Prima pagină » Local » De neimaginat! Un bărbat din Iași și-a dat singur foc la casă. Au intervenit polițiștii să-i salveze viața
De neimaginat! Un bărbat din Iași și-a dat singur foc la casă. Au intervenit polițiștii să-i salveze viața

De neimaginat! Un bărbat din Iași și-a dat singur foc la casă. Au intervenit polițiștii să-i salveze viața

01 dec. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un bărbat din Iași, în vârstă de 45 de ani, plin de nervi, a decis să își dea singur foc la casă. Din fericire, tatăl său a descoperit repede ce se întâmplă și a solicitat ajutor. La fața locului au ajuns polițiștii, care au intervenit să-i salveze viața, deși au fost amenințați

Alin Mardare s-a închis în cameră, unde a început să dea foc la mai multe haine. Ulterior, flăcările s-au extins și în restul camerei, începând să ardă mobilierul. Bărbatul stătea într-un colț și privea.

Un bărbat din Iași și-a dat singur foc la casă

La faţa locului s-au deplasat pompierii și o patrulă de poliţie, membrii acesteia reușind, după mai multe încercări, alături de pompieri să pătrundă în camera incendiată şi să îl scoată afară. Acesta se manifesta violent, deoarece nu voia să iasă din imobil, afirmând că vrea să se sinucidă.

„În seara zilei de 16.01.2020, ora 18:05, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul şi-a incendiat obiectele personale de îmbrăcăminte într-o cameră a imobilului în care locuiește, fiind distruse şi obiecte de mobilier (pat, şifonier, masă, televizor), fapt ce a impus interveţia pompierilor şi a organelor de poliţie pentru a salva viaţa inculpatului, cât şi pentru a preveni extinderea incendiului la întregul imobil sau la imobilele învecinate”, au declarat anchetatorii.

Inculpatul este cunoscut, în evidențele Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, ca un consumator cronic de băuturi alcoolice, având, în perioada 05.05.2009 – 13.02.2020, 7 internări în această unitate medicală, cu diagnosticul „ebrietate alcoolică vulgară și tulburare a personalităţii de tip instabil-emoţională agravată onirofil”.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Alin Mardare a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare. Instanța a avut în vedere și atitudinea pe care inculpatul a manifestat-o imediat după săvârșirea faptei, constând în aceea că după sosirea organelor de poliție s-a manifestat violent, refuzând să iasă din imobil, afirmând că vrea să se sinucidă și că are asupra sa un cuțit pe care îl va folosi față de persoanele care vor intra în imobil.

„În baza art. 396 alin. 1, alin. 2 și alin. 10 C. proc. pen., condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 C. pen”, au adăugat judecătorii în legătură cu bărbatul care a dat foc la o casă din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024