Prima pagină » National » Decinderi la locuinţa lui Marian Vanghelie. Ce afaceri investighează DNA – UPDATE, VIDEO
Decinderi la locuinţa lui Marian Vanghelie. Ce afaceri investighează DNA - UPDATE, VIDEO

Decinderi la locuinţa lui Marian Vanghelie. Ce afaceri investighează DNA – UPDATE, VIDEO

13 ian. 2022, 13:41,
în National

Fostul primar al Sectorului 5 din Bucureşti, Marian Vanghelie, este vizat din nou de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Aceştia au descins la domiciliul edilului şi investighează afacerile derulate prin interpuși, chiar cu entități aflate în subordinea Primăriei Sectorului 5.

Sursele judiciare au transmis faptul că procurorii lucrează intensiv în acest dosar de aproximativ doi ani de când au primit informații că în timpul mandatului de primar al lui Daniel Florea jocurile în Primăria Sectorului 5 le făceau tot oamenii lui Marian Vanghelie. În dosar este urmărit penal şi Leonard Marian Petre, fostul director al Economat Sector 5, societate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5.

UPDATE 16.17: Marian Vanghelie a fost săltat de procurori și dus la audieri.

Marian Vanghelie, amendat de jandarmi în urmă cu doar câteva zile

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a primit o amendă din partea jandarmilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Fostul edil a participat la un proces în care a fost acuzat de mai multe fapte de corupţie. Astfel, Marian Vanghelie i-a păcălit pe jandarmi şi a intrat în incinta instituției pe o uşă din spate, ca să evite să se întâlnească cu mai mulți protestatari.

În consecință, gestul fostului edil nu a rămas nepedepsit de jandarmii de la CAB după ce nu a intrat pe ușa din față, el încercând să scape astfel de protestatarul Ceauşescu care îl aştepta cu un almanah în faţa instituţiei.

Marian Vanghelie a fost amendat astfel cu suma de 250 de lei, deoarece accesul pe uşa din spate este interzis. Fostul edil a plătit amenda pe loc. Termenul procesului s-a amânat pentru data de 8 februarie 2022.

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare

Reamintim faptul că Marian Vanghelie a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la nu mai puțin de 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită în valoare de 30 de milioane de euro. Decizia nu era definitivă. Dosarul se judecă în instanţă de o perioadă de 6 ani, iar acum a fost emisă condamnarea.

„Condamna pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultanta de 11 ani si 8 luni inchisoare.

interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, drepturi prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioada de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, drepturi prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, de la data ramanerii definitive a hotararii pana la data executarii sau considerarii ca executata a pedepsei principale”, se arată în minuta publicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`