Prima pagină » Local » Decizie-bombă, în această seară! Afaceristul ieșean cercetat pentru tentativă de omor, lăsat liber de judecători! (Exclusiv)
Decizie-bombă, în această seară! Afaceristul ieșean cercetat pentru tentativă de omor, lăsat liber de judecători! (Exclusiv)

Decizie-bombă, în această seară! Afaceristul ieșean cercetat pentru tentativă de omor, lăsat liber de judecători! (Exclusiv)

10 dec. 2021, 22:05,
Ciprian Nedelcu în Local

Un afacerist din județul Iași, Silviu Stegariu, este vizat în ancheta efectuată de oameni legii după un incident destul de grav. Inițial, polițiștii din Pașcani au făcut cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. După ce au fost analizate leziunile victimei, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică, iar dosarul a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Procurorii fac cercetări acum pentru tentativă de omor, în cazul afaceristului Silviu Stegariu

Afaceristul Silviu Stegariu a fost lăsat liber în această seară, după o decizie a magistraților ieșeni. În astfel de dosare, în cazul tentativelor de omor, inculpații sunt rareori lăsați în libertate

„Instanța respinge propunerea Parchetului, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile față de inculpatul S.S., pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Dispune punerea în libertate a inculpatului S.S., reținut în Arestul IPJ Iaşi. Dispune luarea față de inculpatul S.S., pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 30 de zile”, au precizat în această seară judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Silviu Stegariu, cercetat pentru tentativă de omor

Afaceristul din Iași Silviu Stegariu (33 de ani) este suspectat de tentativă de omor. Inițial, polițiștii din Pașcani au făcut cercetări pentru lovire sau alte violențe. După ce au analizat leziunile victimei, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică, iar dosarul a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

„Dosarul a ajuns la noi și s-a schimbat încadrarea juridică, în cea de tentativă de omor. Inițial au fost făcute cercetări pentru lovire asu alte violențe în această cauză. Dosarul a fost repartizat unui procuror, care a demarat ancheta. Deocamdată nu a fost luată vreo măsură preventivă în cauză”, a declarat pe2 decembrie 2021 Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urmă cu câteva zile, fiul fostului patron de la Agrocom Strunga, Florin Stegariu, a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Ulterior, afaceristul a fost condus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

Un tractorist, înjunghiat în coapsă după un conflict spontan

Incidentul în care a fost implicat Silviu Strugariu a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. În urma scandalului, reporterii BZI au mers la familia victimei, Constantin Cristian Lodbă (47 de ani), pentru a afla ce s-a întâmplat. Pe 3 decembrie 2021, reporterii BZI au mers în comuna Strunga, pentru a discuta cu rudele victimei, dar și cu sătenii din zonă, pentru a afla ce s-a întâmplat. Ajunși la casa victimei, Constantin Cristian Lodbă, reporterii BZI au vorbit cu soția sa, Mariana Lodbă.

„Ca să vă spun sincer, eu nu știu ce s-a întâmplat acolo, pentru că nu am numerele de telefon ale colegilor soțului meu. Nu am putut vorbi cu nimeni de acolo. Din ce am înțeles, ei erau pe câmp când s-ar fi certat, iar soțul meu ar fi fost înjunghiat în zona picioarelor. Eu pe omul acesta (Silviu Stegariu – n.r.) nu îl cunosc, l-am văzut mai mult pe fratele său (Florin Stegariu Jr. – n.r.) pe la birourile de la Agrocom Strunga, pe acolo. Am auzit că Silviu Stegariu s-a întors recent din străinătate, că fusese plecat…”, a declarat femeia. Aceasta a refuzat să comenteze la adresa suspectului, afaceristul Silviu Stegariu, susținând că nu este în măsură să își dea cu părerea, mai ales că nu cunoaște detalii privind incidentul.

Autoritățile ieșene, alertate cu un telefon la 112

Pe data de 25 noiembrie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la faptul că tractoristul Constantin Cristian Lodbă (47 de ani) se află într-o baltă de sânge, după ce ar fi fost înjunghiat pe un câmp din localitatea ieșeană Strunga. Cei care ar fi sunat la 112 ar fi fost colegi de-ai victimei. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată și dusă la Spitalul Pașcani, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost transferată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Tractoristul a fost la un pas de moarte din cauza leziunilor suferite, el fiind supus unor intervenții chirurgicale.

Inițial, polițiștii au declanșat ancheta pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, până la emiterea unui certificat medico-legal. După ce doctorii au constatat că viața victimei a fost pusă în pericol, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică în cea de tentativă de omor. Potrivit unor surse judiciare, în urma unui conflict spontan, victima ar fi fost înjunghiată cu un obiect ascuțit-înțepător (cuțit) în zona coapsei, sângerând abundent după ce i-ar fi fost atinsă artera femurală. Pe de altă parte, reprezentanții Agrocom Strunga au precizat, într-un comunicat, că „Silviu Stegariu nu este parte activă și nici angajat al companiei, iar, la data de 25.11.2021, nu a acționat în reprezentarea societatii. De asemenea, domnul Silviu Stegariu nu deține nici calitate de beneficiar, asociat, acționar, proprietar, membru al echipei de management”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`