Prima pagină » Actualitate » De teamă, s-a ascuns sub maşină. Bărbatul nu voia să sufle în etilotest

De teamă, s-a ascuns sub maşină. Bărbatul nu voia să sufle în etilotest

22 feb. 2022, 11:21,
în Actualitate

Când a observat că un echipaj de poliţie vrea să îl oprească, s-a ascuns sub maşină. Bărbatul a vrut să evite să sufle în etilotest. Acesta a folosit o scuză foarte banală, dar care pentru moment i s-a părut potrivită.

Echipajul de poliție rutieră a declarat că șoferul, originar din Arad, emana halena alcoolică şi nici nu deţinea permis de conducere.

doi politisti ce au oprit o masina in trafic, pe timp de noapte

În urma incidentului, în care un șofer s-a ascuns sub mașină, bărbatul s-a ales cu întocmirea unui dosar penal de către polițiști

Ascuns sub maşină, bărbatul nu voia să dea ochii cu polițiștii

Incidentul cu pricina a avut loc în localitatea Hălmagiu, unde un echipaj rutier ce supraveghea traficul din zonă, a făcut semne unui bărbat să oprească autoturismul.

Acesta, s-a conformat şi a oprit maşina, dar la o distanţă mai amre de poliţişti şi apoi s-a ascuns sub autoturism. Observând maşina oprită la zeci de metri, echipajul a mers până acolo pentru a vedea de ce şoferul nu înaintează.

Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Arad, a declarat că un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a fost oprit în trafic, în urma unui control de rutină. Acesta, deoarece emana halena acoolică, s-a ascuns sub maşină, bărbatul folosind pretextul efectuării unor reparaţii la toba de eşapament.

„La vederea poliţiştilor, acesta a coborât din vehicul, încercând să se ascundă sub autoturism, declarând poliţiştilor că ar fi efectuat reparaţii la toba de eşapament. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din Hălmagiu, emana halenă alcoolică, fiindu-i solicitată testarea cu aparatul alcooltest, dar a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât şi recoltarea de probe biologice. Totodată, s-a constatat că cel în cauză nu deţine permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

În urma incidentului, în care un șofer s-a ascuns sub mașină, bărbatul s-a ales cu întocmirea unui dosar penal de către polițiști pentru sustragere de la recoltarea de probe biologice şi conducere fără permis.

politist de la rutiera in trafic, pe timp de noapte

Poliţiştii afirmă că șoferul s-a ascuns sub mașină, bărbatul emanând halenă alcoolică şi nici nu deţinea permis de conducere

Șoferi prinși băuți la volan

Amintim că nu cu mult timp în urmă, întâmplarea a făcut ca după o urmărire de mai multe minute, un şofer din judeţul Vrancea să fie prins beat la volan de către polițiști. Culmea incidentului este că șoferul a şi sunat apoi la 112 pentru a-i reclama pe poliţişti. Acesta a declarat că maşina i-a fost oprită fără motiv şi a cerut să-i fie dus autoturismul pe platformă până acasă.

Cazul a avut o traiectorie ca un scenariu de urmărire ca în filme. Polițiștii au recurs la blocarea drumului și astfel au reușit să-l scoată pe bărbatul în vârstă de 60 de ani din mașină. Într-un final, fiind testat cu etilotestul, a rezultat ca bărbatul avea 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost amendat pentru apelare nejustificată la 112 și i s-a suspendat dreptul de a conduce.

O altă întâmplare a avut loc în zona Copou, din Iași, atunci când un echipaj de poliție a încercat să oprească un șofer, însă acesta a ignorat semnalele oamenilor legii și și-a continuat nestingherit drumul. După o goană ca în filme pe străzile orașului, acesta a fost oprit și supus testării cu aparatul etilotest. În urma testării, a reieșit faptul că acesta consumase băuturi alcoolice.

Pentru a scăpa de polițiști și de o eventuală amendă contravențională, mulți șoferi apelează la fel și fel de metode. Un astfel de motiv a avut și șoferul din Arad, care atunci când a observat că un echipaj de poliţie vrea să îl oprească, s-a ascuns sub maşină. Bărbatul a vrut să evite să sufle în etilotest.

sofer ce tine in mana o sticla de bere in timp ce conduce noaptea

Observând maşina oprită la zeci de metri, echipajul a mers până acolo pentru a vedea de ce şoferul nu înaintează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *