Prima pagină » National » Decizie definitivă! Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, scapă de control judiciar
Decizie definitivă! Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, scapă de control judiciar

Decizie definitivă! Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, scapă de control judiciar

12 iun. 2024, 18:19,
în National

Miruna Pascu, mama lui Vlad Matei Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, a scăpat de controlul judiciar. Curtea de Apel București a menținut astfel decizia Tribunalului București din 4 iunie.

Miruna Pascu este acuzată că ar fi exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, fosta iubită a lui Vlad Pascu, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase.

MINUTA: „În baza art.205 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT, împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Bucureşti la data de 04.06.2024 în dosarul penal nr. 29573/3/2023/a1.9 Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, prin punerea la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12.06.2024. Document: Încheiere finală camera consiliu 335/2024 12.06.2024”

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Magistrații au stabilit termen pentru 14 iunie

Judecătoria Mangalia a stabilit un nou termen de judecată, pentru 14 iunie, în procesul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, după ce timp de mai multe ore au fost audiaţi părinţi ai victimelor, alte rude ale acestora, precum şi martori.

Judecătorul a spus că are nevoie de timp pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei.

„Având nevoie de timp pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat inculpatul, amână pronunţarea la data de 14.06.2024”, se arată în soluţia pe scurt a judecătorului, în condiţiile în care părinţii victimelor au solicitat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

În sala de judecată a fost adus şi Vlad Pascu. El se află în detenţie la Penitenciarul Poarta Albă, judecătorii Tribunalului Constanţa respingând, ca fiind nefondată, contestaţia formulată faţă de decizia Judecătoriei Mangalia prin care i s-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii morţi, şi-a exprimat speranţa că Vlad Pascu va primi „pedeapsa pe care o merită”, de peste 15 ani, şi că, după audieri, judecătoarea „va face dreptate şi va da verdictul care trebuie”.

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *