Prima pagină » National » Decizie definitivă în cazul băiatului care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova
Decizie definitivă în cazul băiatului care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova

Decizie definitivă în cazul băiatului care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova

27 sept. 2024, 18:41,
Redacția BZI în National

Mario Alexandru Fojică, tânărul care în vara anului 2023 a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova și l-a rănit grav pe prietenul ei, a fost condamnat definitiv, vineri, la 15 ani de închisoare.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, care i-a respins apelul.

El a contestat decizia

În 28 iunie, Tribunalul Dolj a decis ca tânărul, Mario-Alexandru Fojică, minor la data săvârşirii faptelor, să fie internat într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani, iar pedeapsa să fie executată într-un penitenciar.

El a contestat decizia, iar Curtea de Apel Craiova i-a respins vineri recursul și a mențiunt condamnarea inițială, pentru infracţiunile de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Decizia este definitivă.

Amintim că o adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, în iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova. Fata a murit din cauza rănilor suferite.

Fojică a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul „a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.

Tânărul de 19 şi prietena sa în vârstă de 14 ani au fost înjunghiaţi în timp ce se plimbau

Tânărul de 19 şi prietena sa în vârstă de 14 ani au fost înjunghiaţi în timp ce se plimbau în Grădina Botanică din Craiova, iar fata nu a supravieţuit atacului.

„La data de 27.06.2023 organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orelor 16:00, doi tineri au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova. În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani-elev, care, în timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 centimetri, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară”, au transmis procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024