Prima pagină » Actualitate » Decizie de ultimă oră a CNSU! Refugiații ucraineni, exceptați de la carantină la sosirea în România

Decizie de ultimă oră a CNSU! Refugiații ucraineni, exceptați de la carantină la sosirea în România

25 feb. 2022, 11:15,
BZI.ro, în Actualitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o decizie de ultimă oră astăzi, 25 februarie 2022. Refugiații ucraineni, exceptați de la carantină la sosirea pe teritoriul statului român. Cei care fug din calea războiului din Ucraina sunt primiți cu brațele deschise.

De precizat faptul că refugiații ucraineni vor fi exceptați chiar dacă au tranzitat și Republica Moldova înainte de a ajunge în România.

CONSULTAȚI AICI DECIZIA CNSU!

CNSU a decis! Refugiații ucraineni, exceptați de la carantină

Având în vedere contextul actual pe teritoriul Ucrainei, CNSU a decis că cei care trec prin punctele de trecere a frontierei din România vor fi primiţi fără a sta în carantină. Hotărârea a fost luată după ce numărul de persoane care au intrat în ţara noastră a crescut considerabil. Această decizie a fost publicată şi în Monitorul Oficial al României.

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică și completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.”, arată Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Război în Ucraina. Care este condiția impusă de Rusia pentru a stop războiul

Reamintim faptul că ieri, 24 februarie 2022, a izbucnit un război în adevăratul sens al cuvântului, în Ucraina. Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat începerea operațiunii militare. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că sunt dispuși să negocieze, iar această operațiune cu adevărat tristă și îngrijorătoare poate fi stopată doar prin respectarea unei singure condiții.

Oficialii din Rusia au precizat că Ucraina va fi scoasă de sub asediu dacă va promite că va adopta un statut neutru. Statul ucrainean nu poate adera la NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) sau la UE (Uniunea Europeană).

„Moscova este gata să negocieze termenii pentru a se face pace cu Kievul. În schimb, Ucraina ar trebui să garanteze un statut neutru, nu NATO, nu UE, cu promisiunea că nu vor avea arme pe teritoriul său”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru RusiaToday.

Trupele armate din Rusia au intrat în Kiev

Din nefericire, planul lui Vladimir Puţin începe să se concretizeze. În urmă cu scurt timp, trupele armate din Rusia au reuşit să intre în Kiev. Tancurile defilează pe străzile din capitala ucraineană.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a confirmat că mai multe rachete au lovit astăzi, 25 februarie 2022, Kievul.

De asemenea, Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat că vehiculele blindate ruseşti au reuşit să intre în Kiev. Localnicii sunt încurajaţi să facă cocktailuri Molotov pentru a se apăra, dar întâi aceştia sunt nevoiţi să caute un loc în care să se adăpostească.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis că locuitorii sunt obligați să nu circule în intervalul 22.00 – 7.00.

„Transportul public nu va funcționa în perioada interdicției. În același timp, stațiile de metrou vor fi disponibile ca adăposturi 24/7. Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate”, a adăugat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Având în vedere faptul că refugiații ucraineni, exceptați de la carantină la sosirea în România, vor fi așteptați mult mai mulți la granite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *