Prima pagină » National » De teama facturilor uriașe, un manager al unui spital din România a cumpărat pături mai groase pentru pacienți
De teama facturilor uriașe, un manager al unui spital din România a cumpărat pături mai groase pentru pacienți

De teama facturilor uriașe, un manager al unui spital din România a cumpărat pături mai groase pentru pacienți

27 sept. 2022, 12:07,
BZI.ro, în National

Teama facturilor uriașe duce la decizii radicale, inclusiv în sfera sistemului de sănătate din România. Un manager al unei unități medicale a cumpărat pături mai groase pentru pacienți.

La nivel internațional, gestul făcut de manager nu este unul unicat. Vă aducem aminte faptul că băncile din Danemarca au oferit mii de pături pentru angajații care vor trebui să facă față frigului din birouri.

Managerul spitalului a cumpărat pături mai groase pentru pacienți pentru a nu plăti facturi uriașe

Nebunia facturilor uriașe se aproprie pe măsură ce temperaturile exterioare scad considerabil. Managerul unui spital din România a luat decizia de a cumpăra pături mai groase pentru pacienți. Măsura este menită pentru a reduce din consum și pentru a nu plăti facturi uriașe. Managerul unității medicale din Gorj a explicat că în ultimii ani facturile s-au triplat, iar acest lucru a dus la măsuri extreme:

”Și la curent a crescut prețul destul de mult. Dacă în 2019 plăteam 27 de mii o factură, în 2022 a venit 72 de mii” a explicat Emil Grigore, manager spital, conform Digi24.

Situația nu este mai fericită nici în alte unități medicale. De exemplu Spitalul Sf. Pantelimon au primit o factură cu peste 30% mai mare, însemnând că au plătit aproape jumătate de milion de lei. În altă ordine de idei, unii manageri au decis să schimbe toate becurile din unitățile medicale, doar doar o să mai scadă consumul. Alţii au avertizat faptul că, odată ce facturile vor fi mai mari, banii vor trebui luați din alte surse, cum ar fi medicamentele:

„Va trebui să fim extrem de atenți pentru că, consumul de energie electrică se plătește din banii de la CAŞ şi plătind utilitățile suntem nevoiți să scădem de la altele, cum ar fi medicamente sau alte servicii”, spune Corneliu Toader, manager Institutul de Neurologie București.

Guvernul a anunțat recent modificarea unui OUG care va plafona prețurile la energie. În modificări sunt incluse spitalele, bisericile dar și alte instituții publice.

Criza energetică duce la măsuri extreme în mai multe țări din Europa

Criza energetică din Europa a dus la mai multe măsuri extreme la nivel internațional. România nu este singura țară care apelează la unele recomandări care pot părea de noaptea minții. Așadar, oficialii din Elveția le-au recomandat cetățenilor să facă duș în doi pentru a evita risipa de energie și apă. Tot în Elveția se discută despre condamnarea la închisoare pentru toți cetățenii care, în caz de raționalizare, vor avea temperaturi mai mari de 19 grade în case.

În Germania se vorbește despre faptul că temperatura apei din piscine trebuie să fie mai scăzută, iar cetățenii să facă dușuri în doi. O altă măsură a fost luată în Franța unde patronii de magazine care vor avea aerul condiționat deschis simultat nu ușa vor plăti amenzi. În toată această nebunie, Rusia joacă și mai tare și amenință că la iarnă va întrerupe în totalitate livrarea de gaze naturale. Contextul generat a dus la o dublare a prețurilor la cărbune, iar țările se luptă să importe materie primă din Africa. Așadar, măsura de cumpărare a pături mai groase pentru pacienții dintr-un spital din România pare una extremă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *