Prima pagină » Actualitate » Decizia magistraților: Elena Udrea va fi extrădată din Bulgaria
Decizia magistraților: Elena Udrea va fi extrădată din Bulgaria

Decizia magistraților: Elena Udrea va fi extrădată din Bulgaria

10 iun. 2022, 17:59, 1 ,
în Actualitate

Magistrații bulgari au decis ca vineri, 10 iunie, să fie termenul final în ceea ce privește procesul de extrădare al fostului ministru Elena Udrea. Aceștia au spus că au toate documentele necesare pentru a putea lua o decizie. Astfel, aceștia au hotărât ca Udrea să fie extrădată.

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, extrădarea Elenei Udrea, fostul ministru urmând să execute 6 ani de închisoare în România. La ieșirea din sala de judecată, sub escortă, Udrea a declarat: „S-au făcut presiuni asupra judecătorilor”.

Udrea a transmis că va avea un mesaj referitor la cele întâmplate

Ea a adăugat că va avea în zilele următoare un mesaj cu privire la cele întâmplate. Ea va rămâne în arest în Bulgaria până când autoritățile de la Sofia vor stabili cu polițiștii români cum va fi Udrea predată României.

Udrea le-a cerut celor trei judecători bulgari din complet să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu o întrebare preliminară privind standardul juridic la nivelul statelor Uniunii Europene. Cum soluţionarea sesizărilor la CJUE durează foarte mult, Udrea a solicitat ca până la un verdict al CJUE să fie lăsată în libertate.

Elena Udrea nu a dorit să fie extrădată în România

De asemenea, Udrea le-a vorbit judecătorilor bulgari despre numeroase „abuzuri” săvârşite împotriva ei în timpul procesului din România şi le-a cerut să respingă cererea autorităţilor române de a fi extrădată.

Fostul ministru al Turismului a susținut tot timpul, în cele două luni de când se află în arest, că nu își dorește să fie predată în România și speră ca măcar justiția din Bulgaria să o judece corect.

În primă instanță, judecătorii din Blagoevgrad au decis ca Elena Udrea sa fie predată în România pentru a ispăși pedeapsa de 6 ani din dosarul Gala Bute. Aceasta însă a făcut însă contestație

Comentarii
  • De ce nu vrea sa faca puscarie in tara in care a furat la greu? A uitat cand a mers la inundatii cu pantofi cu toc de firma, de gentile si hainele de la marele Case de Moda? In Romania sunt persoane intelectuale cu ani grei de munca si nu au asemenea privilegii. Sa demonstreze cu documente cum a dobandit averea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *