Prima pagină » Local » De unde a izbucnit fumul de la Spitalul Sf. Maria din Iași – EXCLUSIV/FOTO/ VIDEO

De unde a izbucnit fumul de la Spitalul Sf. Maria din Iași – EXCLUSIV/FOTO/ VIDEO

03 iun. 2022, 09:59, 3 ,
în Local

Pompierii ieșeni au intrat în alertă după ce un apel la numărul unic de urgență 112 anunța un incendiu la Spitalul Sf. Maria din Iași. La fața locului au ajuns mai multe echipaje care au început evacuarea persoanelor aflate în unitatea medicală. În cele din urmă, autoritățile au descoperit sursa de fum care a dus la declanșarea intervenției. Vorbim despre un ventilator care se află la etajul 9 al unității medicale.

Managerul unității medicale și purtătorul de cuvânt al ISU Iași au oferit detalii despre fumul care a fost degajat de la etajele Spitalului Sf. Maria din Iași.

Citește și: Alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași

„În jurul orei 9.00 a fost primit un apel prin apel la numărul unic de urgenţă 112 despre un posibil incendiu la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi. S-au deplasat de urgenţă 14 autospeciale de intervenţie cu apă, 50 militari. Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte. Nu a fost incendiu. Nu au fost victime. Cauza posibilă a degajării de fum este în curs de stabilire”, a declarat Georgica Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

„În jurul orei 09.00 s-a constatat fum, funingine. Nu ştiu, ceva venea din climatizare. Au fost afectate zona de partener, internări de zi, etajul 1, 2, 3. Pe zona nouă, renovată, nu există nicio flacără deschisă. Nu este în zona noastră de utilizare a spitalului. Nu ştim ce este în zona constructorului. Nu este incendiu. Nu avem intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare au fost evacuaţi către capătul tronsolului. S-a ventilat imediat, se spala funinginea. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat. Se va stabili care este sursa acestui fum. Noi funcţionam în parametrii maximi. Cam 10 minute a fost un fum intens. După s-a ventilat. S-a oprit totul şi vom asigura urgenţele în continuare. A fost pe zona de mijloc intermediară. Există o comunicare între părţile medicale”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

„Aşa cum au transmis colegii noştri, în jurul orei 09.00 a fost dat semnalul de alarmă. Din fericire nu sunt victime. ISU Iaşi, jandarmii şi celelalte unităţi MAI au ajuns într-un timp record. Le mulţumesc că au reacţionat atât de rapid. sperăm că în continuare, cu ajutorul specialiştilor să identificăm cauza. Am fost cu colegii de la ISU până la ultimul etaj. Am discutat cu pacienţii care nu s-au autoevacuat pentru a-i linişti ca sunt în afara oricărui pericol. S-a discutat cu cei care sunt în continuare la etajele superioare să fie liniştiţi. Speram să nu mai fie probleme. Vom identifica cauza. Este al doilea incident în mai puţin de un an, din nefericire. Încercam să le eliminăm împreună cu ISU şi instituţiile care au abilităţi în zonă. Vom solicita o evaluare. Aici se pare că va trebui să facem o verificare mult mai aprofundata”, a declarat prefectul judeţul Iaşi.

”Am fost permanent în legatură cu managerul spitalului care ne-a asigurat că nu a existat o situație de pericol pentru pacienți și personalul medical. Am cerut un punct de vedere de la constructorul care se ocupă de reabilitarea spitalului, întrucât sunt indicii că situația ar fi fost provocată în zona în care se efectuau lucrări. Existența unui şantier simultan cu activitatea medicală este o provocare, dar trebuie să evităm apariția unor astfel de situații pe viitor. Siguranța pacienților şi a personalului medical este prioritară”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

 

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • daca se intampla asta la un spital particular cum ar fi decurs lucrurile si investigatiile?amenzile etc

  • Pe unde trece Magnumtherm ,praful se alege,numai buleala faceti,dar nu va jucati cu focul ca va ardeti,ai grija Luci !!!

  • Slavă Domnului că nu a fost mai rău și nu sunt victime. Felicitări echipajelor pentru intervenție și promptitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`