Prima pagină » Titlurile zilei » Decizie istorică! KFC și McDonald’s, interzise la Iași! Începe demolarea McDrive de la Gară după un scandal nemaiîntâlnit în industria HoReCa!
Decizie istorică! KFC și McDonald's, interzise la Iași! Începe demolarea McDrive de la Gară după un scandal nemaiîntâlnit în industria HoReCa!

Decizie istorică! KFC și McDonald’s, interzise la Iași! Începe demolarea McDrive de la Gară după un scandal nemaiîntâlnit în industria HoReCa!

01 apr. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

După o prezență îndelungată în Iași, companiile KFC și McDonald’s sunt nevoite să pună lacătul pe restaurante. Decizia a fost luată la nivel național, de către Consiliul Concurenței. Decizia va fi implementată la Iași chiar de către primarul Mihai Chirica

Decizie incredibilă și de neînțeles! KFC și McDonald’s dispar din municipiul Iași. Anunțul a fost făcut ieri, 31.03.2021, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Mihai Chiria. Edilul a precizat că municipalitatea ieșeană este obligată să pună în practică o decizie luată de Consiliul Concurenței. Forul decizional a stabilit că cele două companii fac concurență neloială afacerilor locale, din domeniul HoReCa. Deși inițial părea o glumă, totul este cât se poate de serios. Decizia a scandalizat reprezentanții companiilor de la nivel mondial și se anunță un război între municipalitatea ieșeană, Consiliul Concurenței, McDonald’s și KFC cum nu a mai fost vreodată. Reporterii „BZI” l-au contactat pe primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, pentru a oferi un punct de vedere legat de decizia fulger.

„Știm că este o decizie surprinzătoare, dar Iașul trebuie să vândă produse locale. Avem pizza de calitate, quesadilla ca la carte, mici, tot ce vrem la terasele noastre din centru. KFC și McDonald’s trebuie să plece din Iași. Ținem la sănătatea supraponderalilor noștri. Am colegi în primărie care au nevoie de scaune speciale de la atâtea aripioare și sos glen. Îmi asum orice, o să dau artificii când pleacă Mc și KFC”, a declarat Mihai Chirica.

Prefectul Județului, Marian Grigoraș, a jucat un rol important în luarea acestei decizii

În luarea deciziei a fost implicat și prefectul Județului Iași. Marian Grigoraș a spus că este de acord ca giganții să-și înceteze activitatea de la Iași.

„Nu am mâncat niciodată de la KFC și nici de la McDonald’s. Uitați-vă la mine cum arăt, eu aș putea face reclamă la SaladBox. Eu, ca prefect, sunt de acord să plece din Iași ambele companii. Iașul nu are nevoie de ele. Eu am întrunit o comisie și am spus ce am avut de spus. Nu vreau să mai fac alte comentarii”, a completat Marian Grigoraș.

Nu aceeași părere a avut-o senatorul Maricel Popa.

„Eu am vrut să construiesc un centru de ecelență (sic!) în KFC și McDonald’s la Iași. Am atras milioane de euro pentru dezvoltare și continui proiectele chiar și dacă pleacă acești stâlpi ai bucătăriei mondiale de la Iași. Mie mi-au plăcut și o să-mi placă în continuare McPuișorii”, a spus senatorul Marcel Popa.

Președintele Consiliului Județean Iași s-a arătat indecis. „Este o pierdere pentru Iași, dar poate este și un lucru bun dacă pleacă. Suntem destui grăsuți. Și eu am puțină burtică”, a spus Costel Alexe.

Afaceristul Dan Fiterman s-a arătat profund dezamăgit de decizia autorităților

Dan Fiterman a precizat că, odată cu închiderea KFC și McDonald’s, a rămas fără marfă la restaurant.

„Ca reprezentant al restaurantului pe care încă îl dețin, vreau să spun că este o pierdere de neegalat. Gustul Americii a fost adus la Iași de aceste companii. Mirosul din Texas s-a simțit pentru prima dată în Nicolina și în Păcureț datorită McDonald’s și KFC. Eu regret mult, pentru că la restaurantul meu vindeam burgeri și aripioare de la Mc și KFC. Acum nu știu unde să mă lipesc. Poate încerc Vivo sau ceva. Ar mai fi o variantă: să vorbesc cu sor-mea să facem niște calmante cu miros de KFC ușor picante. Mă gândesc chiar și la o alifie cu aromă de Big Mac”, a spus Dan Fiterman, patronul de la Micul Texas.

Unul dintre cei mai mari fani, fostul subprefect de Iași, a ajuns în pragul depresiei

Unul dintre cei mai mari fani ai KFC și McDonald’s este fostul subprefect de Iași Bogdan Abalași. Este știut că, pentru fostul subprefect, gustul KFC nu a putut fi egalat de nimic și plecarea restaurantului din Iași este o adevărată lovitură.

„Ce să spun, e cea mai tristă zi din viața mea și a familiei. Dom’le, noi am fost fani, sper să fie o glumă. Mă duc repede acum să-mi iau ceva, să nu închidă. Doamne, nu-mi vine să cred. De ce nu s-au gândit la mine când au vrut să pună lacătul pe ușă?”, a spus Bogdan Abălași, fostul subprefect de Iași.

Medicii psihiatri sunt pe baricade. Se așteaptă la ce e mai rău

Având în vedere șocul închiderii KFC și McDonald’s, medicii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” au pus la bătaie un plan de atac. Bogdan Șaramet, managerul de la „Socola”, a venit cu ideea de a modifica numele Pavilionului 1 Bărbați după plecarea KFC și McDonald’s.

„Cu siguranță vom avea o avalanșă de persoane depresive după plecarea acestor giganți din Iași. O să schimbăm numele Pavilionului 1 bărbați în „Combo 1+1” sau în „Big Mc”. Oricum, și eu sunt tristuț, îmi plac aripioarele”, a declarat Bogdan Șaramet.

Managerul de la „Socola” a mai precizat că se gândește la suplimentarea gărzilor imediat după închiderea KFC.

Medicul Tudor Ciuhodaru: „Am avut pacienți la UPU”

În timp ce medicii psihiatri se gândesc cum să facă față la avalanșa de persoane depresive ce va veni, medicii urgentiști își freacă mâinile de bucurie.

„Bine că au plecat! Eu chiar am un proiect de lege care interzice consumul excesiv de fast-food. Numai în garda de ieri s-au prezentat la UPU două doamne cu aripioare în gât și un bărbat cu crampe abdominale de la prea mult Big Tasty. Recomand consumul moderat de KFC și Mc, iar în caz de probleme medicale, toți ieșenii trebuie să știe că noi suntem prezenți la datorie! Pupu’ de la UPU!”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Consumul excesiv de produse de la KFC și McDonald’s i-a afectat pe elevi?

Este știut faptul că tot mai mulți elevi au ajuns dependenți de acest timp de mâncare. Astfel, inspectorul școlar județean Genoveva Farcaș s-a arătat încântată de plecarea celor două restaurante din Iași.

„Este un lucru bun pentru conduita elevilor în perioada pandemică. În repetate rânduri a fost încurajat absenteismul școlar din cauza KFC și McDonald’s. Femeile de serviciu au găsit prin băi maioneză de la KFC, dar după ce am făcut o comisie mixtă, am stabilit că nu era vorba despre sos. Oricum, sănătatea copiilor este mai importantă decât orice”, a spus Genoveva Farcaș, inspector școlar general.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a analizat conținutul produselor KFC și McDonald’s

În perioada postului, închiderea KFC și McDonald’s reprezintă o pierdere și pentru fețele bisericești.

„Noi cu smerenie am analizat câteva produse atât de la KFC, cât și de la McDonald’s. Cu voia Bunului Dumnezeu am aflat că niciunul dintre ele nu conține carne, iar pentru noi asta este o binecuvântare. Cunoașteți și dumneavoastră gustul desăvârșit. Noi nu am vrut să divulgăm secretul, dar acum, în perioada de post, ne-am gândit că pentru oamenii de rând ar fi o veste bună”, a spus părintele Dosoftei de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Ce spun reprezentanții KFC și McDonald’s de la Iași

Directorul McDonald’s Iași, Marius Aur, s-a arătat mâhnit de decizia autorităților.

„Atât McDonald’s, cât și KFC plătesc sume uriașe către bugetul municipalității. Să interzici funcționarea unor astfel de restaurante mi se pare total deplasat. În plus, eu am păpat de-a burgeri de la Mc de m-am făcut mare. Cred că am doi metri. Acum, într-un moment de sinceritate, trebuie să vă spun că aripioarele de la KFC sunt preferatele mele. Fac comandă la Glovo și aproape calde le primesc”, a spus Marius Aur.

Reporterii „BZI” l-au contactat și pe directorul KFC Iași, însă nu a vrut să facă comentarii legate de acest subiect.

Continuarea Articolului Vezi AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *