Prima pagină » Actualitate » Decanul SNSPA, audiat în scandalul sexual Alfred Bulai: „Nu ştiam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii”
Decanul SNSPA, audiat în scandalul sexual Alfred Bulai:

Decanul SNSPA, audiat în scandalul sexual Alfred Bulai: „Nu ştiam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii”

20 aug. 2024, 20:40,
în Actualitate

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, a declarat marți, 20 august, înainte de a fi audiat la Parchet, că existau zvonuri legate de „limbajul” utilizat de Alfred Bulai față de studenți, însă acestea erau vagi și nu atingeau gravitatea celor apărute ulterior în mărturiile studentelor, informează Agerpres.

Pîrvulescu a fost chemat să depună mărturie la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în cadrul anchetei în care profesorul Alfred Bulai este investigat pentru infracțiuni legate de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

„Nu am primit nicio plângere formală în legătură cu domnul Bulai. (…) Nu știu dacă studentele discutau între ele, dar cu mine nu au vorbit. Pot spune cu siguranță că au existat zvonuri, dar nu au fost dovezi. Zvonurile erau foarte vagi și nu aveau nimic de-a face cu mărturiile care au apărut ulterior. (…) Nu au existat niciodată sesizări oficiale. Dacă Parchetul le-a căutat, nu le-a găsit. Discuții au existat cu studenții, dar nu au dus la probe concrete,” a declarat Pîrvulescu jurnaliștilor.

Decanul Cristian Pîrvulescu, despre cazul Alfred Bulai

El a mai precizat că nu a discutat niciodată cu Alfred Bulai despre aceste zvonuri și a subliniat că nu dorește să comenteze „bârfele” din facultate, pentru a evita un posibil proces cu Bulai.

„Nu voi face astfel de declarații și veți înțelege de ce. Domnul Bulai monitorizează atent ceea ce spun și ar putea intenta o acțiune în justiție împotriva SNSPA, așa că trebuie să fim prudenți în declarațiile noastre,” a explicat Pîrvulescu.

Decanul a adăugat că a avut discuții periodice cu studenții pentru a înțelege problemele din facultate.

„Discuțiile se refereau la ceea ce colegii mei au menționat în scrisoarea de acum trei săptămâni, legat de limbaj. Limbajul domnului Bulai, la Facultatea de Științe Politice de la SNSPA, era puțin ieșit din comun. (…) Era sexist, homofob, acestea fiind lucrurile pe care studenții le-au relatat, dar discuțiile au fost destul de vagi. (…) Zvonurile datează încă de pe vremea când era la Universitatea din București, și au fost profesori care au discutat despre ce s-a întâmplat acolo, dar nu era neapărat vorba de hărțuire sexuală, termen care nici nu era bine definit la acea vreme,” a adăugat Pîrvulescu.

De asemenea, decanul a mai spus că a aflat de la anchetatori că o studentă a fost înfometată în timpul unui curs de practică.

„Nu ştiam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii şi că a avut nevoie de asistenţă medicală şi alte chestiuni de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuţia. Sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le cunoşteam despre modul în care se desfăşura practica. Trebuie să vă spun că este singurul stagiu de practică pe care îl aveam la facultate şi la care nu găsim în momentul de faţă rapoarte. Nu a existat o transmitere a atribuţiilor şi a arhivelor. Noi credem că le vom putea recupera pe toate (…) Este un fapt. Deci, a venit o ambulanţă. Nici eu, nici domnul rector nu am avut cunoştinţă”, a declarat Cristian Pîrvulescu la ieşirea din sediul Parchetului.

Perchezițiile de marți

Marți, 20 august, polițiștii au efectuat trei percheziții în Capitală, într-un dosar penal în care este vizat profesorul Alfred Bulai, fost cadru didactic la SNSPA, sub acuzația de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Perchezițiile au avut loc la sediul SNSPA din Sectorul 1, la un alt sediu din Sectorul 6, și la Centrul Internațional de Conferințe Batiștei („Hotel SNSPA”) din Sectorul 2.

Procurorii desfășoară investigații in rem într-o cauză penală ce privește suspiciuni legate de infracțiunile de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Conform unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hărțuit sexual mai multe studente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *