Prima pagină » Culinar » De post: fasole bătută cu ceapă călită
De post: fasole  bătută cu ceapă călită

De post: fasole bătută cu ceapă călită

26 nov. 2019, 18:34,
în Culinar

Ingrediente necesare:

– 600 grame de fasole boabe
– trei morcovi
– trei cepe
– 10 căţei de usturoi

Ingrediente pentru ceapă
– o lingură de bulion
– două cepe
– 50 ml de ulei

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmuiat, de preferat cu o seară înainte. A doua zi, scurge fasolea şi pune-o la fiert. Schimbă apa de trei ori, după care las-o să dea în clocot. Curăţă ceapa şi morcovii şi adaugă-le întregi în oala în care fierbe fasolea.

Ulterior, scurge legumele, adaugă un polonic din zeamă şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Mixează bine şi condimentează cu sare după gust. Taie ceapa solzişori şi căleşte-o bine, după care atunci când s-a caramelizat adaugă bulionul. Pune-o peste fasolea bătută şi serveşte-o cu murături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *