Prima pagină » Titlurile zilei » Decizia primarului Mihai Chirica va paraliza o parte din oraș. Un bulevard important din Iași a fost închis timp de două săptămâni – FOTO

Decizia primarului Mihai Chirica va paraliza o parte din oraș. Un bulevard important din Iași a fost închis timp de două săptămâni – FOTO

27 feb. 2024, 02:00, 14 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Decizia lui Mihai Chirica, de a închide o parte din bulevardul Socola, va da peste cap traficul din zona Podu Roș și intersecția de la Cotnari. Astfel, pe bulevardul Socola se va forma o coadă de mașini pentru cei care vor să meargă spre Bucium

În loc ca aceste lucrări să fie efectuate în ultimele două săptămâni, când elevii și studenții din Iași au avut vacanță, primăria a dat comandă la Citadin ca strada să fie decopertată. În prezent, traficul pe direcția de mers din rondul Podu Roș spre Bucium este închis, mașinile circulă doar pe sens invers.

Decizia primarului, de a închide strada, va bloca municipiul Iași

Din nou, traficul din oraș va ajunge ca în urmă cu câteva luni. Oamenii vor sta cu orele în mașini, blocați. Cu siguranță, ieșenii nu vor trece cu vedere acest lucru, iar primarul va fi din nou înjurat printre dinți. Lucrările vor dura aproximativ 2 săptămâni, în cazul în care vremea va ține și cu muncitorii de la Citadin.

Totuși, strada respectivă nu era într-o stare atât de gravă, precum în alte zone, însă după o vizită a primarului Mihai Chirica în teren s-a decis să fie făcute reparații capitale. Problema este că traficul din toată zona Podu Roș are de suferit, deoarece mii de mașini treceau zilnic pe bulevardul Socola, spre Bucium. Acum vor trebui să ocolească prin Țesătura, pe unde este doar o bandă de mers, iar semaforul va bloca mașinile în intersecție. Pe sensul de mers spre Bucium, traficul este închis de la 08:00 până la 18:00.

„Se fac reparații, se vor ridica capacele la cotă, grătarele la cotă, iar la final vom turna asfalt. Deocamdată mai avem de lucru, abia am început, în funcție de condițiile meteo, cam în două săptămâni vom finaliza totul. Trebuie să frezăm totul, lucrăm și noaptea, iar la final va fi covor de asfalt turnat. A fost comanda primăriei, reprezentanții au considerat că sunt suprafețe degradate, iar noi trebuie doar să intervenim”, a precizat Marius Ionescu, directorul general Citadin SA.

Dezastru pe străzile din Iași

Ieșenii sunt extrem de furioși pentru modul în care primăria a acordat atenție pentru infrastructura din oraș. După iarna aceasta, străzile au rămas pline de gropi, iar echipele de la Citadin încă sunt solicitate pentru reparații. Din nou, bulevardul Poitiers este ignorat de autoritățile locale, deși oamenii s-au săturat să atragă atenția despre dezastrul de acolo.

„Deocamdată nu mai avem o reparație așa mare, mai avem lucrări pe mai multe străzi din oraș. Nu noi hotărâm unde trebuie să intervenim, ci așteptăm o comandă de la Primăria Iași, așa funcționează”, a încheiat Marius Ionescu.

Decizia lui Mihai Chirica, de a bloca o stradă importantă din Iași, va da peste cap o bună parte din traficul din oraș.

Comentarii
  • Ce plm sa cauti la Bucium? Doar vasluienii au drum pe-acolo. Iar de astia nu ne prea intereseaza.
    Restul nu apartin de Iasi, ci de Barnova (care e o comuna, o alta localitate decat Iasi, dar nu un cartier al Iasului, asa cum multi considera), Schitu Duca si alte cotete.

  • Bravo, asta da curaj, felicitari.
    Asta inseamana ca, chiar vrea sa faca ceva in acest oras si nu este intimidat de nimic.
    Totusi, pe cand acest curaj si pentru a scoate toate tonetele din oras ?
    Sunt locuri gen bazar, e-gros, siraj, alte spatii date spre inchiriere si am vazut ca sunt locuri neocupate si noi stam cu tiganiile astea in oras.
    Nici un oras mare nu arata asa urat decat acest oras cu aceste maghernite unde sunt scoase in afara lor, agatate si pe trotuare fel de fel de chinezarii, legume – fructe, etc, etc.
    Urat rau de tot.

  • Săracii din garsoniere au văzut doar în filme dealuri cu păduri în proximitate. Stai și-ți miroase pișatul de pe scara blocului!

  • Terchea Berchea

    Face treabă Chirica? Face rahatul praștie. E an electoral. Poate-l mai votează prostanii odată ca să mai cumpere o vilă la ăla mic al lui…

  • Daca nu facem ceva, este rau……….daca facem, tot rau!!!! Cum ar fi mai bine ????? Sa-i laudam pe cei din Ardeal ca fac si tot fac????

  • pt Anonim – Usor de zis mai omule, dar ce alternativa dai acelor oameni? Mama mea a tras in jug la Terom 26 de ani, dupa care chiar a incercat sa se angajeze, dar n-a avut nicio sansa din cauza varstei (avea 62 atunci). Ai idee cum e sa-ti gasesti de lucru sau cum e sa te respecializezi dupa 60 de ani, cand ai activat intr-o industrie care a fost voit devalizata? Cum e lumea asta totusi… pe uni ii deranjeaza sarantocii care au chinezarii la strada, altii traiesc cu spaima cumplita ca n-au ce sa puna pe masa maine…

  • pt Plm – Fii fericit ca stai in oras si nu ai treaba cu aia pe care-i pomenesti. Ce ai vrut sa comunici cu mesajul tau, in afara ca esti doar un oligofren rautacios care nu aduce absolut nimic bun intr-o societate? Esti mai rau si mai inutil decat un cacat in ploaie, pana si ala se scurge in pamant si duce nutrienti solului.

  • Anonim - pt Viorel T

    Sa ma cac pe chinezariile m@-tii si pe toti smiorcaitii ca tine, de aia a ajuns orasul asta asa. Esti dobitoc? Tocmai am scris mai sus in mesaj solutia, tantalaule! Daca nu stii sa citesti, roaga pe cineva. Repet: SUNT LOCURI GEN BAZAR, SIRAJ SI ALTE SPATII DATE SPRE INCHIRIERE, CU SPATII GOALE!! La fel cum Doraly din Bucuresti e PLIN de oameni, asa s-ar putea duce si acolo!!! Numai sa nu-i mai vad dracului pe strazi ca m-am saturat!!!

  • primarul a blocat??? esti reporter, ai macar 10clase terminate? redactorul pulii, care esti…

  • Dar podul cand se „repara”? Dupa ce cade si mor oamenii?

  • daca se face nu e bun daca nu se face iar nu e bun

  • Dante Alighieri

    Plm face ture de noapte in perioada asta ca sa-si poata plati rata la banca, pentru un apartament de 💩 in Copou 😂

    Oamenii cu bani nu stau la inghesuiala. Nu aud cand stranuta vecinul. Isi iau o casa misto cu MULT pamant, DEPARTE de VULG.

    Plm are complexe pe care si le etaleaza in comentarii. Asta e tot ce are 🥲

  • Tonetele si cotețele care scot marfa pe spatiul public trebuie daramate!Gen boschetarela din Pd Ros,tonete,trotinete,marfa expusa,sosete,chiloti,legume,fructe,flori…mars in plm in Siraj,E gros sau la taranoaia de unde mortii vostrii sunteti!!!!

  • Ce are Chichi la gat? Seamana cu o parama de vapor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *