Prima pagină » National » Decizie neașteptată pentru o autostradă din România. Vestea i-a surprins pe șoferi
Decizie neașteptată pentru o autostradă din România. Vestea i-a surprins pe șoferi

Decizie neașteptată pentru o autostradă din România. Vestea i-a surprins pe șoferi

01 mai 2024, 13:30,
BZI.ro, în National

Decizie neașteptată pentru o autostradă din România. Este vorba despre Autostrada Brașov-Bacău. Ministrul Transporturilor a anunțat că vor începe lucrările la tronsonul care va lega Moldova de Transilvania. Iată vestea care i-a surprins pe șoferi.

Decizie neașteptată pentru o autostradă din România

Vor începe lucrările la Autostrada Brașov-Bacău. Contractul cu o valoare de 81,2 milioane de lei va trebui finalizat în maximum 24 de luni de proiectant. Acest contract se va semna după expirarea perioaadei în care pot fi depuse contestații și după soluționarea acestora.

Noua autostradă mult așteptată care va asigura conexiunea între Moldovva și Transilvania, va avea o lungime estimată de 164 km.

De asemenea, un nou drum de mare viteză se va construi în România. Este vorba despre Drumul Expres Cluj-Dej. Pe 26 aprilie 2024 a fost deschis un alt drum mult așteptat de români. A avut loc și inaugurarea primului tronson din Transapuseana, vineri, 26 aprilie 2024. Transapuseana este un drum județean ce străbate frumusețea Munților Apuseni și cuprinde 43 de kilometri de drum județean. Drumul județean (DJ) 107 a fost inițial cunoscut sub numele de „Transalpina de Apuseni”. A fost apoi redenumit Transapuseana.

Acesta reprezintă cea mai mare investiție într-un drum județean din România. Are o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, finanțat în mare parte din fonduri europene. Se întinde pe o lungime de 78 de kilometri și conectează municipiul Aiud (Autostrada A10) cu zona Bucium – Abrud (DN 74). Pentru construcția șoseleie spectaculoase s-au folosit 26 de mii de tone de strat de beton asfaltic BA16; 41 de mii de tone de strat de binder; 44 de mii de metri cubi de fundație de piatră spartă; 25 de mii de metri cubi de beton utilizat în lucrările de consolidare; 23 de mii de metri liniari de parapet metalic.

Se construiește Autostrada Litoralului

Recent, a fost anunțat faptul că se construiește Autostrada Litoralului. Execuția Altenativei Techirghiol, denumită și Autostrada Litoralului va avea o lungime de 30,59 kilometri și va arunca în aer turismul din România. Scopul realizării acestui drum de mare viteză constă în construcția unei legături noi și rapide între Autostrada de Centură a Constanței #A4, din zona localității Cumpăna și comuna 23 August, la intersecția cu DN39B, scurtând astfel timpul de deplasare prin creșterea vitezei de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5,74 miliarde lei cu TVA, asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin cadrul Programului Transport. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Sorin Grindeanu, a anunțat și stadiul lucrărilor la Autostrada Moldovei – A7. Dacă toți constructorii execută lucrarea conform planului și nu vor exista întârzieri, șoferii vor putea circula pe primii kilometrii din noua autostradă. Autostrada A7, care traversează Moldova, ar putea fi gata în această vară, la începutul lunii august.

,,Pot să anunț că, din câte văd și din câte am vorbit cu constructorii, undeva la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august probabil că vom circula pe primii kilometrii din autostrada A7, mă refer la primii 14 kilometri aflați pe lotul 2.”, a declarat Sorin Grindeanu. Rămâne de văzut dacă lucrările vor fi gata la termen.

Comentarii
  • Dacă mergeți în Ardeal veți vedea autostrăzi care se suprapun, drumuri expres paralele cu autostrăzile și când veniți spre Iași doar drumuri județene vai mama lor. Din păcate ăștia sunt politicienii care și-au bătut joc de județul Iași în ultimele mandate și acum au nesimțirea să mai ceară încă o dată voturile ieșenilor.

  • Cine sa mai aiba incredere in guvernanti????? Intrebati-l pe Balaniscu de Iasi- FAPTE NU VORBE…….Iasi-Buzau, Bacau – Brasov, Bucuresti-Suceava……….Iasi din parti…………..Sa av fie rusine politicieni ieseni……. multumim Ciolacu, multumim Grindeanu!

  • Cate autostrazi fac astia in an electoral, trebuia sa fim primii in lume la nr de autostrazi. In realitate, suntem pe ultimul loc la venituri, nivel de trai, putere de cumparare, pensii mizerabile, suprataxarea muncii, pe primul loc la furat, coruptie, speciali, legi cu dedicatie etc Iar acum vor voturi

  • Mouie PSD-PNL, nu ați făcut nimic pentru drumurile din Iași !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ploua cu autostrazi in an electoral, dar suleiman mai pune botul la vrajelile covrigarului

  • Nu mai pot păcăli pe nimeni cu drumurile lor, ieșenii s-au convins că sunt doar vorbe în vânt.

  • Minciuni, minciunim minciuni. Nu mai crede nimeni în PSD-PNL, doar minciuni electorale.

  • să vă dau la mouie mincinoșilor!!!!!!

  • Iașul nu are autostradă si nici nu va avea curând. Punct! Cine mă-sa va mai vota PSD-PNL

  • , că aceste păcăleli cunt întârziate cu o lună de zile, aveau efectul scontat pe întâi aprilie.

  • Felie Habarneanu

    Ce lucrari incep? Ca e vorba de un studiu de fezabilitate (hartii si atat) care si ala e la a treia incercare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *