Prima pagină » Titlurile zilei » Decizie de ultimă oră! Cuibul medicilor macabri de la Spitalul „Sfântul Spiridon” va fi demolat! Garda de Mediu Iași: „S-a formulat o plângere penală” – FOTO

Decizie de ultimă oră! Cuibul medicilor macabri de la Spitalul „Sfântul Spiridon” va fi demolat! Garda de Mediu Iași: „S-a formulat o plângere penală” – FOTO

21 feb. 2023, 02:00, 31 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Garda de Mediu Iași a verificat construcția ilegală din Delta Moldovei, unde petreceau medicii cardiologi cercetați în dosarul „Tesloianu”. Comisarii au dispus demolarea cabanei și au formulat o plângere penală pe numele Andreei Maria Ursaru, proprietarul construcției ilegale. Medicul face parte din echipa lui Dan Tesloianu și este o apropiată a acestuia. În dosarul stimulatoarelor cardiace, care a „explodat” la finalul săptămânii trecute, medicul Dan Tesloianu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetate mai multe cadre medicale din rețeaua coordonată de cardiologul ieșean

Comisarii de mediu au verificat cabana construită ilegal în Delta Moldovei, arie protejată, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 7.500 de lei și au dispus demolarea clădirii. Mai mult, a fost formulată o plângere penală pe numele Andreei Maria Ursaru, cea care deține cabana construită ilegal.

Medicul face parte din echipa lui Dan Tesloianu și este o apropiată a acestuia. Andreea Maria Ursaru fost chemată la București pentru a fi audiată inclusiv pentru că a construit cabana în aria protejată, fără a avea avizele necesare. Astfel, a fost sancționată pentru lipsa avizului de mediu și construirea într-o arie protejată.

„GNM – CJ Iași a realizat mai multe controale pentru verificarea unor sesizări privind arderea deșeurilor și edificarea unei construcții în aria naturală protejată Eleșteiele Jijiei și Miletinului, care se suprapune cu Sărăturile Jijia Inferioară Prut, desemnată sit Ramsar Zonele Umede Jijia. Ca urmare acestor controale, s-a constatat că cele sesizate se confirmă”, susțin reprezentanții de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași.

Garda de Mediu Iași a dispus demolarea cabanei în maximum 60 de zile

Mai mult, specialiștii au constatat că au fost plantați tuia și brazi într-o zonă protejată, ce are stuf, nefiind permisă această plantare.

„S-au stabilit neconformități care constau în arderea deșeurilor și realizarea unui proiect de investiții, constând în împrejmuire teren, amenajare teren, amenajare peisagistică cu specii de arbori, arbuști și flori, amplasare căsuță de lemn pe suprafață betonată, amenajare alei, hrănitori pentru animale, edificare construcție din material lemnos pe piloni din beton, amenajare terasă fără act de reglementare din punct de vedere al protecției mediului.

Pentru aceste neconformități, GNM-CJ Iași a notificat Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea neemiterii actului de reglementare a unei investiții care deja a fost realizată. S-a aplicat o sancțiune contravențională principală, în valoare de 7.500 de lei, o sancțiune complementară de desființare a lucrărilor și s-a formulat o sesizare penală care a fost transmisă organelor de sesizare penală”, se mai arată în răspunsul primit de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași.

Sunt verificate documentele emise de Primăria Movileni

Deși cabana este încă în construcție, peisajul este superb, astfel că medicii care veneau aici aveau toate condițiile pentru a se relaxa. Construcția cabanei ar fi început în anul 2020, când a fost solicitat un certificat de urbanism de la Primăria Movileni.

Terenul unde s-a construit cabana ar aparține companiei Panifcom, ce are și o tarla agricolă lângă construcție. Medicul Andreea Maria Ursaru ar deține un contract de comodat cu această companie. Mai mult, specialiști din domeniul administrativ mai spun că Primăria comunei Movileni știa de această construcție ilegală.

„Omul de la Urbanism i-a dat certificatul de urbanism ca să vadă ce avize trebuie să aducă. Era ceva informal, pentru a merge mai departe, ca să ai proiectul legal. Prin 2020, la finalul anului, s-au întâmplat toate astea. Este arie protejată acolo. Pur și simplu a venit, a cerut un certificat de urbanism, a plătit taxa la casierie, i s-au dat lămuri și ce trebuie să facă ca să ia avizele necesare. Certificatul de urbanism este una, autorizația este alta. Iei aviz de la Mediu, de la Direcția Agricolă, că pământul iese din circuitul agricol și așa mai departe, ca să poți face totul legal”, susțin specialiștii.

APM Iași nu a eliberat avizul de mediu

Mai mult, în luna decembrie 2022 a fost depusă o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), pentru obținerea avizului de mediu, dar acesta nu a fost emis.

„Noi am avut o solicitare pentru emiterea avizului de mediu, în decembrie 2022, iar atunci am dat și răspunsul, negativ. Legea nu interzice lucrările în aria protejată, dar trebuie să se depună documentația specifică și să se avizeze, cu studiu de impact și evaluare, iar acest lucru poate dura.

Dacă este începută lucrarea înainte de parcurgerea procedurii de avizare nu se mai emite deloc act de reglementare. Deci, având în vedere că lucrările au început înainte de emiterea actului de reglementare, nu se mai poate face evaluarea impactului asupra mediului și actul nu poate fi emis”, susține Galea Temneanu, director al APM Iași.

Reamintim faptul că medicul Dan Tesloianu de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași a fost arestat pentru 30 de zile și este arestat într-un dosar al stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre și montate la alți pacienți. Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

Medicul Dan Tesloianu ar fi operaționalizat o rețea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul anterior decesului al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor. Infracțiunile pentru care este cercetat sunt abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.

Rămâne de văzut dacă și alte instituții vor face verificări, după ce Garda de Mediu Iași a dispus demolarea cabanei din Delta Moldovei, arie protejată.

Comentarii
  • Doctor Ursaru

    Eu nu sunt o apropiată, eu sunt nevastă-sa, proștilor!!!

  • Deci Primaria, cei de la mediu si altii stiau de existenta constructiei in acel spatiu protejat, dar nu au facut nimic in acest sens. Acum au facut plangeri penale, demoleaza totul si se lauda ca nu au dat avizul pentru aceea constructie. Daca nu rabufnea chestia asta cu Tesloianu, totul era bine si frumos si totul decurgea si se intampla in mod normal. Ar trebui luati la intrebari si cei ce stiau de existenta acestei constructii, dar nu au facut nimic pana acum. Asa ar fi corect. Ati mers cu doctorul pe o mana din varii motive, mergeti pana la capat cu el, nu e frumos sa traga ponoasele numai el. Asta ca sa va fie invatatura de minte si sa nu mai acceptati unele, altele de la nimeni.

  • Cuibul de nebunii NU va fi demolat niciodată.
    Nu vă imaginați ce putere au acești medici.
    Se va lălăi totul timp de ani și apoi vor obține toate avizele și scoaterea terenului din arie protejată.

  • As Luminita lider de spagi

    Pt cei de la ANAF si DNA va rugam sa veniti si la fabrica de copii Elena Doamna din Iasi . Sa vedeti in ce conditii se munceste , nu este lapte praf pt bebeluși ,nu sunt pelinci , nu sunt medicamente, nu sunt masti ,nu sunt manusi ,nu sunt dezinfectanti . Sa vedeti cum este amenintat personalul de safa da sindicat Luminita marea lidera de sindicat . Sa vedeti angajarile cu asistenti fara diplome de bacalaureat . Sa vedeti cum manajerul Martinescu trece garzi fictive la unii doctori . Sa vedeti afacerile murdare cu firmele de medicamente ale lui Martinescu si ale lui Lumi da la sindicat .

  • Dia Sporeanu

    La ce bani se pare ca se invart acolo, in locul lor ( desi nu mi-as dori sa fiu) cumparam o casuta langa Saint-Tropez sau mai bine construiam una intr-un satuc pierdut in Alpii elvetieni. Lipsa de inspiratie, auzi… delta moldovei

  • Lasa ca intra Alexe pe fir si nu se demoleaza nimic. Ramine in fieful celor 3 muschetari de la CJ: Alexe Tabla, Dangă Rangă si Cazacu Mazacu…..pe Afloarei nu-l includem el este brelocul lui Alexe 😂😂😂

  • La Spitalul de Copii, protejata Belu Alina, toantă si neispravita este amanta taurului Alexe!!!

  • Andreea este amanta lui Tesloianu, chiar nu v-ati dat seama???

  • Andreea Ursaru e amanta lui Tesloianu, chiar nu v-ati dat seama?

  • O cocioaba din lemn .

  • primaria , nu o vazut cabana aia pana acu ????? nu era vizibila sau cum ?????? nimenea nu o vazut ??????? nimenea nu verifica ????????? rumân=șerb

  • Aici este vorba despre răzbunări în interiorul asa nenumitei CASTE a MEDICILOR ! Nu este despre dreptul pacientilor nici 1% ! Asemenea cuiburi de MEDICI ce Formează RETELE de PRĂDUIT SISTEMUL si PAACIENTII sunt în Toate SPITALELE ROMÂNESTI la Brat cu MINISTERUL ,CASA N. SANATATE,ONG0URI,OAMMR-UL ETC !

  • Andreuța ii pupa puța lui Danuț, dar nu era singura puța, mai veneau la ea și alții, pentru control cardiologic.

  • „casa”????????? aia e casa?? e o biata cabana de pescuit, sunt cu sutele de astea peste tot! iar treaba asta cu „Delta Moldovei” cand si de unde ati scos o????

  • Nu ati auzit, Ursu e sotia lui Tesloianu. Cred si eu, si-a tras putză frageda. Ce stie Tesloianu… toti altii o satisfac pe doamna doctor. Doctorasul e ocupat sa produca bani pentru tinara sotie si nu are timp si de dragoste…

  • Astia nu sunt medici, astia sunt niste monstri psihopati. Sa iti bati joc de niste pacienti amariti care de abia se chinuie sa supravietuiasca, sa le iei pana si ultimul ban, sa le distrugi viata si sanatatea, nu te face mai breaz decat un criminal in serie. Sa dai dovada de un asemenea sadism, iesit din comun, pai tu nu esti medic, esti un infractor, un criminal.

  • Daca ii voi vedea vreodata pe astia doi o sa-i scuip in fata si o sa le f.u.t si niste suturi in c.u.r. Sau poate prin vreun restaurant, ca sa le pun farfuriile cu mancare pe cap, de fata cu toata lumea. Ramane si scuipatul pe muiane.

  • Apetența foarte crescuta pentru BANI este o caracteristică a psihopatiei.
    Să facă bani prin orice mijloace…(înșelătorii,escrocherii,etc).Foarte vicleni…
    Banii mai presus de orice!

  • Aceasta tânără talentata și în arta amorului, o ia în gura cu tot cu scrot, are fata de veverita sugatoare

  • Imi place sa fac sex

    Fufa asta era femeia doctorilor… nu sugea numai la Dan….suge regulat la Bogdan. Stie el Bogdan

  • Doamna doctor din imagine,după înscrisul de pe halat,arată că lucrează și la Spitalul
    ,,Providența”.
    Sloganul acelui spital,policlinica este: ,,Medicina cu bună credință!”
    Sa-ntelegem că acest slogan se punea în practică la Providența și la Spitalul Sf.Spiridon nu!

  • ce va mai place cacaneala,numai amanti vedeti peste tot

  • Raspuns dinte

    Dinte, ai dreptate.Nu este vorba despre dreptul pacientilor.rafuiala in casta medicala.Majoritatea medicilor importanti fac la fel.E de zjuns sa citesti review rile Google pentru orice spital important, de stat sau privat si sa vezi ca f.multe cazuri, par a fi majoritare astfel de cazuri.Si nu se facd vrro ancheta, procuratura….

  • Aloooooo, garda de mediu venti pe malul lacului Aroneanu sa vedeti dezastru

  • Corupția noastra

    Știre de ultimă oră:Din ciclul ,,Romania coruptă”:
    Profesor universitar de etică,de etică!!!!! de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca,
    Centrul Universitar Reșița, prins în flagrant de șpagă.Mita pentru examene.

    Despre ce vorbim?
    Acesta era modelul pt.studenti?
    Daca nu-i de ras,e de plâns!

  • @Revolut….. studiaza cazul Adina Neacsu din ANAF, fosta sotie de doctor ( Neacsu Cornel Nicu – actualmente medic in Germania care a plecat tot cu amanta si care i-a devenit ulterior sotie ) a fost amanta colegului ei Dan Chelaru 12 ani….a trecut prin biroul fostului director Dobos. A facut cafeaua 2 ani cat a fost la Trezorerie. Acum e la inspectie si pe unde trece culege tot: de la genti, cercei de aur, cas, oua, carne, miei….

  • wtf,n-am stiut de Nicu c-a avut asa nevasta dar stiu ca-i la nemti..cu amanta iarasi recunosc ca n-am stiut :)) ce naiba,nu mai gasim oameni onesti

  • spitalele din România au devenit terenul clanurilor mafiote și meschine, al grupurilor de interese și al managerilor puși politic sau susținuți de servicii. În spitalele din Iași se știe clar ca managerii au fost puși politic și fac legea după cum doresc, acuzând, hartuind pe cei care nu mint, nu fura, nu sunt de acord cu faptele lor. Investigati sa vedeți ce se intampla la Spitalul Sf Spiridon din Iași, director de îngrijiri care e mereu plecat cu acreditarea spitalelor, dar apare pontat la spital, medici care vin la spital la 9 și pleaca la 13 spre cabinetele private. La Spitalul Elena Doamna nu exista nimic nici măcar lapte praf pentru bebeluși…nimeni nu se sesizează și nu face nimic. La Institutul Socola angajatii sunt concediati abuziv de un clan mafiot in frunte cu seful de la tehnic, care practic conduce spitalul si se lauda ca ea nu va pati nimic pentru ca are ocrotirea serviciilor, pacientii nu au medicamente, mancare este de proasta calitate si f putina deoarece este furata cu concursul aceleiasi doamne in fata careia si doctorii și marii profesori stau drepti si ii duc atentii ca de nu le fabrica dosare si ii da afara. La Spitalul de Pneumologie cad clădirile pe pacienți, iar cei cu tuberculoza sunt tratați în încăperi insalubre cu mucegai și gauri in pereti. La Spitalul de Copii Sf Maria managera nu a vrut sa facă cererea de finantare către guvern după ce doamna doctor Susanu îngerul copilei cu mâinile amputate a obținut datorita competenței dumneaei bani de la Guvern, deoarece managera este PNL și acuza ca doamna doctor a ajuns la Primul Ministru printr-un membru PSD. Calitatea actului medical este condiționată de primirea de atenții în cele mai multe cazuri.
    Anchetele dvs au scos în trecut la iveala multe nereguli din spitale, dar din păcate nu au încetat aceste acte de-a dreptul criminale pentru sănătatea pacienților și a tuturor.

  • Foarte buna analiza din Rezumat.
    Sistemul medical este oglinda clasei politice care ne conduce.Un sistem găunos,care nu se vrea a fi schimbat pt.ca este o vacă buna de muls.
    Romania,te iubim că te putem fura bine!

  • Facusem programare la un consult la ea. Am intrebat de ea si am aflat in ce este implicata. Am avut noroc ca am amanat la timp si nu am fost, ca cine stie in ce stare ajungeam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *