Prima pagină » Titlurile zilei » De vorbă cu omul din spatele mascatului de la IPJ Iași! Agentul A. de la S.A.S  luptă cu infractorii, iar în timpul liber este un sportiv de calibru internațional – EXCLUSIV

De vorbă cu omul din spatele mascatului de la IPJ Iași! Agentul A. de la S.A.S  luptă cu infractorii, iar în timpul liber este un sportiv de calibru internațional – EXCLUSIV

08 aug. 2022, 02:00, 7 ,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

Un luptător mascat de la IPJ Iași se mândrește cu performanțele obținute în urma unui campionat internațional. Agentul de la S.A.S. face față atât infractorilor cu care are de-a face în timpul serviciului, cât și adversarilor din ring în cadrul competițiilor internaționale

Agentul de la S.A.S din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași împărtășește cu publicul o părticică importantă din viața lui profesională și personală! Ieșeanul ce lucrează în cadrul Serviciului Acțiuni Speciale a făcut din artele marțiale o pasiune pe care o îmbină echilibrat cu cariera. Acesta a adus acasă o medalie de aur și două de bronz în urma participării la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor.

Agentul de la S.A.S din Iași a urcat pe podium la un campionat sportiv internațional

În perioada 21–31 iulie 2022, au avut loc la Rotterdam, Olanda, Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor. Printre participanți s-a calificat și un luptător mascat de la IPJ Iași care făcut performanță, obținând o medalie de aur și două de bronz în cadrul acestei competiții. Ieșeanul a împărtășit impresiile despre concursul la care a luat parte în cadrul probelor de Karate DO.

„Am fost fascinat de amploarea concursului, de la organizare, gama foarte de largă de sporturi și până la festivitatea de închidere. În decursul carierei mele sportive am participat la multe competiții internaționale, dar aceasta a fost de departe cea mai frumoasă. Cursa spre a prinde podiumul a fost foarte strânsă. Eu am participat la categoria 18–30 ani, -85 kg, iar, datorită acestor două condiții, diferențele de ani sau de greutate nu au fost foarte mici. Majoritatea adversarilor pe care i-am avut fac parte din trupele speciale ale țării pe care o reprezintă”, susține ieșeanul.

Agentul de la Serviciul Acțiuni Speciale precizează că s-a pregătit jumătate de an înaintea acestei competiții, suferind o accidentare în timpul unui Campionat European de Karate Tradițional. Cu prilejul competiției recente, tânărul și-a făcut mulți prieteni din alte țări concurente.

„Am legat destul de multe prietenii, majoritatea fiind cu cei pe care i-am avut adversari la probele individuale și la cele pe echipe. Tot de aici am aflat și pe ce ramură lucrează, cum se antrenează și am stat la povești cu toții, seara, când ne întâlneam în satul de vacanță al competitorilor”, povestește tânărul de la IPJ Iași.

Practicarea acestui sport l-a ajutat pe tânărul polițist și în carieră

Agentul A. a cărui identitate nu o putem dezvălui a fost inițiat în acest tip de lupte încă din copilărie, reprezentând un punct cheie în cariera sa de luptător în cadrul S.A.S..

„Practic acest sport de 18 ani, iar de câțiva ani a devenit mai mult un al doilea job, nu un loc unde să mă duc să mă relaxez. Am ajuns să lupt în concursuri foarte importante, iar din 2013 nu am venit niciodată fără o medalie la gât după o competiție internațională. Pe această linie de muncă ai parte de multe spețe diferite cu persoane agitate atât fizic, cât și verbal, iar în acele momente știu cum să mă controlez pentru a acționa profesional, dacă se impune. De exemplu, să imobilizez o persoană ce reprezintă un pericol, fără a întâmpina probleme. Cu cât sunt mai bine antrenat, cu atât mai ușoare sunt și misiunile”, susține luptătorul de la IPJ Iași.

De-a lungul carierei și antrenamentelor, polițistul a întâmpinat diverse obstacole, pe care le-a depășit cu brio.

„Obstacolele sunt reprezentate și de situația materială, deoarece părinții mei au suportat majoritatea deplasărilor, recuperărilor, echipamentelor și tot ce ținea de karate. Un al doilea obstacol sunt accidentările, iar anul trecut am fost la un pas de a renunța la performanță. Din trei accidentări, la două a fost nevoie de intervenție chirurgicală. Pe această cale țin să mulțumesc echipei din spatele meu, celor din staff-ul medical, clubului sportiv Enpi, dar și firmei de suplimente «Cos Laboratories». M-am ridicat după fiecare accidentare și am atins o treaptă și mai înaltă când am revenit pe tatami”, adaugă sportivul din cadrul IPJ Iași.

Cum îmbină ieșeanul viața de polițist și pe cea de sportiv

„Viața de sportiv și cea profesională se aseamănă foarte mult, acesta a fost și motivul pentru care mi-am dorit să vin să lucrez în acest domeniu. Spun acest lucru, deoarece, în zilele în care nu avem misiuni, avem antrenamente fizice și tactice. Pregătirea trebuie sa fie continuă pentru a nu întâmpina probleme în misiunile viitoare. Fiind sportiv de performanță, când nu sunt la serviciu, mă antrenez constant de două ori pe zi, iar în perioadele precompetiționale chiar de trei ori. Majoritatea zilelor din perioadele de concediu le consum pentru deplasări cu sportul. Acum îmi este ușor să mențin acest echilibru între serviciu și viața personală. Înainte, când lucram la Secție, îmi era foarte greu, deoarece trebuia să trag în două direcții diferite pentru a excela și în muncă, dar și în sport. Acum îmi este ușor, pentru că antrenamentele specifice de karate îmi sunt de folos în misiuni”, explică agentul A..

După ce a obținut rezultate excepționale la competiția din iulie la care au participat 10.000 de sportivi din aproximativ 70 de țări, ieșeanul declară că mai are planuri pentru concursurile următoare.

„Urmează să am Campionatul Național în septembrie 2022. Mi-am propus să ajung pe podium pentru a-mi câștiga locul în lotul național pentru următoarele competiții internaționale. Nu îmi fac planuri de lungă durată, pot apărea foarte multe lucruri neașteptate ce îți schimbă cursul poveștii”, explică polițistul.

Sacrificiile făcute de agentul de la S.A.S. nu trec neobservate, acesta fiind felicitat de colegii lui pentru rezultatele obținute.

Comentarii
  • Cum sa scrii despre un om care participă la competiții naționale și internaționale și să nu i se afle identitatea cu câteva informații aflate, simplu, de pe internet?

    Că multă minte vă mai trebuie!

  • FELICITARI domnule!!!! De oameni ca dv are nevoie politia romana si cetatenii care mai au incredere in aceasta institutie si nu de ELENE cu parul in vant care fac „furori” pe retele.

  • Felicitări domnule polițist !!!! Așa da Polițist! Nu putzăraia care freacă buha toată ziua și înghit banii statului degeaba!

  • Pentru Daniel

    Deștept mai ești Daniele. Daca gândeai mai mult poate iti dădeai seama ca e vorba despre un agent de la mascați, nu au voie sa își dezvăluie identitatea.

  • Felicitări și la cat mai multe reușite!
    Nu interpreta greșit, dar poate ar trebui sa devii o persoana publica (eventual in departamentul de presă al MAI?) pentru a fi cat mai mediatizat și dat ca exemplu pentru tineri.

  • Mai sunt sportivi care îmbracă tricoul cu România, dar de fapt sunt zero caracter. Mai și amenință niște femei.

  • De ce draqu mai dați poze dacă blurați fata, asa se pot pune poze cu orice sportiv si etc , New fake

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *