Prima pagină » Local » Debut cu dreptul pentru voleibalistele de la CSM Iași 2020. Fetele au câștigat în deplasare, la Dinamo București
Debut cu dreptul pentru voleibalistele de la CSM Iași 2020. Fetele au câștigat în deplasare, la Dinamo București

Debut cu dreptul pentru voleibalistele de la CSM Iași 2020. Fetele au câștigat în deplasare, la Dinamo București

22 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Debut cu dreptul pentru jucătoarele de la CSM Iași 2020 în meciul cu Dinamo București. Ieșencele au reușit să câștige cu 3-2 disputa care a durat peste 2 ore

Tinerele voleibaliste din Iași au luptat cu determinare în primul meci oficial al sezonului. Partida a fost una extrem de strânsă, ieșencele reușind să se impună la limită. De multe ori, sportivele de la Dinamo au condus, însă ieșencele au revenit în set și au reușit să puncteze.

Debut cu dreptul pentru echipa de volei CSM Iași 2020

CSM Iași 2020 evoluează în acest sezon, în cadrul Diviziei A2, seria Est. Echipa este pregătită de profesorii Cătălin Știrbu și Oana Pralea care au reușit să le coordoneze pe fete pentru o victorie importantă de moral. Primele două seturi au fost extrem de echilibrate. Gazdele au condus constant cu 3-4 puncte și au câștigat 25-20 și 27-25 după ce, în al doilea, CSM Iași a avut minge de set la 25-26. Fiind încurajate de reușitele din teren, ieșencele au revenit în setul decisiv și au câștigat 22-25, prelungind meciul. De la scorul 2-1 la seturi, fetele noastre nu au mai renunțat și au continuat pe aceeași linie. În al patrulea set, ieșencele au reușit să câștige detașat, meciul fiind decis după o rundă echilibrată. Anul acesta, la Iași a fost organizat și Campionatul Național de Volei pe Nisip, ediția 2024.

„Înaintea setului al treilea, le-am spus fetelor să joace, în continuare, cu încredere și că adversarul nu este mai valoros ca noi. Le-am îndemnat să se concentreze pentru a învinge, căci au potențial. Ele au respectat planul tactic și au dovedit unitate în teren”, a declarat antrenorul Cătălin Știrbu.

Victorie de moral

Pentru fetele de la CSM Iași 2020, această victorie a reprezentant un impuls din punct de vedere al moralului. Deși au început meciul puțin mai greu, odată ce s-au încălzit, jocul le-a ieșit mult mai bine, iar acest lucru se vede și din evoluția scorului. Municipiul Iași nu a mai avut o echipă de volei de mulți ani, iar prin această echipă este un nou început. De asemenea, CSM Iași 2020 are și o echipă de tineret, multe jucătoare pot să joace și la junioare. La formația ieșeană au evoluat: Mara Achihăiței, Simona Flip, Ilinca Știrbu, Valeria Gherman, Alecsia Dimofte, Irina Pralea, Delia Roman, Ana Rusu și Ioana Sandu (libero). De asemenea, CSM Iași 2020 are și o echipă de handbal în Liga Florilor, însă este pe ultimul loc în campionat.

„Mă bucur foarte mult pentru tinerele noastre jucătoare. Acest meci dramatic și spectaculos le-a pus în valoare calitățile fizice, tehnice și tactice și le-a arătat că, prin efort colectiv, poți izbândi. Toate partidele vor fi dificile, unii adversari vor fi mai experimentați, dar noi le vom aborda în aceeași manieră ca pe cel de la București”, a spus după meci Oana Pralea, coordonatorul secției de volei de la CSM Iași 2020.

Voleibalistele de la CSM Iași au debutat cu dreptul în Divizia A2, seria Est, împotriva celor de la Dinamo București.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`