Prima pagină » Actualitate » Decesul cu numărul 17, confirmat după incendiul de la Institutul Matei Balș. Este vorba despre o femeie de 80 ani
Decesul cu numărul 17, confirmat după incendiul de la Institutul Matei Balș. Este vorba despre o femeie de 80 ani

Decesul cu numărul 17, confirmat după incendiul de la Institutul Matei Balș. Este vorba despre o femeie de 80 ani

09 feb. 2021, 11:57,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Din nefericire, marți, 9 februarie 2021, s-a înregistrat al 17-lea deces. Încă o persoană din Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București care se afla internată a murit. Femeia era diagnosticată cu noul coronavirus în momentul izbucnirii incendiului devastator.

Este vorba despre o femeie cu vârsta de 80 de ani. Din păcate, bilanțul a ajuns la 17 decese.

17 decese cauzate de incendiul de la Matei Balș

Ministerului Sănătății i s-a adus la cunoștiință faptul că marți a mai survenit un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din data de 29 ianuarie 2021.

Femeie în vârstă de 80 de ani a fost transferată de urgență imediat după producerea incendiului la Spitalul Militar Central din Capitală.

Pacienta a fost confirmată pozitiv cu o formă gravă de infectare cu virusul SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

Reamintim faptul că în această dimineață a mai decedat o persoană. A fost vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, transferat imediat după incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”.

Pacientul a fost pozitivat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta de asemenea comorbidități.

Incendiul de la Institutul „Matei Balș“

Tragedia care a marcat Institutul Matei Balș din Capitală a avut loc pe 29 ianuarie 2021. Un incendiu s-a produs la un salon de la parterul Spitalului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din Capitală. Conform declarației reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, bilanțul inițial a fost de patru morți. Aceștia au fost găsiți carbonizați și nu au putut fi identificați inițial. Peste 120 de pacienți, dintre care majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus, au fost evacuați și transportați la alte unități medicale.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 05.00, la parterul unui corp de clădire P+3, pe două laturi. A fost lichidat rapid și au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor, în condițiile în care în clădire se aflau în jur de 120 de persoane.

La fața locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare. Pacienții au fost preluați de ambulanțele SMURD.

Situaţia pacienţilor transferaţi de la “Matei Balş”

– Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan” din Bucureşti: 9 pacienţi în stare stabilă. 2 pacienţi – posibilă externare astăzi

– Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI)

– Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă. (3 pacienţi au fost externaţi în 3 februarie 2021)

– Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi: 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă

– Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI

Pacienții de la Spitalul Floreasca sunt în stare stabilă

– Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare gravă (ATI)

– Spitalul “Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă

– Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient instabil, 1 pacient în stare gravă, intubat (ATI)

– Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă

– Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient admis în secţia ATI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`