Colegiul Medicilor din Oradea a decis, dr. Flavia Groșan nu a comis un malpraxis. Decizia este una definitivă iar medicii au constatat faptul că Flavia Groșan nu are niciun caz de malpraxis şi nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient.
Flavia Groșan a ajuns în atenţia publică după o serie de declaraţii prin care afirma faptul că a vindecat peste 1000 de pacienți folosind o schemă de tratament care nu era la nivel naţional.
Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor a decis, luni, că pneumologul Flavia Groșan poate profesa în continuare. Nu există nicio plângere scrisă a vreunui pacient în sens de malpraxis, astfel că nu existe motive ca medicul să nu-și poată desfășura activitatea mai departe, potrivit Antena 3. Pe de altă parte, Colegiul Medicilor a decis că Flavia Groșan poate profesa în continuare cu condiția să nu mai facă declarații publice prin care să contrazică schema oficială de tratament COVID-19 și în caz contrar, dacă pneumologul va continua cu afirmațiile în spațiul public, atunci ea ar putea fi sancționată de Comisia de Disciplină.
Cine este medicul Flavia Groșan și ce poveste de viață are femeia
În viața personală, departe de muncă și pacienți, Flavia Groșan este mama unei tinere de profesie IT-ist, de care este foarte mândră. Pagina ei de Facebook este plină cu poze în care apare fiica ei care se numește tot Flavia. De asemenea, doctorița Groșan este soacră și bunică.
Ginerele ei, Alex, este de profesie IT-ist, iar medicul pneumolog este din cale afară de mândră de alegerea fiicei ei. Flavia Groșan este căsătorită și are și un nepoțel pe nume Boris. Copilul trăiește cu părinții lui în Londra, iar doctorița Groșan îi vizitează uneori, fapt care relevă tot din postările sale de pe rețeaua de socializare.
Ce spune Flavia Groșan despre scandalul care a izbucnit
Flavia Groșan a explicat, în direct la mai multe televiziuni faptul că a tratat peste 1000 de pacienti folosind o schemă care nu se află în implementarea sistemului național. Totuși, medicul consideră că purtatul măștii nu este unul eficient și că România ar fi trebuit să importe exemplul Marii Britanii cu imunizarea în masă:
”Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-au scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID.
Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns (…) Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru că nu sunt în spital, am cabinetul meu. Dar eu am văzut pacienți ieșiți din spital care erau foarte rău și atunci am zis ce medicamente nu îmi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frică de COVID, am luat-o pe cont propriu și am schema mea pe care o am de 10 ani și care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a ieșit o bijuterie.