Decizie neașteptată pentru cei care au telefoane mobile. „Dreptul la reparare” a fost adoptat de Parlamentul European. Astfel, producătorul va avea obligaţia să repare produsul la un preţ rezonabil, după perioada de garanţie legală. Iată legea care îi vizează pe toți românii.
Decizie neașteptată pentru cei care au telefoane mobile
Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile și încurajează consumatorii să prelungească ciclul de viață al produselor prin repararea acestora.
Producătorul va fi obligat să repare produsul la un preț rezonabil și într-un termen rezonabil după expirarea perioadei de garanție legală. Consumatorii vor avea acces la piese de schimb, instrumente și informații despre modul în care pot repara produsele.
De asemenea, platformele online vor ajuta consumatorii să găsească ateliere locale de reparații și magazine care comercializează produse recondiționate. După ce directiva va fi oficial aprobată de Consiliul Uniunii Europene și publicată în Jurnalul Oficial al UE, statele membre vor avea 24 de luni pentru a o transpune în legislația națională.
Cum va funcționa platforma europeană online
Consumatorii vor avea acces la un formular european de informații privind repararea, care îi va ajuta să evalueze și să compare serviciile de reparație. Acest formular va include detalii despre prețul și durata reparației în funcție de defectul constatat.
În plus, pentru a ușura procesul de reparare, va fi creată o platformă europeană online, cu secțiuni dedicate fiecărei țări. Prin intermediul acestei platforme, consumatorii vor putea găsi cu ușurință ateliere locale de reparații, vânzători de bunuri recondiționate, cumpărători de bunuri defecte sau inițiative de reparare din comunitate.
După expirarea perioadei de garanție, producătorii vor avea în continuare obligația să repare produsele comune de uz casnic, care pot fi reparate din punct de vedere tehnic conform legislației Uniunii Europene. Printre acestea se numără mașinile de spălat, aspiratoarele și chiar telefoane mobile. Lista categoriilor de produse poate fi extinsă în timp.
Noile norme urmăresc consolidarea pieței reparațiilor în Uniunea Europeană și reducerea costului reparațiilor suportat de consumatori. Producătorii vor fi obligați să ofere piese de schimb și ustensile la un preț rezonabil și le va fi interzis să utilizeze clauze contractuale sau tehnici care împiedică repararea. Totodată, consumatorii pot să împrumute un dispozitiv pe durata reparației sau să opteze pentru unul recondiționat ca alternativă, în cazul în care produsul lor nu mai poate fi reparat. Această lege europeană va intra în vigoare și va fi valabilă pentru toate statele UE, inclusiv România.
O altă lege a fost anunțată pentru țara noastră. De anul viitor, România va fi obligată să implementeze colectarea selectivă pentru deșeuri textile conform unei directive europene. Industria textilă este recunoscută drept unul dintre cei mai mari poluatori la nivel mondial, iar hainele contribuie la poluarea mediului în același mod ca și plasticul.
„De la 1 ianuarie 2025, primăriile trebuie să facă colectare separată de materiale textile. Ne referim la îmbrăcăminte, la lenjerie de pat, covoare. Partea proastă este, însă, că doar colectate și atât, ele nu pot să ajungă la reciclare, necesită niște pași suplimentari. În primul rând, trebuie să ai reciclatori.” a spus Raul Pop, director de Programe ECOTECA.
„Producătorul va trebui să își asume răspunderea și vor crea niște sisteme și vor finanța aceste sisteme pentru a se asigura că, la finalul utilizării hainelor, acestea vor fi reutilizate, reciclate și nu vor ajunge în depozite de deșeuri.”, a declarat Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului.
Sa repare ei telefoanele ca sa le mai adauge si alte optiuni de control cu care sa urmareasca OILE: recunoastere faciala, recunoastere vocala, etc.
Doar IDIOTII nu au inteles ca telefoanele a caror baterie nu poate fi schimbata decat la un atelier au scopul ca 24/24 sa te asculte si sa te filmeze non-stop chiar daca tu crezi ca ti-ai inchis telefonul.
Doar OILE nu au inteles ca internetul prin cablu este mai greu de urmarit fata de cel wirrlles pe care unii il cred o binecuvantare.
Asa te iradiaza in propria casa ca pe puiul din cuptorul cu microunde.
Cuptorul cu microunde are o frecventa de 2,4 GHz iar 5G are o plaja de frecvente intre 70 GHz si
300 GHz, asa ca fiinde iradiat in casa esti ca in cuptorul cu microunde.
De aceea am fost fortati sa stam in casa sa fim iradiati cu 5G, si sangele sa fie inchegat in vene, iar starea organismului s-a deteriorat ca la o gripa, iar unii cu probleme au murit sufocati de lipsa oxigenului care din cauza cheagurilor de sange nu ajungea la creier care a dat comanda ,,OFF” si organismul a sucombat.
Daca si dupa 4 ani si ceva inca sunt IDIOTI care umbla cu masca pe strada sau in masina nu este de mirare ca PROSTIA este fara leac ! Probabil ca si acum ei cred in liliacul din China.
Gripa spaniola a fost aceeasi reactie a organismului fata de radiatiile electromagnetice cu care nu era obisnuit cand s-au introdus undele Radio.
Dupa doi ani organismul uman s-a obisnuit si ,,gripa” a disparut iar oamenii nu au mai murit crezand ca a trecut falsa ,,pandemie”.
Prostia adevarata a iesit la iveala dupa 100 de ani, cand se presupune ca oamenii au evoluat dar realitatea a aratat ca oamenii sunt tot mai prosti si mult mai usor de mintit !
Dovada este si AUTOeutanasierea cu arma biologica numita vaccin !
Nici satanistii nu si-au inchipuit ca sunt atatia IDIOTI pe planeta Pamant !
Mihaita , existența undelor radio a fost descoperita de Guglielmo Marconi prin sec. XIX. Udele radio sunt la fel de batrane ca niversul.Nu au fost INVENTATE.Probabil acum o sa ne spui ca si epidemiile de ciuma au fost cauzate de undele radio NATURALE ale universului.