Prima pagină » Sport » Decizia radicală luată de selecționerul Mirel Rădoi după ce s-a rugat degeaba de Ștefan Radu să revină la națională
Decizia radicală luată de selecționerul Mirel Rădoi după ce s-a rugat degeaba de Ștefan Radu să revină la națională

Decizia radicală luată de selecționerul Mirel Rădoi după ce s-a rugat degeaba de Ștefan Radu să revină la națională

02 iul. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Ratarea unuia dintre obiectivele sale, readucerea la națională a lui Ștefan Radu, l-a făcut pe selecționerul Mirel Rădoi să ia o hotărâre radicală: nu va mai apela niciodată la vreun fotbalist retras din echipa tricolorilor!

Pe selecționerul Mirel Rădoi îl așteaptă un an dificil, în care obiectivul principal este calificarea la Euro 2020, chiar dacă Radu Ștefan a anunțat că nu se mai întoarce la națională. Va conduce 7 sau 8 meciuri în acestă toamnă, în funcție, desigur, de rezultatul barajului cu Islanda, din 8 octombrie.
Chiar dacă nu a condus naționala mare la niciun meci încă, asta nu înseamnă să nu a avut de lucru. A fost prezent la foarte multe partide și împreună cu staff-ul au pregătit viitoarea echipă a României.

Refuzul lui Ștefan Radu l-a determinat pe Mirel Rădoi să nu mai apeleze la niciun fotbalist retras de la națională

Ratarea unuia dintre obiectivele sale, readucerea la națională a lui Ștefan Radu, l-a făcut să ia o hotărâre radicală: nu va mai apela niciodată la vreun fotbalist retras din echipa tricolorilor!
„Sunt jucători care au ieșit de pe lista lărgită. Și probabil că vor fi și fotbaliști care poate veneau la națională, dar nu o să mai vină din diferite motive. Noi am urmărit toate meciurile, avem toate antrenamentele, avem toate fișele din trecut, discuțiile cu Cosmin, cu staff-ul său. Am ajuns la câteva concluzii și s-ar putea ca o parte dintre ei să nu mai fie. Unii au anunțat deja că se retrag, precum Bogdan Stancu și Săpunaru. Noi, după ce am avut discuția cu Ștefan Radu, care ne-a refuzat, am decis că n-o să mai apelăm la niciun alt jucător care nu vrea să vină”, a declarat Rădoi.

Mirel Rădoi poate pleca de la naționala României după primele două meciuri din Liga Națiunilor

Pe Mirel Rădoi n-ar fi exclus însă să-l vedem plecat și mai repede din postul în care nu a apucat să debuteze. După cum a spus chiar el, dacă se întâmplă un dezastru în primele meciuri pe care le vom juca în Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord și cu Austria, va părăsi postul de selecționer.

4 septembrie: România – Irlanda de Nord (Liga Națiunilor), 21:45
7 septembrie: Austria – România (Liga Națiunilor), 21:45
8 octombrie: Islanda – România (baraj Euro 2020)
11 octombrie: Norvegia – România (Liga Națiunilor), 19:00
14 octombrie: România – Austria (Liga Națiunilor), 21:45
12 noiembrie: Bulgaria sau Ungaria – România (baraj EURO 2020 – dacă învingem Islanda)
15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor), 21:45
18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor), 21:45

România face parte din Liga B, grupa 1. Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în eșalonul superior, în timp ce câștigătoarele din Liga A vor juca la turneul final al Ligii Națiunilor, programat în luna iunie a anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *