Prima pagină » Local » De unde pot achiziționa ieșenii vaccinul antigripal și cât costă

De unde pot achiziționa ieșenii vaccinul antigripal și cât costă

14 oct. 2022, 02:00,
în Local

Ieșenii care doresc să se imunizeze împotriva gripei pot alege din mai multe tipuri de vaccinuri antigripale: Vaxigrip Tetra, Fluenz Tetra și Influvac Tetra. Vaccinul antigripal este cea mai eficientă metodă de profilaxie împotriva infecției cu virusul gripal. După efectuare, acesta activează sistemul imun și induce producția de anticorpi specifici care oferă protecție sezonieră împotriva bolii

Toate cele trei tipuri de vaccin antigripal costă în jur de 60 lei. Vaxigrip Tetra este un vaccin antigripal care se administrează începând cu vârsta de 6 luni, timp în care vaccinul Influvac Tetra se poate administra adulților şi copiilor, începând cu vârsta de 3 ani. În schimb, vaccinul Fluenz Tetra este dedicat copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

o imagine cu vaccinul Vaxigrip Tetra

Vaxigrip Tetra este un vaccin antigripal care se administrează începând cu vârsta de 6 luni, timp în care vaccinul Influvac Tetra se poate administra adulților şi copiilor începând cu vârsta de 3 ani

De unde pot cumpăra ieșenii vaccinul antigripal

 o imagine cu farmacia Catena

În farmaciile Catena se comercializează vaccinul antigripal Vaxigrip Tetra și vaccinul antigripal Fluenz Tetra

De la farmacia Dona, ieșenii pot cumpăra vaccinul Vaxigrip Tetra, care costă 64,5 lei, precum și vaccinul Influvac Tetra, pentru care trebuie să plătească 58 de lei. Vaxigrip Tetra este produs de către Sanofi-Aventis Private Co.Ltd Ungaria. Acesta se administrează începând cu vârsta de 6 luni. Vaxigrip Tetra este recomandat pentru profilaxia gripei, atât la adulți, cât și la copii. Gripa este o boală care este cauzată de diverse tulpini virale și se poate răspândii rapid. Riscul de îmbolnăvire este cu atât mai mare în lunile reci, respectiv în perioada octombrie-martie.

Vaccinul Vaxigrip Tetra are drept scop protejarea organismului împotriva celor 4 tulpini de virus din componența vaccinului. Acesta începe să acționeze la circa 2-3 săptămâni după administrare.

o imagine cu farmacia Dona

De la farmacia Dona, ieșenii pot cumpăra vaccinul Vaxigrip Tetra, care costă 64, 5 lei, precum și  vaccinul Influvac Tetra, pentru care trebuie să plătească 58 lei

Vaccinul Influvac Tetra poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor

 o imagine cu farmacia  DR. Max

În farmaciile Dr. Max din Iași se comercializează doar vaccinul Vaxigrip, care costă 64, 5 lei, fără card de fidelitate, iar cu card, vaccinul costă 61,3 lei

În farmaciile Dr. Max din Iași se comercializează doar vaccinul Vaxigrip, care costă 64,5 lei, fără card de fidelitate, fiind 61,3 lei cu card. În farmaciile Catena se comercializează vaccinul antigripal Vaxigrip Tetra și vaccinul antigripal Fluenz Tetra, care este destinat copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. Acesta este produs de Astra Zeneca. În descrierea sa se arată că:

„Fluenz Tetra este un vaccin antigripal care se administrează pentru prevenirea gripei. Se administrează pentru protejarea împotriva celor patru tulpini de virusuri conținute de vaccin și a altor tulpini care sunt înrudite cu acestea. În urma administrării vaccinului antigripal, sistemul imunitar al organismului este stimulat și produce propria protecție împotriva virusului gripal”.

Vaccinarea antigripală, cea mai eficientă metodă de a ne proteja de gripă!

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei. Gripa este o infecție respiratorie contagioasă, cauzată de virusul gripal. Modalitatea de transmitere este pe cale aeriană, prin picăturile de salivă eliminate odată cu aerul. Există trei tipuri de virusuri gripale: tipul A, care este și cel mai agresiv, fiind implicat în epidemii și pandemii, tipul B, responsabil de infecțiile locale, și tipul C, care este cel mai puțin agresiv.

Gripa poate avea forme diverse, boala poate varia de la forme ușoare până la foarte grave, care pot avea o evoluție fulminantă și pot duce chiar la deces. Cele mai cunoscute simptome în cazul gripei sunt febra de peste 38 de grade Celsius, frisoanele, durerile musculare, articulare sau oculare, tusea iritativă, durerile de cap, somnolența și starea generală de rău. Deși sunt asemănătoare, gripa este mult mai severă decât o simplă răceala, care este produsă de alte virusuri respiratorii și nu de cel gripal. În cazul formelor ușoare de gripă, simptomele dispar după circa 7 zile de la debut.

Însă, în cazurile nefericite, duce la pneumonie gripală, care evoluează rapid și poate duce la deces, provocând insuficiență respiratorie acută. Toate aceste probleme pot fi evitate prin administrarea unui vaccin antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`