Prima pagină » Local » Dealerul de vise al Iașului, supranumit „Prințul”, condamnat! Alin Constantin Cutinici, prins cu 2.000 de doze de etnobotanice asupra lui!
Dealerul de vise al Iașului, supranumit

Dealerul de vise al Iașului, supranumit „Prințul”, condamnat! Alin Constantin Cutinici, prins cu 2.000 de doze de etnobotanice asupra lui!

21 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Dealerul de vise al Iașului, supranumit „Prințul”, a fost condamnat de magistrați! Alin Constantin Cutinici a fost prins cu 2.000 de doze de etnobotanice asupra lui, potrivit procurorilor. Procurorii DIICOT Iași au susținut că acesta a fost prins în flagrant

Dealerul de vise al Iașului, supranumit „Prințul”, a fost condamnat de magistrați, după ce a fost prins cu 2.000 de doze de etnobotanice asupra lui!

Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Alin Constantin Cutinici, supranumit „Prințul”, la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru efectuarea fără drept, fără autorizație eliberată în condițiile legii, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (5 acte materiale). Mai mult, magistrații au confiscat de la individ mai multe cantități de substanțe etnobotanice (fragmente vegetale, în care s-au pus în evidență 4F-MDMB-BINACA și MDMB-4en-PINACA).

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de bani obținută de acesta în urma comercializării produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive – respectiv suma de 10 lei (sumă avansată din fondurile DIICOT, folosită la cumpărarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive)”, au menționat judecătorii ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată atât de procurori, cât și de dealerul de vise al Iașului, cel supranumit „Prințul”.

„Prințul”, prins cu 2.000 de doze de etnobotanice asupra lui!

Procesul dealerului de vise Alin Constantin Cutinici, supranumit „Prințul”, a început pe 28 mai 2020. Asta, după ce procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus reținerea acestuia la mijlocul lunii aprilie a acestuia din cauza unor substanțe etnobotanice.

Anchetatorii au precizat că polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) au efectuat atunci o acțiune de prindere în flagrant. Conform oamenilor legii, Alin Constantin Cutinici a fost prins având asupra sa 25 de grame de substanțe denumite generic etnobotanice. „Cu ajutorul acestei substanțe active se puteau prepara peste 2.000 de doze de substanțe etnobotanice. Pe 14 aprilie 2020, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, au afirmat reprezentanții DIICOT Iași.

Dealerul de vise al Iașului, prins cu ajutorul investigatorilor sub acoperire

Anchetatorii au susținut că dealerul de vise al Iașului  a fost prins la mijlocul lunii aprilie a acestui an cu ajutorul investigatorilor sub acoperire. Oamenii legii au obținut o informație potrivit căreia Alin Constantin Cutinici ar vinde substanțe etnobotanice.
În urma primirii acestei informații, anchetatorii au organizat cumpărarea unei doze de la cel supranumit „Prințul”. În momentul în care investigatorul sub acoperire a reușit să procure o doză, contra sumei de 10 lei, a fost organizat flagrantul. La scurt timp, individul a fost dus la audieri la sediul DIICOT Iași. La scurt timp, el a fost reținut de anchetatori pentru 24 de ore. A doua zi, Alin Constantin Cutinici a și fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași, sub acuzația amintită.

Acum, rămâne de văzut dacă „Prințul” va contesta sentința emisă în cazul său din cauza produselor etnobotanice. De remarcat este faptul că dealerul de vise al Iașului a mai fost pedepsit de magistrați în trecut. Acesta este și motivul pentru care, acum, instanța a ajuns la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 10 luni de închisoare în cazul ieșeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *