Prima pagină » Local » Decizie majoră în traficul din Iași. Schimbare totală într-o intersecție aglomerată din municipiu
Decizie majoră în traficul din Iași. Schimbare totală într-o intersecție aglomerată din municipiu

Decizie majoră în traficul din Iași. Schimbare totală într-o intersecție aglomerată din municipiu

30 nov. 2019, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Una din cele mai aglomerate zone din municipiul Iași ar urma să se schimbe radical. Municipalitatea ieșeană a decis să facă o serie de schimbări în intersecția respectivă pentru a putea fluidiza traficul rutier. Zilnic, intersecția din zona Cotnari este tot mai aglomerată, fiind o adevărată bătaie de cap pentru șoferii ieșeni

Măsură importantă luată de municipalitatea ieșeană. Recent, șefii administrației locale au decis să facă o schimbare majoră într-o intersecție din oraș. Este vorba de intersecția de la bulevardul Socola cu Nicolae Iorga, intersecție în dreptul restaurantului Cotnari. Această zonă din municipiu este una din cele mai aglomerate din oraș aproape la orice oră din zi și din noapte. Pentru a putea veni în sprijinul conducătorilor auto, primăria a decis să facă o schimbare în această zonă. Astfel, au fost delimitate două benzi de stocare pentru virajul la stânga pe bulevardul Nicolae Iorga, dar și o bandă de viraj la stânga spre bulevardul Primăverii.

Nu e singura măsură

Intersecția respectivă era o adevărată piatră de încercare pentru nervii conducătorilor auto. Astfel, autoritățile ieșene au decis să ia măsuri și să treacă la fapte. S-a dorit deblocarea intersecției de la Socola până spre Podu Roș. Zona era tot mai aglomerată din cauza unor lucrări care au loc la Țesătura, iar traficul rutier era o aventură. Zilnic, la primele ore ale dimineții, se așezau autoturisme pe două benzi pentru virajul la stânga, iar asta ducea la o aglomerare a zonei. Pentru a descongestiona traficul s-a permis ca virajul să se facă direct pe două benzi pe Nicolae Iorga. În aceste condiții, totul se putea derula mult mai ușor.
Aceasta este o primă măsură mai importantă pe care autoritatea locală a decis să o implementeze într-o zonă aglomerată din municipiu. Intersecția de la Cotnari nu este singura care se află în această postură, unde traficul rutier este gâtuit zi de zi.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`