacțiilor electronice și diminuarea tranzacțiilor cu numerar în economie.

În ceea ce privește atingerea de performanțe, serviciul Plăți Instant a înregistrat, în primele 5 luni ale acestui an, o creștere de peste 2,5 ori din punct de vedere al volumelor tranzacțiilor, față de perioada similară a anului trecut, ceea ce demonstrează atât utilitatea serviciului pentru consumatorii finali, ușurința în utilizare, cât și evoluția pieței locale de servicii de plăți care urmează modelul tendințelor pentru plățile de retail înregistrate la nivel european și global.

Serviciul acoperă aproximativ 80% din totalul pieței bancare românești, procent măsurat din punct de vedere al activelor. Salutăm alăturarea BRCI la grupul băncilor care oferă Plăți Instant și SANB în beneficiul consumatorilor, comercianților și instituțiilor de plată.”,  a declarat Sabin Carantină.

Așadar, românii care au cont bancar vor beneficia începând cu data de 17 iunie 2024 de serviciul Plăți Instant oferit de Banca Română de Credite și Investiții.

Comentarii
  • Da vrăjeală mare cu plata instant.. Este un comision măricel și dacă faci plata instant sâmbăta dimineața îți întra banii avea luni dimineață ca și cum ai face un transfer normal dar banii ții ia ca și cum ai face transfer rapid deci cu alte cuvinte un nou doi de teapa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *