Prima pagină » Business în România » Decizie de ultimă oră pentru posesorii de carduri Revolut! Se întâmplă până la sfârșitul anului

Decizie de ultimă oră pentru posesorii de carduri Revolut! Se întâmplă până la sfârșitul anului

09 oct. 2024, 10:32,
George Cristian în Business în România

Este decizie de ultimă oră pentru toți posesorii de carduri Revolut. Oficialii băncii au anunțat că până la sfârșitul anului 2024 va exista o sucursală fizică în România. Cu toate acestea, banca nu va avea birouri fizice.

Recent, banca digitală care deține Revolut a anunțat că începe implementarea IBAN-ului local românesc. BNR ar vrea chiar ca Revolut să-și ia licență bancară românească și să intre sub supravegherea sa pentru o siguranță mai mare pentru clienți.

Decizie de ultimă oră pentru posesorii de carduri Revolut

O veste de ultimă oră pentru toți posesorii de carduri Revolut. Revolut va avea sucursala sa din România complet operațională până la sfârșitul acestui an, conform unui proces desfășurat în mai multe faze, deja anunțat clienților persoane fizice și juridice, potrivit Gabrielei Simion, manager general al Revolut Bank UAB Sucursala România. Atât clienții actuali, cât și cei noi din România vor beneficia de conturi cu IBAN românesc (începând cu RO).

În alte țări precum Irlanda, Franța, Spania, Olanda și Germania, sucursalele Revolut funcționează deja, iar până la finalul anului vor fi deschise și în România, Belgia și Italia.

Revolut are deja licență în Mexic și intenționează să se extindă în India, regiunea Asia-Pacific și America de Sud. Reprezentanții fintech-ului, care va rămâne complet digital, au detaliat etapele acestei expansiuni, subliniind scopul lor de a deveni o platformă digitală care să acopere toate nevoile financiare ale clienților.

În prezent, România este a doua cea mai mare piață pentru Revolut, cu peste 4 milioane de clienți, fiind depășită doar de Regatul Unit, care are 10 milioane de utilizatori.

De când va deveni operațională sucursala Revolut România

Gabriela Simion, manager general al Revolut Bank UAB Sucursala România, a explicat că începând cu 2021, clienții români au avut acces la IBAN-uri locale, grație unui parteneriat cu o bancă românească. Un an mai târziu, compania a început procesul de reglementare pentru înființarea unei sucursale proprii în România, înregistrată în registrul sucursalelor instituțiilor de credit străine la Banca Națională a României. Revolut preconizează că sucursala va deveni complet operațională în decembrie 2024, moment în care toți clienții existenți vor fi migrați pe noile conturi IBAN locale emise de sucursala din București. Acest proces, deși gradual, nu va schimba experiența de utilizare a serviciilor, care vor rămâne complet digitale, fără o rețea fizică de filiale.

Atât clienții actuali, cât și noii utilizatori din România vor beneficia de conturi cu IBAN românesc, care vor începe cu „RO”. Un avantaj important va fi că aceștia vor putea folosi aceste conturi ca pe un cont bancar principal, pentru a primi salarii, pensii sau alte venituri, precum și pentru a face plăți recurente, cum ar fi impozite, utilități sau alte taxe.

Antoine Le Nel, director de creștere și marketing la Revolut, a adăugat că structura actuală a serviciilor Revolut permite companiei să rămână profitabilă și stabilă, indiferent de condițiile economice. Cu o gamă variată de produse, inclusiv servicii bancare, opțiuni de investiții, criptomonede și alte facilități de lifestyle, Revolut continuă să se dezvolte, independent de fluctuațiile dobânzilor sau alte evoluții ale pieței.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`