Prima pagină » Titlurile zilei » De la nunți, la TikTok și emisiuni TV! Cum le-a adus Counter Strike-ul gemenilor ieșeni Talpău succesul – GALERIE FOTO

De la nunți, la TikTok și emisiuni TV! Cum le-a adus Counter Strike-ul gemenilor ieșeni Talpău succesul – GALERIE FOTO

06 iun. 2022, 02:00, 12 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

Cosmin și George Talpău au atins succesul pornind de la nunți la TikTok, apoi la una dintre cele mai noi emisiuni TV. Gemenii au ajuns cunoscuți și pentru momente comice care arată viața lor de frați identici

Minimal Twins aduc la petrecerile la care participă un profesionalism absolut, dar și momente comice. Au sărit de la nunți, la TikTok, continuând serviciile de top pe care le oferă în materia de fotografie de eveniment. Au potențat spiritul liber și glumeț pe care îl au, postând clipuri în care dau sfaturi despre „cum faci ca pozele de la nunta ta să iasă mai bine” și scheciuri amuzante ce oglindesc viața de gemeni.

De unde vine pasiunea pentru fotografie

Față de alți fotografi, Cosmin și George Talpău au o poveste inedită, pasiunea lor pentru fotografie a venit din nevoie. Tinerii frați jucau un joc video la care aveau nevoie de poze modificate în Photoshop.

„Pasiunea noastră pentru fotografie a plecat de la Counter Strike. Făceam parte dintr-o comunitate foarte mare de Counter Strike din România și aveam nevoie, pe forumuri, de anumite semnături ți avatare, care se puteau face doar în Photoshop. În primă fază am învățat Photoshop, pentru a ne putea face avatarele și semnăturile, apoi am început să aprofundăm partea de manipulare foto și, de aici, ne-am dat seama că avem nevoie de propriile fotografii, să putem face anumite lucrări”, povestesc Cosmin și George Talpău.

După ce au învățat editare foto, gemenii au început să experimenteze fotografia cu aparatul roz al mamei lor, mai târziu au primit cadou un aparat foto „mai sofisticat”, pe care au învățat să îl folosească la capacitate maximă.

„Am împrumutat de la mama un aparat de fotografiat, unul din acelea de vacanță, cum avea toată lumea, doar că al mamei noastre era un roz bombon metalizat. Ieșeam să facem poze cu el doar noaptea, pentru că ne era rușine să ne vadă cineva cu el, făcând poze. Urma majoratul nostru, așa că le-am zis prietenilor noștri să pună mână de la mână și să ne dea cadou un aparat foto. Lucru care nu s-a întâmplat și tot mama a fost cea care ne-a făcut cadoul mult dorit. Un lucru amuzant de menționat este că, în primele 3 luni, nu am scos aparatul foto din casă, până când nu am învățat ce face fiecare butonaș și fiecare funcție în parte, povestesc amuzați frații Talpău”.

De la nunți, la TikTok, se păstrează profesionalismul

O fac cu drag și asta se vede pe fețele lor, când vorbesc despre fotografie pe contul de TikTok. George și Cosmin însă au pornit pas cu pas în viață și chiar au schimbat mai multe locuri de muncă până să își găsească nișa potrivită lor.

„A fost interesant la noi, când am terminat școala, am avut o discuție noi așa între frați despre ce vom face acum că am terminat școala. Facultate nu am vrut să facem și am vrut să încercăm toate meseriile pe care le-au avut părinții noștri, să vedem care ne place cel mai mult. Am lucrat și pe șantier, cu tata. Am fost și ospătari, la una dintre cele mai mari terase din Iași, am lucrat și în confecții, la o fabrică din Iași. «Cariera» noastră a continuat în statistică vreo 7 luni. Aici am ajuns pur și simplu din nimereală. După aceste 7 luni, am lucrat ca retoucheri foto și coloriști, timp de 4 ani jumătate, la cel mai mare magazin online din lume”, completează fotografii.

TikTok-ul a început ca un lucru amuzant, un loc în care cei doi frați postau filmulețe amuzante, prezentând situații inedite din viața de frați gemeni. În scurt timp, au combinat acest conținut cu sfaturi despre fotografii pentru miri și mirese.

„Treaba cu TikTok-ul a început din dorința de a face ceva nou, însă formatul pe care îl gândisem la început era cu totul diferit față de ce facem noi. Cei care ne urmăresc acolo știu că postăm filmulețe amuzante, lucruri legate de gemeni, diverse lucruri legate de fotografie, sfaturi pentru miri și mirese, legate de nunți. Avem conținut foarte diversificat”, povestesc cei doi frați.

În urma conținutului de pe TikTok, au avut de câștigat, deoarece asta le-a creat o imagine mai amplă și astfel au fost invitați ca fotografi la mai multe evenimente.

„Ne-au invitat oameni care ne știau de pe TikTok să îi fotografiem la nuntă. E foarte fain sentimentul. Poate părea puțin exagerat ce spunem acum, însă ne-au tratat ca pe niște vedete și chiar vrem sa le mulțumim”, mărturisesc cei doi.

Gemenii de la televizor

Cei doi ieșeni au fost prezenți la una dintre cele mai noi emisiuni TV de profil comic. Aceștia au câștigat publicul prin simplul fapt că sunt gemeni și au o energie ieșită din comun.

„Într-o zi am primit un telefon de la cineva de la Antena 1, care a zis că ne-a găsit pe TikTok și că ar vrea să participăm la un reality-show. Însă, nu era chiar pe placul nostru formatul emisiunii. Totuși, le-am spus că suntem deschiși la alte colaborări și așa am ajuns să participăm la Stand-Up Revolution. A fost o experiență uimitoare. E total diferit față de ce crezi tu că se întâmplă din fața televizorului. Nu am reușit să trecem mai departe cu numărul nostru, pentru ca am încercat ceva inedit, dar s-a văzut lipsa noastră de experiență în Stand-Up. Însă promitem că o să ne mai vedeți pe micile ecrane, pentru că ne-a plăcut tare mult”, menționează cei doi frați.

Gemenii Talpău sunt îndrăgostiți de orașul natal și, nu de puține ori, au folosit peisajele superbe ale orașului în fotografiile lor. Cei doi sunt foarte buni prieteni, ducând ideea de „frate geamăn” la cu totul alt nivel.

„Ne înțelegem din priviri. Întotdeauna am lucrat împreună. Avem CV-urile identice. Putem spune că atunci când vine vorba de muncă, se activează telepatia dintre noi și ne înțelegem fără să vorbim. Am încercat la un moment dat să lucrăm cu asistenți și trebuie mulți ani de muncă să ajungi la nivelul la care suntem noi acum”, povestesc amuzați frații Talpău.

De la TikTok la nunți și emisiuni TV, frații Talpău rămân în primul rând cei mai buni prieteni, care își cunosc plusurile și minusurile, dar care muncesc să devină oameni mai buni pe zi ce trece.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *