Prima pagină » Actualitate » Decizie de ultimă oră a magistraţilor! Contestaţia ÎPS Teodosie privind carantina, respinsă
Decizie de ultimă oră a magistraţilor! Contestaţia ÎPS Teodosie privind carantina, respinsă

Decizie de ultimă oră a magistraţilor! Contestaţia ÎPS Teodosie privind carantina, respinsă

27 ian. 2022, 12:13,
în Actualitate

Decizie de ultimă oră a judecătorilor din Constanța! Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a contestat în urmă cu doar câteva zile decizia de a sta în carantină. Instanţa a respins această contestaţie, decizia nefiind nedefinitivă, putând fi ulterior atacată.

Reamintim faptul că ÎPS Teodosie a contestat marţi, 25 ianuarie 2022, la Judecătoria Constanța decizia de carantinare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. La acel moment, Arhiepiscopia Tomisului a transmis faptul că documentul nu era semnat, nu indică o persoană împuternicită şi asumată.

„Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei”. Ca atare, actul „nu are legalitate, adică el nu există”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat.

ÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare şi amenzile primite din partea poliţiştilor

Înaltpreasfințitul Teodosie a cerut marţi, 25 ianuarie 2022, pe lângă anularea deciziei de carantinare şi suspendarea efectelor respectivei decizii în ceea ce priveşte cele trei amenzi primite de poliţiştii constănţeni.

Avocatul ÎPS Teodosie a depus la Judecătoria Constanța o acţiune de contestare a hotărâţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

„Astăzi, 25 ianuarie 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării ÎPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

În cadrul contestaţiei au fost invocate o serie de motive. Potrivit declaraţiei avocatului, în acţiuni similare, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti şi Tribunalul Prahova au admis contestaţiile şi au anulat deciziile de carantinare.

De precizat faptul că începând cu 25 ianuarie, ÎPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal.

ÎPS Teodosie, amendat de trei ori pentru că nu a stat în carantină

Luni, 24 ianuarie 2022, ÎPS Teodosie a primit trei amenzi din partea poliţiştilor din Constanța, în cuantum total de 3.000 lei. Acesta nu a respectat decizia de carantinare, după ce a venit din Iordania, tara inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Precizăm faptul că ÎPS Teodosie trebuie să stea în carantină timp de 10 zile, el nefiind vaccinat anti-Covid-19.

„Luni, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 Constanța au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Poliția Constanța.

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este bine cunoscut după ce a declarat în repetate rânduri că militează împotriva vaccinului anti-Covid-19, iar boala de acum nu este o ficțiune, ci o realitate. Teodosie susţine că oamenii care nu doresc să se vaccineze trebuie să nu fie constrânşi, deoarece acesta nu este obligatoriu şi nu trebuie impus cu forţa, mai ales nefiind asumat de nimeni. Tot pe acest subiect, IPS afirma că urmările sunt multe şi grave.
De asemenea, de precizat faptul că magistrații pe lângă pronunțarea privind contestația carantinei, trebuie să transmită o decizie și în cazul contestării amenzilor primite.
Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *