Prima pagină » Local » Decizie-bombă a judecătorilor ieșeni! Șapte indivizi acuzați că au sechestrat și torturat doi bărbați din Iași, scoși din arest preventiv și trimiși acasă – GALERIE FOTO / VIDEO

Decizie-bombă a judecătorilor ieșeni! Șapte indivizi acuzați că au sechestrat și torturat doi bărbați din Iași, scoși din arest preventiv și trimiși acasă – GALERIE FOTO / VIDEO

10 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Șapte ieșeni acuzați că au colaborat la sechestrarea și torturarea a doi bărbați au fost scoși din arestul preventiv de către magistrați. La finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea formulată de cei 7 și au înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu

Decizie-bombă a magistraților ieșeni! Șapte tineri acuzați că au sechestrat și torturat doi ieșeni, scoși din arest preventiv și trimiși acasă. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea formulată de cei 7 și au înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

„Instanța admite contestaţiile formulate de inculpaţii Gavrilescu Daniel, Molocea Ioan Cristian, Molocea Ionuţ Iulian, Rotaru Alexandru Constantin, Gangal Leonard, Florea Claudiu (poreclit Salată), Ionescu Emil-Marian (poreclit Manu’ şi Boxeraş), împotriva încheierii din 3 ianuarie 2022, pronunţată de Judecătoria Iaşi, încheiere pe care o desfiinţează în parte, înlocuieşte măsura arestării preventive faţă de inculpaţii Gavrilescu Daniel, Molocea Ioan-Cristian, Molocea Ionuţ-Iulian, Rotaru Alexandru-Constantin, Gangal Leonard, Florea Claudiu şi Ionescu Emil-Marian cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile pentru fiecare inculpat. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Acuzați că au zdrobit degetele victimelor cu ciocanul și le-au tăiat urechile cu cleștele

Pe de altă parte, unul dintre avocații care îi reprezintă pe cei 7 susține că decizia judecătorilor ieșeni este una corectă, în opinia sa.

„Din punctul meu de vedere, a fost luată o hotărâre justă și echilibrată de instanța de judecată”, a declarat avocatul Adrian Fetcu.

În urmă cu câteva zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Marcel Petrișor Gavrilescu, Daniel Gavrilescu, Ionuț Iulian Molocea, Ioan Cristian Molocea, Leonard Gangal, Alexandru Constantin Rotaru, Emil Marian Ionescu și Claudiu Florea. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz sunt de lipsire de libertate în mod ilegal, influențarea declarațiilor, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri și lovire sau alte violențe.

Procurorii ieșeni spun că indivizii au participat la scandal

Anchetatorii ieșeni au afirmat că cei 8 indivizi au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva săptămâni. De altfel, după ce au fost ridicați de „mascați” după ce ar fi sechestrat și ar fi torturat două persoane, aceștia au ajuns în fața judecătorilor. Toată scena desprinsă parcă din filmele de groază a fost rezultatul unei neînțelegeri. Atunci, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele suspecților. Pe 9 decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost puși pe jar. După ce doi bărbați au ajuns mai mult morți decât vii să depună plângere împotriva mai multor persoane, oamenii legii au deschis de îndată o anchetă, iar, într-un timp extrem de scurt, au pus mâna pe suspecți. Ceea ce părea inițial o răzbunare ca-n filmele cu mafioți, s-a dovedit a fi o ceartă dusă la extrem între cunoscuți.

Astfel, doi bărbați au fost bătuți și torturați. S-a ajuns în această situație de la niște telefoane mobile. Mai precis, cei opt indivizi credeau că dispozitivele mobile au fost furate de cei doi bărbați care au ajuns să fie torturați. În timp ce victimele se aflau în spital, polițiștii au organizat o serie de percheziții cu scopul de a pune mâna pe autori și pe obiectele pe care aceștia le-au folosit pentru a le da o lecție celor doi prieteni. Victimele torturii s-ar fi ales cu degetele zdrobite cu ciocanul și cu urechile tăiate.

Percheziții făcute de către anchetatorii ieșeni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au desfășurat atunci opt percheziții domiciliare. A fost organizată o echipă formată din polițiști și jandarmi.

„Pe 9 decembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat opt percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, tâlhărie calificată, amenințare, influențarea declarațiilor și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri. În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri și obiecte care ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor și un autoturism. De asemenea, opt tineri au fost duși la cercetări, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`