Prima pagină » Local » Decizia de ultimă oră a magistraților! Un cunoscut traficant de droguri nu scapă de închisoare

Decizia de ultimă oră a magistraților! Un cunoscut traficant de droguri nu scapă de închisoare

08 dec. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Timofte în Local

Narcis Aurel Emacu, un cunoscut traficant de droguri din Iași, nu scapă de pedeapsa închisorii. Magistrații de la Curtea de Apel Iași au decis să prelungească măsura arestului preventiv, individul aflându-se după gratii din luna iulie 2021. Alături de el, alți trei indivizi își ispășesc pedeapsa până la o decizie definitivă a judecătorilor

Amintim că polițiștii antidrog din Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. Iași au făcut o captură mare de heroină, în cursul zilei de 27 iulie 2021, când a început totul. Anchetatorii au efectuat atunci mai multe percheziții la patru dealeri de droguri de mare risc, în cartierele Nicolina și CUG și au așteptat un transport de heroină la intrarea în Iași, la Grajduri.

Vizați au fost frații Emacu, vechi traficanți de droguri, din cartierul Nicolina, care au avut legături cu clanul de interlopi Corduneanu. În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu armamentul din dotare, persoanele urmărite au oprit autoturismul după ce în prealabil ar fi aruncat pe geam diverse cantități de droguri, care au fost recuperate de polițiști.

Ulterior, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, în urma cărora alte patru persoane au fost conduse la cercetări. Au fost ridicate 55 de grame de heroină, 73 de comprimate de metadonă, 385 de comprimate de benzodiazepine, 60 de comprimate de tramadol, 10.000 de lei, 46 de seringi care ar fi folosit la injectarea heroinei şi 43 de folii care ar fi folosit la prepararea heroinei.

Cunoscut traficant de droguri, după gratii

Aurel Narcis Emacu, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri din Iași, rămâne după gratii. Magistrații de la Curtea de Apel Iași mențin măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile în ceea ce îl privește pe individ. Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus reţinerea celor patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc încă de pe data de 27 iulie 2021, când anchetatorii știau că la Iași trebuie să ajungă un transport de heroină, adus de cei doi frați Emacu.

Aceștia au fost așteptați la Grajduri de polițiștii. Flagrantul a fost unul cu multe peripeții. Cei doi frați se deplasau către Iași, împreună cu un alt tânăr, într-un autoturism Renault, cu numere de înmatriculare provizorii. După ce au trecut de localitatea Grajduri, o mașină de poliție de la Rutieră a făcut semn de oprire autoturismului în care se aflau cei trei traficanți de droguri.

Ieșeni săltați din pat

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. La data de 8 iunie 2022, doi ieşeni au ajuns după gratii, fiind cercetați pentru trafic de droguri. Astfel, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea făcută de oamenii legii pe numele lui Mihail Cojocaru şi al lui Alexandru Florin Puşcaşu. Oamenii legii au afirmat că au primit o informație potrivit căreia doi tineri se ocupă de trafic de droguri de mare risc.

Anchetatorii au intrat pe fir şi au ajuns la ieşenii Mihail Cojocaru şi Alexandru Florin Puşcaşu. Mai apoi, indivizii au fost duşi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Comentarii
  • Bai emacu mai stii cand fratetu era sageata la cordoane si fugeau toti de tine ca veneai cu fratetu, da eu iti dadeam capace si suturi in cur pe teren la scoala 36 ?:)))).

  • Să rămână acolo mult și bine!!! Gunoaiele astea nu au ce căuta în societate printre oameni! Sa se ducă și să muncească, nu să ne otrăvească copii în oraș! Iar autoritățile statului să își facă treaba cum trebuie!

  • Acum ai sa iei somn direct ca iese de acolo cu 104 kg si 1,90 rasule care esti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *