Prima pagină » Local » De la spiritualitate, la popularitate: Ieșeanca care și-a început cariera muzicală la biserică: ”Nu prea îi convenea, că surioara lui energică vine să cânte la strană” – GALERIE FOTO/VIDEO

De la spiritualitate, la popularitate: Ieșeanca care și-a început cariera muzicală la biserică: ”Nu prea îi convenea, că surioara lui energică vine să cânte la strană” – GALERIE FOTO/VIDEO

09 apr. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

Alexandra Matache este o ieșeancă care și-a început cariera în muzică la biserică. Aceasta mergea în fiecare zi de sărbătoare și a fost impresionată de corul bisericii, iar ulterior a început să-și descopere fiecare latură artistică a sa. În acest moment, Alexandra nu are un loc de muncă sigur, deoarece își dorește o carieră solo și timpul liber îl dedică studiilor în domeniu

Ieșeanca este căsătorită din toamna anului 2021 și muncește la cariera ei în muzică, iar soțul ei o susține din toate punctele de vedere. Aceasta mărturisește faptul că este o simplă fată de la țară, dar care îl are model în viață pe însuși Iisus Hristos. Pasiunea ei a început să fie valorificată în cadrul bisericii și de la vârsta de 5 ani a început să creadă în această latură artistică.

”Mama mă ducea la biserică în fiecare Sfântă Liturghie, încă de când nu învățasem nici să merg. Mă fascina corul de fete. Crescând, curiozitatea m-a împins să mă alătur lor, mai ales că cel mai mare dintre frați era dascăl. Erau atâtea fete frumoase și talentate și fratelui meu nu îi prea convenea că surioara lui energică vine mereu să cânte la strană, dar colegele m-au primit cu brațele deschise, deoarece au văzut în mine un potențial muzical ce s-a materializat extrem de frumos. Într-un final, dau răspunsurile la Sfintele Slujbe alături de câțiva colegi «cântăcioși», doar că de această dată cântăm coral. Mă amuz, că acum fratele meu mă sună și mă întreabă dacă vin să cânt, pentru că mă împart între două parohii, iar în copilărie mă implora să nu-l mai deranjez când cântă la strană. Și astfel a luat naștere pasiunea mea pentru muzică”, povestește cu emoție în suflet Alexandra Matache.

Ieșeanca care și-a început cariera muzicală în biserică: A impresionat jurații de la concursul ”Vedeta Populară”

Alexandra Matache este o tânără ieșeancă care și-a început cariera la biserică. Aceasta mergea în fiecare zi de sărbătoare și era uimită de corul bisericii, ulterior a ajuns să facă parte din el. Și-a continuat povestea în muzică prin participarea la diferite cursuri, concursuri și emisiuni televizate obținând, astfel, numai rezultate fantastice.

”Făcând o retrospectivă a activității mele artistice, observ cu un oarecare regret că nu am avut o prezență constantă la festivalurile de tip concurs din țară. Cu toate acestea, am participat la numeroase festivaluri folclorice ca solist în ansamblul «Bahluiețul», din satul natal, și am fost laureată de fiecare dată cu cele mai mari premii. Amintesc de Trofeul Festivalului din cadrul Festivalului Internațional de folclor de la Vatra Dornei-2017, Trofeul Festivalului ”Cătălina” din Iași, 2018, premiul 2 la Festivalul Internațional ”Peștișorul de aur” din Tulcea, 2016, și o mențiune în cadrul prestigiosului festival ”Florile Ceahlăului”-martie, 2019. Alături de amsamblu am avut bucuria de a merge și peste Prut, în Anenii Noi, de unde ne-am întors la Erbiceni tot cu Marele Trofeu. Mă mândresc, în schimb, cu evoluția din cadrul multor spectacole, unul dintre ele fiind în Italia, la «Norbensis Festival» în august 2018-Norma, Lazio. Însă cea mai frumoasă experiență a fost participarea la emisiunea-concurs «Vedeta populară» de la Televiziumea Română, din noiembrie, 2020, acolo unde un juriu avizat mi-a recunoacut meritele artistice, demonstrându-mi încă odată că muzica este cel mai frumos dar și har al meu”, mărturisește plină de speranță Alexandra.

Alexandra își dorește o carieră solo și zilnic își alocă timp pentru a studia cât mai mult muzica și pentru a avea cele mai frumoase rezultate. Tânăra ieșeancă este susținută de familie și în acest moment este artist liric și activează în cadrul Ansamblului Folcloric ”Bahluiețul” din Erbiceni.

”Momentan sunt artist liric și activez în cadrul Ansamblului Folcloric «Bahluiețul» din Erbiceni, ansamblu cu care am cucerit publicul ascultător prin prestații frumoase. Pentru că îmi doresc o carieră solo, am respins numeroase oferte în vederea colaborării cu diverse formații. Aloc cel mai prețios timp studiilor și carierei de solist vocal”, afirmă ieșeanca.

Alexandra lucrează la spectacolul de lansare al propriului album: ”Îmi doresc un spectacol de lansare al primului album cât mai curând”

Alexandra studiază Canto clasic în cadrul Universității de ”Arte George Enescu” Iași și în ultima perioadă lucreză intens pentru spectacolul de lansare al propriului album. Tânăra cântă atât muzică ușoară, populară, cât și muzică psaltică.

”Nu neglijez nici muzica populară, mai ales că îmi doresc un spectacol de lansare al primului album cât mai curând. La diverse ocazii cânt și muzică ușoară, iar muzica psaltică sau bisericească este nelipsită din viața mea. Deci, pot spune că abordez o paletă mai vastă de genuri muzicale și mă bucur că pot împărtăși cu ceilalți această bucurie”, adaugă aceasta.

Ieșeanca a fost solicitată de mulți artiști pentru a intra într-o formație, însă de fiecare dată a refuzat cu zâmbetul pe buze, deoarece consideră că acest lucru nu o reprezintă. Aceasta precizează reporterilor BZI că au fost multe persoane care au blamat-o pentru că a respins o afacere bănoasă.

”Nu cânt la nunți cu o formație, deoarece nu simt că asta mă reprezintă. Au fost diferite persoane care m-au blamat pentru că am respins o astfel de afacere bănoasă, de altfel, însă întotdeauna am mers după glasul inimii, nu al rațiunii, și cred că asta mi-a adus mai mult câștig decât mi-ar fi adus în cealaltă parte. În schimb, merg la nunți pe cont propriu, ca surpriză, unde prestez în programe de 30, respectiv 60 de minute. Din acest motiv nu simt o aglomerare a programului, datorită ridicării restricțiilor, dar cu siguranță va veni o perioadă înfloritoare pentru band-uri și formații”, subliniază Alexandra Matache.

Alexandra își compune singură piesele, pentru că muzica este definiția vieții ei și și-a dorit să transmită emoțiile și bucuria tuturor ascultătorilor ei.

”Mi-am descoperit și latura creatoare de muzică, mai mult de nevoie. A fost o dorință a mea, pe care m-am încăpățânat să o îndeplinesc. Și atunci când m-am apucat de scris versurile primelor mele cântece am vrut ca și melodia să-mi aparțină, și nu doar textul. Astfel, am compuse deja 3 piese publicate și alte 7 în lucru. Emoția a venit când am realizat că au și prins la public, deoarece ascultătorii mi-au spus că liniile melodice sunt, într-adevăr, unice și cu o imensă încărcătură emoțională”, destăinuie Alexandra, ieșeanca care și-a început cariera în muzică la biserică.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024