Prima pagină » Actualitate » Decizia unui preot din Iași a isterizat o întreagă comunitate. Dumitru Cristea a dispărut de câteva săptămâni: „Nu a mai venit, dintr-odată, la biserică” – EXCLUSIV/FOTO

Decizia unui preot din Iași a isterizat o întreagă comunitate. Dumitru Cristea a dispărut de câteva săptămâni: „Nu a mai venit, dintr-odată, la biserică” – EXCLUSIV/FOTO

21 aug. 2024, 02:00, 13 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Actualitate

Decizia unui preot din Iași a isterizat o întreagă comunitate. Preotul Dumitru Cristea a dispărut de câteva săptămâni, iar enoriașii pe care i-a păstorit de peste 3 decenii, nu știu ce să mai creadă. Unii susțin că preotul, care era pensionar, refuză să mai slujească la Biserica „Sf. Gheorghe” din Pașcani deoarece nu mai este el paroh. În schimb, alții susțin că preotul, în vârstă de 69 de ani, ar fi divorțat de preoteasă.

Decizia unui preot din Iași a isterizat o întreagă comunitate. Nimeni nu-și explică de ce Dumitru Cristea a renunțat să mai slujească la Pașcani

Preotul Dumitru Cristea a fost numit paroh al Bisericii „Sf. Gheorghe” din Pașcani, în anul 1993. Slujitorul domnului era, de mai mulți ani, pensionar, dar continua să slujească alături de preotul Cristinel Hărmănescu. În acest timp, paroh era Dumitru Cristea, iar cel de-al doilea era preot slujitor. Recent, preotul Cristinel Hărmănescu ar fi fost numit paroh, iar Dumitru Cristea ar fi rămas doar preot slujitor, lucru care l-ar fi supărat pe fostul paroh. Cert este că preotul a anunțat, în urmă cu trei săptămâni, că se retrage din activitate.

„Ginerele meu lucrează la Mitropolie. Știu că, de vreo trei săptămâni, părintele Hărmănescu a fost numit preot paroh aici. Părintele Cristea are 69 de ani, a ieșit la pensie, dar slujea în continuare cu preotul Hărmănescu, care era preot slujitor. Acum, lucrurile s-au inversat și, din ce știu eu, părintelui Cristea nu i-a convenit chestiunea asta. Chiar a spus că o să se retragă la mănăstire, dar nu cred asta. Dânsul a făcut multe pentru biserica de aici, dar cât să mai rămână? Cred că e, mai mult, vorba de orgoliu”, a declarat un enoriaș.

Cristinel Hărmănescu: „A ieșit la pensie și s-a retras”

Reporterii BZI s-au deplasat marți, 20 august 2024, în Pașcani, unde au discutat cu mai mulți enoriași. Aceștia susțin că Dumitru Cristea era un preot cu mult har, care s-a implicat intens în viața comunității.

„Era un preot cu har, cine ar fi crezut așa ceva?  Era un om foarte gospodar, sfătos. Dacă aveai vreo problemă, te ajuta. Ajuta și persoanele necăjite. Are fete mari, are nepoți, are aproape 70 de ani. Au fost văzuți săptămâna trecută la primărie – încerca, ea, să vândă un garaj, dar părintele nici nu s-a dat jos din mașină. El nu a mai venit, dintr-odată, la biserică. Pe soția lui, am văzut-o recent la slujbă. Nu avea cum să se mute la Iași pentru că au casă mare aici, în Pașcani. Era ieșit la pensie, dar mai slujea. De vreo lună de zile, a dispărut. Era preot bun. Când am auzit că s-a retras, nu mi-a venit să cred. A muncit ani de zile să facă biserica asta frumoasă, era om serios. Ajuta bătrânii, copiii, avea și sponsori, dar se implica și el foarte mult. Îmi pare rău că a făcut una ca asta. Tot orașul e uimit. Pașcaniul e mai trist acum”, a precizat o enoriașă care locuiește chiar lângă Biserica „Sf. Gheorghe” din Pașcani.

Reporterii BZI au discutat și cu actualul preot paroh, însă acesta nu a dorit să comenteze situația preotului Dumitru Cristea.

„Nu știu dacă părintele a divorțat sau nu. Dânsul a ieșit la pensie și s-a retras. Noi am slujit la același altar, dar viața dânsului personală nu o știu”, a declarat Cristinel Hărmănescu, actualul paroh de la Biserica „Sf. Gheorghe” din Pașcani.

Preotul Dumitru Cristea: „În fața lui Dumnezeu sunt curat și nu am nimic cu nimeni”

Preotul Dumitru Cristea a explicat de ce nu mai slujeşte la Parohia „Sf. Gheorghe” din Paşcani. Slujitorul Domnului susţine că problemele de sănătate l-au făcut să renunțe la parohie și că nu se află în divorț.

„Nu divorțez. Din 100 de persoane, 99 ştiu cine a fost preotul Cristea. Am fost duhovnic, am fost filantrop. M-am retras din parohie din motive de sănătate. E adevărat că am avut și niște probleme de familie, pe care nu le pot spune. Nu știu cum se poate băga cineva în viața privată a unui om. La ora actuală eu am artroză, am început de pancreatită și am atac de gută, iar, mai nou, văd că m-a lăsat și spatele. Am vorbit personal cu Înaltul Teofan și i-am spus toate motivele de familie pentru care m-am retras și mi-a spus că nu mă poate opri de la slujire. Eu i-am ajutat sufletește pe toți enoriașii, și nu doar din Pașcani, din toată țara. Am avut o parohie de 930 de familii. Ați văzut ce am lăsat, biserică, casă socială, două asociații filantropice, 20 de copii săraci pe care i-am încălțat, i-am îmbrăcat, le-am dat mâncare în fiecare zi. Eu nu am lăsat nicio rușine, eu în fața lui Dumnezeu sunt curat și nu am nimic cu nimeni. Eu pot veni oricând la Pașcani, la Liturghie, și pot demonta oricând tot ce se vorbește despre mine. Eu o să slujesc în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului. Stau într-o gazdă. Sunt curat, mi-am făcut treaba în viață, dar vine o vârstă în care trebuie să spui stop. Am predat parohia ok, nu că pe zero, am lăsat banii pe care îi primisem de la primărie pentru un gard, nu am lăsat niciun leu datorie”, a explicat preotul Dumitru Cristea.

Comentarii
  • Intamplari crestinesti 🙂

  • Așa… și care e știrea?

  • Nici POPII nu mai sunt ce au fost …..

  • Lasati omul sa-si linisteasca sufletul in pace si armonie cu el si Domnul!! Fiecare stie ce-i pe sufletul sau si cum a fost viata lui in cele mai ,intime unghere ,!!! Ca fapt divers am alta religie dar cunosc omul,deosebit !!!! Sa fim capabili sa ne tinem constiinta noastra limpede nu sa hulim pe altii !!

  • Bine ca a plecat din targul acela sordid,in care cei onesti nu au loc!

    • Poate sa saturat de gurile rele, poate că vrea să își găsească calea cea dreaptă pe carenu vrea să fie deranjat. Dacă oamenii îl apreciază pentru ce a făcut și ce reprezintă, ar trebui sa respecte viața lui privată și să nu aștepte explicații pentru acest episod. Sa aveți grijă!

  • Pascani – tot ce trebuie sa stii 🙂

  • Nemaipomenit !!!!!!!!!!

  • Comunitatea orasului a pierdut un om valoros, care a facut mult bine!

  • Un preot cu mult har, un om care a făcut mult bine celor în nevoi, a construit o biserică si a pictat-o! Era mereu acolo unde era nevoie de el! Am fost binecuvântați avandu-l duhovnic! Să îi dea Dumnezeu sănătate!

  • Care e stirea si care e problema?

  • omul avea pareri pro-ruse si probabil i-a adus cineva aminte ca a trecut de varsta pensionarii

  • Olga farmacista amanta popii preacurvar Cristea Dumitru

    În crucea mamii lui de popă preacurvar și nebun, ăsta a învârtit și spălat bani miliarde și miliarde și a prostit atâta lume la Pașcani timp de 31 de ani. 930 de familii auzi și alți preoți nu au după ce bea apă. Ce a făcut a dat din banii lui personali a luat de la gura copiilor sau lumea, consiliul local și sponsorii au dat? Nu i-ar fi rușine acuma s-a retras la mânăstirea de la Dorna Arini să își spele păcatele? A luat-o și pe curva farmacistă Olga la munte aia care îi băga degetul în cu* și îi dădea limbi în pussy că oricum nu mai are preoteasă demult? De câte ori ai fost cu Olga în pelerinaje la Ierusalim ojebistule de popă expirat? Ereticul Teofan Savu de la Iași, inspectorul Dumitru Boboc și protoporcul țigan drojdan Gheorghe Muraru știau de ani de zile de curvăsăreala lui și că este divorțat dar l-au apărat, ascuns și ajutat să iasă la pensie în loc să îl dea afară jigidiile păroase și ambulante pentru încălcarea flagrantă a jurămintelor și canoanelor ortodoxe. Rușine de 1000 de ori și multă mui* conducerii mafiote și kgbiste de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

  • Popii de la Pașcani toți au sida, candidoză, gonoree și alte boli cu transmitere se*uală inclusiv Marele Negru Gheorghe Muraru

    Da de unde dracu te-ai pricopsit părinte cu atâtea boli venerice? De la amantă ți se trage oare? Ai băgat limba unde nu trebuie cu siguranță și iaca ai luat ciuperci, fungi, candidoză, viruși, streptococi, mononucleoză, stafilococi și alte bacterii periculoase care te-au doborât la pământ nu glumă. Ce boli înșiri mătăluță acolo sunt așa spuse la caterincă de închis ochii la proști. Câte sute de mii de euro ai dat să te primească Don Calicic Preafrustratul Temătorul de Otravă și Gloanțe ca să fii primit la Dorna Arini? Tu nu vezi că ești mai mult gata gălbejitule stafidit? Du-te acasă boșorogule ce-ți mai trebuie? Ai strâns gherțoiule bani atâția ani de pe spinarea proștilor și a naivilor care te-au crezut sfântușor și acuma îi cheltui cu amantele și curvele nu? Rușine popă preadesfrânat ce ești. Piei diavolule.

  • Mihai Grigore

    Cel mai bun preot din Pascani cu mult har!

    • Vrei nu vrei bea Grigore Agheazmă

      Hai sictir! Dute-n pul* calului cu harul lui mă-ta. Întradevăr a fost premiant la scremut pe oala de veceu și la dat bășini cu stropi. Ce are sula cu prefectura?

  • L ati uitat pe campionul curvarilor din Protoieria Pascani ,purtatorul de vorbe , tiganul atudorei pupinkuristul

  • De la fecale la bucale între preoții pășcăneni

    Pașcaniul e plin de popi pedofili, homosexuali, gomoriști, travestiți, bisexuali și exemplele pot continua. Nu mă călcați pe bec că dracul vă găsește ploșnițelor.

  • De la fecale la bucale între popii păscăneni

    Pașcaniul e plin de popi pedofili, homosexuali, gomoriști, travestiți, bisexuali și exemplele pot continua. Nu mă călcați pe bec că dracul vă găsește ploșnițelor.

  • Valizele popilor cu euro sunt plecate la Mitropolitul Teofan

    No, bine da acuma nu ciți răi dragii bunelului și zâceți, părințălu moșnegelu a luat-o pe scumpica Olga să îi facă frecție, să-l panseze, să-l maseze la furtunașul fleoștit, să îl învioreze cu o piz** atunci când îl apucă greața, să-i dea medicamentația pentru demență, furuncule la coai*, artroză, pancreatită, gută și multe alte elixiruri magice pe care numai doftorii și asistentele le pot avea??? Nu de alta dar ar fi în zadar atâta sacrificiu și plecarea tocmai de la Pașcani la Dorna cu valizele pline de euro dar fără amanta cu moravuri sfințite și de doamne ajută. Întreb pentru un prieten.

  • Diogene din Sinop

    Lasă părinte că a da limbi în coor și a băga deștu la femei în goăză nu-i păcat se iartă. Astea sunt păcate numai pentru proști și mireni. Să dea dracul la cât mai multe femei. Și popii nu mai sunt ce-au fost odată.

  • Tatăl unei Fete

    Animalul ăsta de popă îi facea avansuri și ochi dulci și lui ficămea care era la ATOR. De atunci am retras copilul și am rupt definitiv orice legătură cu biserica. Nu am vrut să fac rău și să aduc televiziunile la momentul acela. Dar încet cu încetul se face lumină și în cazul acestui popă extrem de curvar chiar dacă mulți sunt spălați pe creier și hipnotizați de boșorog să țină cu el.

  • Familia Maftei

    Auzi ce spune cheagul jerpelit: „am lăsat banii pe care îi primisem de la primărie pentru un gard,…”. Da cum boule vroiai să îi iei și pe ăia dar până la urmă i-ai lăsat. Cam așa sună exprimarea ta. Da ce erau banii tăi munciți la dat cu sapa și la spălat vase și noi nu știm? Aiă sunt bani publici de la primărie cum ți-ai băgat nasul în ei cum faci pușcărie acuma la bătrânețe. Acuma când ai dat bir cu fugiții parohia Sfântu Gheorghe – Fântânele trebuia să aibă câteva miliarde bune în cont din donații, sponsorizări și alte venituri nu numai banii de la gard. Unde sunt banii? Da se poate așa ceva? Nu contează că îți sărbătorești tu ziua de naștere odată cu șeful ăla mare de la Pașcani, asta nu are nici o relevanță este egal cu 0 barat. Adu banii furați repejor la biserică că altfel te ia mama lui proces-verbal. Foarte rușinos ceea ce ai făcut mătăluță. Pentru curvie hai că te-au mai iertat oamenii dar pentru banii furați nu. Nici nu avem cuvinte.

  • Protopop Gheorghe Muraru

    Sărumânucoițele alea sfințite părinte Cristea mult nevoitorule între curv*. Doamne miluiește și să fie primit. Ne pare nespus de rău că ai plecat de la noi. Amin și dute-n plm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`