Prima pagină » Culinar » De post – Ciuperci înăbuşite cu cartofi
De post - Ciuperci înăbuşite cu cartofi

De post – Ciuperci înăbuşite cu cartofi

16 mart. 2020, 11:46,
în Culinar

O delicatesă în perioada postului, reţeta de ciuperci înăbuşite, trase la tigaie cu ceapă, şi servite pe un pat de cartofi, îţi va răsfăţa papilele gustative. S-ar putea să mai ceri încă o porţie!

Ingrediente:

400 g ciuperci
2 cepe
4 cartofi
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Ceapa, de asemenea, se taie solzişori. Foloseşte o tigaie, în care să pui câteva linguriţe de ulei. Când se încinge, adaugă ceapa şi las-o să se călească până când devine uşor aurie. Adaugă apoi ciupercile şi lasă-le la înăbuşit până când devine scăzute. Adaugă sare şi piper şi amestecă bine!

Separat, curăţă şi spală cartofii şi taie-i rondele nu foarte groase. Pune cartofii la prăjit în ulei, iar când sunt gata, scoate-i şi sărează-i. Poţi folosi şerveţele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Aşează pe farfurie rondele de cartofi şi pune peste patul realizat ciupercile călite. Serveşte cu pătrunjel verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *