Prima pagină » Actualitate » De unde provin măslinele Kalamata, de la Kaufland: Românii nu s-au uitat să vadă ce scrie pe etichetă
De unde provin măslinele Kalamata, de la Kaufland: Românii nu s-au uitat să vadă ce scrie pe etichetă

De unde provin măslinele Kalamata, de la Kaufland: Românii nu s-au uitat să vadă ce scrie pe etichetă

04 sept. 2024, 13:05,
în Actualitate

Multă lume obișnuiește să-și facă cumpărăturile de la supermarket-uri. Fie că vorbim despre sortimentul Kalamata sau Colosal, cu sau fără sâmburi, puține persoane ajung să mai citească eticheta. Tocmai de aceea, mulți nu știu de unde provin măslinele Kalamata, de la Kaufland.

De unde provin măslinele Kalamata, de la Kaufland

Kaufland este unul dintre cei mai apreciați retaileri din România, la fel ca și Lidl. Cei care ajung în aceste magazine se bucură de o gamă largă de produse. Astfel, într-un singur loc găsesc mai tot ceea ce au nevoie.

Un avantaj al magazinelor Kaufland îl reprezintă produsele din vitrinele frigorifice. Fiecare client în parte poate achiziționa de la mezeluri, brânzeturi și până la măsline, în funcție de cantitatea pe care o dorește.

Cu siguranță ai observat și tu ori poate chiar le achiziționezi destul de des, având în vedere gustul lor. De asemenea, beneficiile sunt și ele o mulțime.

Iar avantajul este că le găsești mai mereu la raft. Sunt însă acestea proaspete? Pe site-ul oficial al celor de la Kaufland aflăm tot ceea ce trebuie să știm. Pentru că mulți români nu citesc etichetele produselor, este bine să aducem o serie de clarificări.

Ce scrie pe eticheta produsului

Măslinele sunt fructe comestibile, de culoare brun-verzuie, extrem de bogate în ulei. Măslinele aparțin unui grup de fructe numite drupe sau fructe de piatră și sunt înrudite cu mango, cireșe, piersici, migdale și fistic.

Măslinele reprezintă o sursa de nutrienți valoroși, precum grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin acizi grași mononesaturați, care sunt benefici pentru inima, vitamina E, care este un antioxidant puternic, și minerale precum fierul, calciul si cuprul.

Valori nutriționale pentru 100 g măsline Calorii: 115 Apă: 80% Proteine: 0,8 grame Carbohidrati: 6,3 grame Zahăr: 0 grame Fibre: 3,2 grame Grăsime: 10,7 grame Grăsimi saturate: 1,42 grame Monosaturate: 7,89 grame Polinesaturate: 0,91 grame.

Măslinele conțin 11-15% grăsimi, din care 74% la sută este acid oleic, un tip de acid gras monosaturat. Este componenta principală a uleiului de măsline.

Potrivit retailerului, principalii exportatori de măsline sunt Italia, Spania, Grecia, Liban și Turcia.

Astfel, măslinele care ajung la raft, cu sau fără sâmburi, vin din aceste țări. Ele sunt atent pregătite, dar și murate, astfel încât la final, clientul să se bucure de un produs cât se poate de proaspăt, dar și aromat.

„Măslinele sunt originare din Asia centrală, unde au fost cultivate pentru prima dată și de unde s-au răspândit în zona de est a Mediteranei. În prezent, măslinele se cultivă în toată zona mediteraneană. Principalii exportatori de măsline și de produse din măsline sunt Italia, Spania, Grecia, Liban și Turcia. Măslinele au nevoie de un climat mediteranean până la cald și uscat pentru a se dezvolta ideal, dar pot crește și în zone nordice, cum ar fi părțile de sud ale Austriei sau sud-vestul Germaniei. Cu toate acestea, producția din aceste zone nu este la fel de mare ca cea din zonele mediteranene”, se arată pe site-ul oficial al celor de la Kaufland.

Chiar dacă mulți cumpără aceste produse din super-market-uri, nu toți știu de unde provin măslinele Kalamata, de la Kaufland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *