Prima pagină » Local » De necrezut! A platit zece ani o asigurare de viata. Cand a vrut sa scoata banii, a avut socul vietii ei
De necrezut! A platit zece ani o asigurare de viata. Cand a vrut sa scoata banii, a avut socul vietii ei

De necrezut! A platit zece ani o asigurare de viata. Cand a vrut sa scoata banii, a avut socul vietii ei

20 apr. 2016, 19:28,
Dragos Savin în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:550728;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Daca aveti de gand sa va faceti o asigurare de viata, ar trebui sa fiti atenti ce clauze semnati @ O ieseanca a platit ani la randul, iar cand a venit vorba sa scoata banii, a avut parte de cea mai mare surpriza din viata ei @ Orice iesean ar putea pati asta si nu este din vina firmei de asigurari

In ultima perioada, asigurarile de orice fel au devenit din ce in ce mai intalnite. Pentru a avea batraneti linistite si siguranta unui ajutor in caz de o tragedie, o ieseanca a incheiat o asigurare de viata. Totul se intampla in anul 2005 si parea a fi o afacere buna. Ieseanca a platit anual cate 3.000 de lei, cu gandul ca la nevoie va primi un ajutor sigur.

Din fericire soarta nu a lovit-o, iar timp de zece ani a cotizat, fara sa primeasca niciun ajutor. La un calcul simplu, reiese ca femeia a achitat catre firma de asigurari in jur de 30 de mii de lei. Ocupand o functie publica, femeia nu a vrut ca numele sa-i fie dezvaluit, de aceea o vom numi Maria. Astfel, dupa ce a platit zece ani si aproximativ 30.000 de lei, Maria a ajuns la finalul contractului si a vrut sa retraga banii. Totul a mers bine pana cand agentul de la firma de asigurari a convins-o sa mai prelungeasca asigurarea, pe o perioada de cinci ani.

A platit 300 de milioane de lei vechi, dar de primit…

Dupa ce a acceptat sa prelungeasca asigurarea cu cinci ani, femeia a avut nevoie de bani, cash si s-a decis sa renunte la asigurare si sa-si ia inapoi banii pe care i-a dat timp de zece ani. „Dupa ce am platit zece ani la Metropolitan Life, bine, de fapt s-a numit in mai multe feluri, dar acum se numeste asa, m-am trezit ca nu imi pot recupera banii. Daca eu am platit zece ani cate 3.000 de lei, in cate doua rate pe an, ar trebui sa am in jur de 300 de milioane de lei vechi, dar nu am. Cand mi-a expirat contractul, puteam sa retrag 19.800 de lei, dar agentul m-a convins sa mai prelungesc cu cinci ani asigurarea, sub o alta forma. Nu stiu de ce, dar am acceptat.

Acum a trecut un an de cand am prelungit, iar din cei 19.800 de lei, mi-au fost retrasi 2.000 de lei, practic am ramas cu 17.800 dupa ce am platit 30.000 de lei. Surprizele neplacute s-au tinut lant. Am anuntat ca acum vreau sa renunt la asigurare si vreau sa imi iau banii. Toate bune, insa cei de la firma au calculat si mi-au spus ca daca vreau sa-i scot imi pot inapoia in jur de 16.000 de lei. Dupa ce am platit atatia ani, nu imi restituie nici macar jumatate din suma”, a declarat Maria. Femeia spune ca firma este acoperita, fiind doar vina ei ca nu s-a uitat atenta la clauze, inainte de a semna contractul, insa vrea sa traga un semnal de alarma. „Sunt sigura ca firma este acoperita, insa as vrea sa atentionez persoanele care au sau vor sa-si faca astfel de asigurari. Nu mi se pare corect sa platesti atatia ani pentru nimic”, a completat Maria. Astfel, aveti grija ce clauze sunt trecute in contract inainte de a semna. Va puteti trezi cu astfel de surprize si nu mai puteti face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *