Prima pagină » Actualitate » Decizie de ultimă oră în cazul Caracal: Rechizitoriul nu este semnat de procurorul general
Decizie de ultimă oră în cazul Caracal: Rechizitoriul nu este semnat de procurorul general

Decizie de ultimă oră în cazul Caracal: Rechizitoriul nu este semnat de procurorul general

13 ian. 2020, 11:14,
în Actualitate

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat faptul că procurorul general în funcţie Bogdan Licu a decis să nu semneze pentru moment rechizitoriul întocmit de DIICOT în cazul Caracal. Procurorul a decis organizarea unei comisii care să fie abila să analizeze actele de la dosar. Decizia finală ar urma să fie luată în urma analizei.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Potrivit unor surse judiciare, există suspiciuni de nereguli în dosar, care ar putea duce la restituirea rechizitoriului de către instanţă, inclusiv în privinţa competenţei materiale.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, sub suspiciunea de trafic de minori și viol. Ulterior, arestul preventiv a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”. Aşadar, dacă nu va fi trimis în judecată până în data de 27 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă va fi eliberat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025